طرز تهیه مربای به با گردو به همراه نکات کلیدی
طرز تهیه مربای به با گردو به همراه نکات کلیدی
مرباها برای صبحانه، عصرانه و تهیه بعضی از دسرها استفاده میشوند. این خوراکی لذیذ را همه دوست دارند و از میل کردن آن لذت میبرند. مربا با میوههای متفاوتی تهیه میشود، از اینرو تنوع بالایی در طعم دارد. مربای هویج، آلبالو و به از محبوبترین انواع این خوراکی هستند. در این مطلب طرز تهیه مربای به با گردو شرح داده میشود. میوه به خواص بسیاری دارد و شما با تهیه این مربا میتوانید از این ویژگیهای بسیار بهرهمند شوید.
مواد اولیه لازم برای تهیه مربای به با گردو
به منظور تهیه این مربا، به چهار الی پنج ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه ملاحظه میکنید، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
به | یک و نیم کیلو |
شکر | 700 الی 800 گرم |
آب لیمو | یک چهارم استکان |
دانه هل | نصف قاشق سوپخوری |
مغز گردو | 250 الی 300 گرم |
چند نکته:
- ترجیحا از آبلیموی خانگی استفاده کنید.
-
دانههای هل باید نکوبیده باشند.
طرز تهیه مربای به با گردو
- ابتدا بهها را کاملا بشویید.
- به را به چهار قسمت تقسیم کنید و هستهها و بخش سفت میانی آن را جدا نمایید. سپس پوست به را بگیرید.
- سپس آن را به شکل قاچ پرتقال خرد کنید.
-
اکنون تکههای به را در یک دیگ مسی سفیده شده بریزید. اگر قابلمه مسی ندارید، از هر قابلمه دیگری نیز میتوانید استفاده کنید، اما مس سبب خوش رنگتر شدن این مربا خواهد شد.
- حدود شش الی هفت لیوان آب به مربا اضافه کنید و مربا را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و درب قابلمه را ببندید.
- کمی صبر کنید تا به پخته شود، اما له نشده باشد. شکر و هل را نیز اضافه کنید و حدود سه الی چهار ساعت صبر کنید تا روی حرارت بسیار ملایم مربا بجوشد و شربت آن غلیظ گردد.
-
سپس گردو را خرد کنید و به مربا اضافه نمایید. گردو برای پخت به ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
- در آخر آبلیو را بریزید. دو جوش که زد، مربا آماده است.
- مربا را یک شب تا صبح در همان ظرفی که طبخ شده است، قرار دهید و بعد مربا را داخل شیشه بریزید.
چند نکته:
-
میتوانید به را با پوست نیز در مربای به استفاده کنید. در این صورت باید کاملا پوست آن را بشویید تا پرزهای روی آن از بین برود.
-
بههایی که برای مربا انتخاب میکنید، باید بدون لکه و سالم باشند.
- شربت مربا باید غلیظ و کمی حالت کش دار پیدا کند.
- آبلیمو را حتما در آخر زمان طبخ اضافه کنید، وگرنه رنگ مربا تیره خواهد شد.
- اگرچه برای طبخ مربا باید درب ظرف باز باشد تا رنگ آن تیره نشود، اما مربای به یک استثنا است و باید درب ظرف در زمان پخت بسته باشد.
-
اگر پس از مدتی مربا شکرک زد، دلیل آن جوشیدن بیش از حد آن یا کم بودن ترشی مربا است. در این حالت مقداری آب جوش به مربا اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دو جوش بزند و در اواخر پخت نیز مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.
-
هنگامی که میخواهید مربا را در شیشه بریزید، مقدار زیادی از شربت را همراه آن داخل شیشه ریخته تا میوهها روی هم انباشته نشود و حالت آنها از بین نرود.
- ظرف مربا را حتما در جای خنک قرار دهید و درب آن را محکم ببندید. همچنین از قاشق تمیز و خشک برای برداشتن مربا استفاده کنید، در غیر اینصورت باقیمانده مربا حتی در یخچال نیز کپک خواهد زد.
-
در صورتی که به قابلمه مسی دسترسی ندارید، از ظروف لعابی یا روحی استفاده کنید. مس باعث میشود تا مربای به بسیار خوش رنگتر گردد. البته توجه داشته باشید که باید از مس سفیده شده برای طبخ این مربا استفاده کنید.
خواص
خواص میوه به بسیار زیاد است، از این میان میتوان به مقادیر قابل توجهی از فیبر، پتاسیم، ویتامین C و قند که این میوه دارد، اشاره کرد. همچنین این میوه حاوی مقادیری از فسفر، روی و ویتامین A. نیز است. به برای هضم غذا به سیستم گوارش کمک میکند و باعث تقویت قلب و کبد نیز میشود. البته توجه داشته باشید که مربای به حاوی مقدار قابل توجهی از قند است و مصرف آن به میزان زیاد توصیه نمیشود. همچنین مصرف مربای به برای افرادی که مبتلا به قند خون بالا هستند، بدون نظر پزشک معالج مضر خواهد بود. گاهی در طرز تهیه مربای به با گردو، از آبلیمو استفاده نمیشود، اما وجود آن نه تنها باعث خوش طعمتر شدن این مربا خواهد شد، بلکه مانع از شکرک زدن آن نیز میشود.
آموزش مربا انجیر