مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
آموزش انواع غذاها

طرز تهیه آبگوشت نذری حرفه ای + ترفند ها و آموزش مرحله به مرحله

مطالب پربازدید

طرز تهیه آبگوشت نذری حرفه ای

آبگوشت یکی از لذیذترین غذا‌های اصیل ایرانی است تا جائیکه آن را حتی برای نذری نیز تهیه می‌کنند. طرز تهیه آبگوشت نذری مشابه با دستور تهیه این غذا در منزل است، اما، چون حجم آن بیشتر است، به حوصله و وقت بیشتری نیاز دارد.

 زمانی که صحبت از غذا‌های سنتی می‌شود، آبگوشت یکی از اصیل‌ترین آن‌ها است که محبوبیت فراوان آن برکسی پوشیده نیست. از آنجا که همواره بهترین غذا‌ها را برای نذری باید طبخ کرد، آبگوشت نذری یکی از بهترین گزینه‌ها برای نذری دادن است. در ادامه طرز تهیه این آبگوشت برای ۱۰۰ نفر شرح داده می‌شود.

طرز تهیه آبگوشت

مواد لازم برای تهیه آبگوشت نذری

به منظور تهیه این غذای نذری برای ۱۰۰ نفر، به پنج الی شش ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه معرفی می‌شوند، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
سیب زمینی 120 عدد
گوشت گوسفند 15 کیلوگرم
دنبه 3 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 2 کیلوگرم
نعناع خشک 150 گرم
نمک و زردچوبه به میزان لازم

 

مطالب پربازدید

چند نکته:

  • از نخود درشت استفاده و آن‌ها را از ۴۸ ساعت قبل خیس کنید. در هر روز سه مرتبه آب نخود‌ها را عوض کرده تا کاملا تمیز شوند.
  • برای هر نفر یک سیب زمینی نیاز است، اما ۲۰ عدد بیشتر سیب زمینی استفاده کنید تا اگر بعضی از آن‌ها در اثر حرارت از هم متلاشی شدند، تعداد سیب زمینی‌ها کم نشود. از سیب زمینی هایی که پوست نازکی دارند استفاده کنید.
  • ترجیحا از سه کیلوگرم دنبه گوسفند یا دنبه‌ای که همراه با گوشت است، استفاده کنید.

طرز تهیه آبگوشت 1

طرز تهیه آبگوشت نذری

ابتدا گوشت‌ها را خرد کنید، اندازه تقریبی هر تکه گوشت باید یک کف دست باشد.

سپس گوشت‌ها را کاملا بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.

دنبه را ابتدا بشویید و در فریزر بگذارید تا کاملا سفت شود و سپس چرخ کنید. به چای چرخ کردن می‌توانید دنبه را بکوبید، اما اگر آن را چرخ کنید، یک دست‌تر خواهد شد.

مطالب پربازدید

گوشت و دنبه را در یک قابلمه قرار دهید و آب به آن اضافه کنید تا سطح آب بالاتر از گوشت ها قرار بگیرد.

سیب زمینی ها را کاملا بشویید، برای اینکار از یک اسکاچ استفاده کنید و سطح سیب زمینی ها را کاملا تمیز نمایید.

آبی که نخود را در آن خیس کرده اید، دور بریزید و نخود را در یک قابلمه قرار دهید. مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح نخودها را کاملا بگیرد. اجازه دهید که نخودها کاملا بپزند.

زمانی که گوشت و نخود کاملا پخته شدند، نخودها را به گوشت اضافه کنید. سپس سیب زمینی ها را نیز به آبگوشت بیفزایید و درب قابلمه را ببندید. حدود نیم ساعت برای پخت سیب زمینی ها کافی خواهد بود. اگر بعد از این مدت هنوز سیب زمینی ها نپخته بودند، اندکی دیگر صبر کنید.

رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا بافت آن از یکدیگر باز شود.

مطالب پیشنهادی فارسی کلاب

مرحله بعد

نعناع خشک را با دست کاملا پودر کنید و همراه با مقداری زردچوبه تفت دهید. برای اینکار مقداری روغن در یک ماهیتایه بریزید و هنگامی که روغن داغ شد، زرد چوبه و نعناع را به آن اضافه کرده، دائما بهم بزنید و پس از ۲۰ الی ۳۰ ثانیه از روی حرارت بردارید و مجددا بهم بزنید تا با حرارت روغن کاملا بپزند. اگر به نعناع خشک زیاد حرارت برسد، می‌سوزد.

نعناع داغ و زردچوبه را به رب گوجه فرنگی که تفت داده بودید، اضافه کنید. زمانی که گوشت، سیب زمینی و نخود کاملا پخته شده بودند، این مخلوط را به آبگوشت بیفزایید و اندکی بهم بزنید.

در مرحله آخر مقداری نمک اضافه کنید.

هنگامی که می‌خواهید آبگوشت نذری را در ظرف بکشید، ابتدا روغن دنبه‌ای که روی آبگوشت است را بگیرید و در ظرف جداگانه‌ای قرار دهید. سپس در هر ظرف نذری مقداری گوشت، نخود، آبگوشت و یک عدد سیب زمینی قرار دهید و مقداری از روغنی که جدا کرده بودید را اضافه کنید.

به این ترتیب آبگوشت نذری آماده شده است.

 

چند نکته :

  • اگر در مراحل پخت آبگوشت، آب آن کم بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید از لیموعمانی نیز در آبگوشت استفاده کنید. برای این منظور لیموعمانی‌ها را با چنگال سوراخ کرده و به مدت یک ربع در آب خیس نمایید، سپس آب آن را دور ریخته و پس از انکه رب گوجه فرنگی، نعناع خشک و زردچوبه را اضافه کردید، لیموعمانی‌ها را نیز به آبگوشت اضافه کنید. ۱۰ دقیقه بعد آبگوشت آماده است. به ازای هر یک نفر، یک لیموعمانی در نظر بگیرید. به این ترتیب برای این آبگوشت ۱۰۰ عدد لیموعمانی نیاز دارید.
  • در بعضی از دستورهای تهیه آبگوشت، نخود را برای پخت به گوشت اضافه می‌کنند، اما این احتمال وجود دارد که اگر نخود تازه نباشد، نپخته باقی بماند. بنابراین بهتر است که جداگانه پخته شود و به آبگوشت اضافه گردد.
  • هیچگاه از ابتدا نمک را اضافه نکنید، زیرا باعث سفت شدن گوشت می‌شود.
اکنون به راحتی می‌توانید آبگوشت نذری تهیه کنید. آبگوشت غذایی مقوی است که سرشار از آهن و پروتئین است. این غذا حاوی هر دو نوع پروتئین یعنی حیوانی و گیاهی بوده و از اینرو غذایی کامل محسوب می‌شود. آبگوشت را معمولا با پیاز یا ترشی میل می‌کنند. به علاوه اغلب اوقات گوشت کوبیده را جدا تهیه می‌کنند، به این صورت که مقداری گوشت، نخود و سیب زمینی را کاملا بکوبید.
ته چین: ته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که معمولاً با مرغ یا گوشت درست می شود. شاید این س beforeال پیش روی شما باشد که ته ظروف چینی را فقط با مرغ یا گوشت می توان تهیه کرد؟ جالب است بدانید که برای طبخ Techchin می توان از انواع غذاهای خوشمزه استفاده کرد. اما چه غذاهایی؟
آناهید اعظمی فر

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا