درمان زخم زبان و دهان | زخم های زبان و دهان شامل چه مواردی می شوند؟
درمان زخم زبان و دهان
زخم زبان و دهان نوعی زخم در ناحیه دهان است که معمولا برای افراد ایجاد ناراحتی می کند. غالبا زخم های دهان توسط غشای کاذب سفید رنگی که از سطح زبان قابل برداشت است پوشیده می شود. علت ایجاد این زخم ها در زبان و دهان گوناگون است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. درمان زخم زبان و دهان باید هر چه سریع تر انجام شود. وگرنه عارضه های خطرناکی تر ممکن است ایجاد شوند.
مطلب پیشنهادی:
انواع زخم های دهان
این زخم ها، انواع گوناگونی دارند، نا در این مقاله قصد داریم ابتدا شما را با انواع این زخم ها آشنا کنیم سپس درمان هریک را نیز بیان کنیم تا شما با این زخم ها آشنا شوید.
-
تبخال
نوعی مشکل رایج در دهان می باشد که معمولا در اثر تب کردن یا سرماخوردگی، ویروس مخفی شده در اعصاب صورت تحریک شده و باعث ایجاد تبخال می شود. برای درمان این مشکل، پماد هایی وجود دارند که درد ناشی از آن را تسکین دادا و درمان را سرعت می بخشد. این نوع زخم دهان، در هر سنی ممکن است ایجاد شود اما معمولا در افراد میانسال ایجاد مشکل و ناراحتی می کند.
-
برفک دهان
عامل این زخم دهان، نوعی قارچ است. نام این قارچ کاندیدا آلبیکنز است و بیشتر در بین نوزادان شایع است. تضعیف سیستم ایمنی و برخی از دارو های خاص نیز زمینه رشد این قارچ را در دهان فراهم می کنند برای درمان قطعی باید به پزشک مراجعه کنید. این زخم در نوزادان، بیماران سرطانی که شیمی درمانی می شوند و نیز بیماران مسن و ضعیف شیوع بیشتری دارد.
-
زبان سیاه مو دار
این بیماری بدون درد است. این بیماری به علت کشیده شدن پرز های زبان و به دام افتادن باکتری های موجود در دهان، ایجاد می شود و زبان سیاه و مو دار به نظر می رسد. گاهی برای درمان باید به پزشک مراجعه کرد اما معمولا مسواک زدن زبان، راه درمان این بیماری است. این بیماری بیشتر در مردان شایع است.
-
آفت دهان
این بیماری نوعی تاول کوچک و بدون درد در دهان است. عامل این بیماری هنوز مشخص نشده است اما می توان از حساسیت بیش از حد، عفونت ها، هورمون ها و استرس به محرک های ایجاد این بیماری اشاره کرد. آفت دهان بر روی زبان، گونه ها و حتی لثه ها نیز ایجاد می شود . معمولا هم یک تا دو هفته بعد کاملا بهبود می یابد.
-
لیکن پلان
این عارضه یک تحریک پوستی خیلی نادر است که به صورت نقاط سفید رنگ یا برجستگی های قرمز رنگ در ناحیه داخلی گونه یا زبان ظاهر می شود. نوع خفیف آن نیاز به درمان ندارد، اگر بیماری ایجاد درد و زخم کند باید از دارو های موضعی یا خوراکی استفاده شود. این بیماری اگر مزمن شود خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهد.
-
زبان جغرافیایی
گاهی بخشی از پرز های زبان از بین می روند، از این رو منظره ای شبیه به یک نقشه جغرافیایی ایجاد می شود. این نواحی می توانند موقعیت، الگو و اندازه خود را طی چند دقیقه تا چند ساعت تغییر دهند. این مشکل می تواند خود به خود درمان شود و بعد از بهبودی دوباره نیز عود کند و نیاز به درمان خاصی ندارد اما اگر ایجاد درد کند باید از دارو های ضد التهاب و مسکن استفاده کرد.
-
سرطان دهان
این بیماری نوعی زخم دهانی است که درمان نمی شود. بی حسی بی مورد در صورت، دهان و یا گردن و همچنین اختلال در جویدن، صحبت کردن یا بلعیدن می تواند از نشانه های ابتلا به سرطان دهان باشد. عوامل زمینه ساز سرطان دهان، مصرف تنباکو بدون دود، مصرف بیش از حد الکل، ژنتیک و … می باشد. این سرطان با ویروس پاپیلوما هم در ارتباط است. تشخیص زود هنگام سرطان دهان به درمان زودتر و قطعی آن کمک می کند.
روش های درمان زخم دهان
همان طور که دیدید خیلی از زخم های زبان و دهان خود به خود و بدون نیاز به مراجعه به پزشک درمان می شوند اما برخی از این زخم ها نیاز به درمان توسط دندانپزشک متخصص دارند.
در واقع بیماری هایی مثل، پریودنیت، بیماری لثه، زبان سیاه مو دار، آفت دهان، زبان جغرافیایی، برفک و سرطان دهان نیاز به مراجعه به دندانپزشک متخصص آسیب های دهان و دندان می باشد.