مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
رپورتاژ آگهی

آیا ایمپلنت دندان بدون جراحی ممکن است؟

مطالب پربازدید

یکی از بهترین روش‌های جایگزین دندان از دست رفته ایمپلنت است. ایمپلنت بدون شک از پایدارترین و مناسب‌ترین انتخاب‌های جایگزینی بی‌دندانی است. جایگذاری ایمپلنت به روش سنتی نیازمند جراحی است. در این فرایند، در لثه‌ی فرد برش داده می‌شوند و در میان استخوان فک بیمار، ایمپلنت قرار می‌گیرد و کاشته می‌شود. سپس لثه بر روی این پیچ تیتانیومی بخیه زده می‌شود و آن را می‌پوشاند. خیلی از کسانی که متقاضی ایمپلنت هستند از جراحی آن ترس دارند و به این دلیل به سراغ این روش نمی‌شوند. آیا می‌توان بدون جراحی ایمپلنت کرد؟ پاسخ شما مثبت است.

ایمپلنت
ایمپلنت

می‌توان بدون جراحی در لثه و استخوان، ایمپلنت را در استخوان کاشت و نیازی به تهاجم به بافت‌ها نیست. اگر از جراحی می‌ترسید و در عین دندان خود را از دست داده‌اید، همچنین می‌خواهید از ایمپلنت برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده کنید، این روش برای شما انتخاب خوبی است. اما چگونه این اتفاق می‌افتد؟ در ادامه به معرفی این فرایند می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

  •  جراحی ایمپلنت چیست؟
  •  کاشت ایمپلنت بدون جراحی
  • چه کسانی نمی‌توانند کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی باشند؟

جراحی ایمپلنت چیست؟

جراحی ایمپلنت شامل ایجاد برش در لثه و در استخوان است. سپس یک ریشه ی پیچ مانند که معمولا از جنس تیتانیوم است درون استخوان قرار می‌گیرد. این پیچ در نقش ریشه‌ی طبیعی دندان است. بعد از جایگذاری ایمپلنت لثه بر روی آن بخیه می‌خورد. حین انجام این فرایند، بی‌حسی به بیمار داده می‌شود و دردی در زمان انجام فرایند حس نمی کند. بعد از انجام جراحی معمولا تا دو روز درد حس خواهد کرد. این درد با مسکن‌ها و داروهای بدون نیاز به نسخه آرام می گیرد. در صورتی که درد ادامه دار باشد باید با دندان پزشک خود مشورت کنید.

رعایت نکاتی که به کاهش درد بعد از جراحی کمک می ‌کند

در صورت رعایت نکات زیر می‌توانید درد خود را تسکین دهید؛

مطالب پربازدید
  • سعی کنید در روزهای ابتدایی بعد از جراحی از مواد غذایی روان و نرم استفاده کنید.
  • از مصرف مواد غذایی داغ پرهیز کنید. این مسئله ممکن است به خونریزی محل جراحی بینجامد.
  • از جویدن با محل جراحی شده بپرهیزید. سعی کنید لقمه‌های خود را با سمت دیگر بجوید.
  • از زبان زدن و دست کاری کردن محل جراحی شده بپرهیزید.
  • در صورتی که درد دارید از مسکن های تجویزی و یا مسکن های بدون نسخه استفاده کنید.
  • اگر محل جراحی ادم کرد و یا درد شدیدتر شد می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید و ادم را کاهش دهید.
کاشت دندان ایمپلنت
ایمپلنت ارزان

کاشت ایمپلنت بدون جراحی

برای جایگزینی دندان از دست رفته می توان از روش کاشت ایمپلنت بدون جراحی استفاده کرد. در این روش به جای این که برش در لثه ایجاد کنند، بدون جراحی ایمپلنت را در استخوان قرار می‌دهند. اگر دوست ندارید تحت جراحی قرار بگیرید و مورد تهاجم واقع نشوید، می‌توانید از این روش استفاده کنید. این روش به اندازه‌ی جراحی زمان بر نیست و تمام پروسه حدود دو ساعت طول می‌کشد. اما نکته ای که وجود دارد این است که آماده سازی قبل از کاشت بدون جراحی ایمپلنت اندکی زمان بر است و حدود دو تا چهار هفته طول می کشد.

از آن جایی که هیچ برشی در لثه ایجاد نمی شود، خونریزی، درد و ورمی هم در لثه نخواهد بود. از این رو دوران نقاهت کوتاه تری طی خواهد شد و بیمار کمتر اذیت میشود. درد کمتر از بهترین مواردی است که در این روش کاشت ایمپلنت وجود دارد. این روش را می‌توان برای کسانی که می خواهند درد کمتری بکشند و سریع تر به بهبودی برسند، استفاده کرد.

فرایند کاشت ایمپلنت بدون جراحی

برای این که ایمپلنت را بدون جراحی بکاریم و جایگذاری کنیم، لازم است که محل دقیق کاشت ایمپلنت مشخص شود. برای این که محل دقیق کاشت ایمپلنت بدون جراحی را مشخص کنند، باید فرایندهایی صورت گیرد و ارزیابی‌هایی انجام شود که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

1.     شرح حال و معاینه‌ی فیزیکی

در اولین مراجعه به دندان پزشک، بیمار به خوبی معاینه می‌شود و به طور دقیق از او شرح حال گرفته می‌شود. برای کاشت ایمپلنت و به خصوص انجام این روش بدون جراحی به یک بررسی کامل از بیمار نیاز داریم.

2.     عکسبرداری

بعد از این که بیمار از نظر جسمی  و سلامتی مشکلی نداشت، بررسی های دیگر همچون تصویربرداری های مختلف و اسکن ها صورت می گیرند تا تیم درمانی شما مطمئن شوند که استخوان کافی در فک برای ایمپلنت وجود دارد. همچنین محل بسیار دقیق جایگذاری ایمپلنت پیدا شود. مهم ترین عامل موفقیت آمیز بودن این فرایند این است که ایمپلنت دقیقا در محل درست خود قرار گیرد.

مطالب پربازدید

3.     جایگذاری ایمپلنت

برای جایگذاری ایمپلنت، همان طور که در بالاتر گفته شد، نیازی به ایجاد برش در لثه نیست. بنابراین با یک بی حسی موضعی ایمپلنت در جایی که توسط عکسبرداری ها و ارزیابی‌هایی قبلی مشخص شده است، قرار می‌گیرد.

ایمپلنت
ایمپلنت دندان

چه کسانی نمی‌توانند کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت بدون جراحی باشند؟

این روش برای همه مناسب نیست که البته شامل افرادی می‌شود که به طور کلی کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیستند. این موارد علازت‌اند از؛

  • کسانی که بیماری‌هایی همچون سرطان، دیابت و یا بیماری‌های خود ایمنی دارند، کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نیستند.
  • کسانی که استخوان کافی در فک آن‌ها وجود ندارد، کاندید مناسبی برای ایمپلنت نیستند. مگر اینکه در ابتدا با پیوند استخوان، استخوان فک خود را تقویت کنند.
  • کسانی که بهداشت عمومی و فردی خود را به خوبی رعایت نمی‌کنند، نمی‌توانند کاندید مناسبی برای این روش باشند. با وجود این که ایمپلنت از پایدارترین روش‌های جایگزینی دندان از دست رفته است، اما رعایت بهداشت فردی دهان و دندان در طول عمر آن تاثیر بسزایی دارد.
  • بیمارانی که بیماری‌های لثه دارند نمی‌توانند کاندید مناسب این روش باشند. آن‌هایی که بیماری‌های التهابی لثه دارند، در ابتدا باید بیماری خود را رفع کنند وگرنه به استخوان آن‌ها آسیب خواهد رسید و ایمپلنت شکست خواهد خورد.

در نهایت بهتر است به خاطر داشته باشید که ایمپلنت بهترین روش موجود برای جایگزینی دندان از دست رفته است. چه این کار با جراحی صورت گیرد و چه بدون جراحی، همچنان نسبت به روش‌های دیگر مزایایی دارد که از همه‌ی ان ها پیشی گرفته و در صدر قرار دارد. با وجود گران تر بودن این روش نسبت به سایر روش‌ها، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌ترین روش می‌باشد. اگر فرد بتواند از عهده ی هزینه ی ایمپلنت برآید و بتواند متحمل جراحی ایمپلنت شود، حتما این راه را انتخاب می کند. البته مورد دیگری که حائز اهمیت است و در کاندید مناسب ایمپلنت بودن و همچنین میزان موفقیت ایمپلنت مطرح می شود، هیلینگ ایمپلنت است . هیلینگ ایمپلنت در کلینیک دکتر نیکزاد می تواند یک تجربه عالی و فوق العاده ای از ایمپلنت را برای شما به ارمغان آورد.

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا