طرز تهیه آش جو سنتی خوشمزه با سبزی و حبوبات (جو پوست کنده)
آموزش تهیه آش جو
آش ها معمولا محبوب ترین غذاهایی هستند که هر نوعش یک جوره و درمیان این همه نوع، آش جو اگر خوب پخته بشه و جا بی افته جزء بهترین هاست. در این مقاله روش اصولی و متداول طرز تهیه آش جو رو بهتون آموزش میدم. تهیه آش در مناطق مختلف کشور فرق میکنه و هر منطقه با افزودنی های متفاوتی طبخ میشه.
مواد لازم
حبوبات (لوبیا،عدس،نخود) 600 گ
جو پوست کنده 250 گ
برنج 60 گ
گوشت بدون استخوان 1 ک
سبزی آش 2 ک
پیاز 4 عدد متوسط
فلفل،نمک به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
زردچوبه 1 ق غ
طرز تهیه آش جو
گوشت را در ظرفی جدا همراه با افزودنی های (پوست پرتقال،فلفل دلمه ای،برگ بو و …) آب پز کنید و سپس بکوبید یا اینکه ریش ریش کنید.
در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و بزارید کمی داغ بشه، سپس پیاز های خرد شده را به روغن اضافه کنید که به اصلاح میگوین پیاز داغ می کنیم، قبل از سرخ شدن پیازها همه ی حبوبات و جو پوست کنده شده را شسته و آبکش کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و چند دقیقه هم میزنیم و برنج را بدون آب به مواد اضافه کرده و بعد از گذشت 5 دقیقه سبزی ها را به داخل قابلمه میریزیم تا خوب با مواد مخلوط بشه. اگر از خرد شدن برنج ناراحت هستید این دفع را چشم پوشی کنید آش دگ.
سپس گوشت پخته شده را به مواد اضافه می کنیم و خوب مخلوطشون می کنیم و حالا نوبت میرسه به آب جوش، به اندازه ای اضافه کنید که از سطح کل مواد کی بالاتر باشه تا موقع جوشیدن مواد از آب بیرون نزنه.میتوانید از شعله پخش کن استفاده کنید که آشتون هم ته نگیره. حالا باید اجازه بدید که آش خوب پخته بشه (یک ساعت و نیم تا دو ساعت کافیه)
نکاتی برای خوشمزه تر کردن آش جو
حبوبات را حتما از شب قبل خیس کنید و حداق آب آن را سه مرتبه عوض کنید تا نفخ حبوبات رو کاملا بگیره. یا اینکه می توانید حبوبات را داخل ظرف آب ریخته و وقتی جوش آمد آن را آبکش کنید.
نیم ساعت قبل از خاموش کردن شعله اجاق می توانید 2 قاشق آرد و مقدار کمی زعفران داغ را تفت داده و به آش اضافه کنید مزه عالی پیدا میکنه. نترسید این آش مثل رشته نیست که مزه خمیر بده.
اگر دوس داشته باشید می توانید برای آب آش از آب قلم استفاده کنید که که از شب قبل باد آب قلم را تهیه بکنید. واقعا آش فوق العاده ای می شود.
دقت کنید که آش هر چه بیشتر بمونه رو اجاق بهتر جا می افته پس اگه میخواید آش خوشمزه ای تهیه بکنید برای تهیه حتما زود اقدام کنید.
آش جو معمولاً بدون گوشت یا محصولات فرعی تهیه می شود ، اما در صورت تمایل می توانید از گوشت یا کله پاچه در آش جو مانند غذاهایی مانند پنیر دلمه یا سوپ تاریتا استفاده کنید. برای این کار گوشت یا محصول جانبی را جوشانده و در اواسط پخت اضافه کنید.
اما تزئین آش جو
میتوانید از کشک، کشک مخلوط شده با زعفران (رنگ زرد زیبایی پیدا می کند)، ماست چکیده، نعنا داغ به همراه زردچوبه، حبوبات پخته شده و … استفاده کنید.
آش جو: یکی از قوی ترین و خوشمزه ترین غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است. این سوپ روش پخت متفاوتی در سراسر کشور دارد اما مواد تشکیل دهنده آن یکسان است که مهمترین آنها جو ، لوبیا ، سوپ سبزیجات و پنیر کوجک است. سوپ جو را می توان با گوشت یا بدون آن تهیه کرد ، اما تنوع این سوپ خوشمزه به همین جا ختم نمی شود.
آش جو
سوپ جو با احشا ، سوپ جو با جو پوست کنده ، سوپ جو با سبزیجات خشک و مدل های مختلف دیگر تنها برخی از مدل های محبوب این سوپ خوشمزه هستند. جالب است بدانید که از سوپ جو در برخی مناطق مانند آش رشته ، برای نذری دادن در ماه محرم و موارد دیگر استفاده می شود. از سوپ جو می توان به عنوان پیش غذا ، صبحانه یا حتی ناهار استفاده کرد ، بنابراین در این مقاله نحوه تهیه یک سوپ جو سنتی فوری و خوشمزه را که دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است به شما نشان خواهیم داد ، بنابراین با ما همراه باشید.