مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
رژیم درمانی

تغذیه مناسب بیماران / سرطان خون

مطالب پربازدید

تغذیه برای بیمار های سرطان

تصویر 1برای داشتن یک رژیم غذایی سالم به یک متخصص تغذیه مراجعه نمایید

 

تغذیه برای بیمار های سرطان در حالی که به نظر می رسد مصرف تمام گوشت ها به خصوص هات داگ و گوشت فرآوری شده مرغ و ماهی به خطر ابتلا به سرطان های خون مختلف کمک می کند آفت کش ها به نظر می رسد خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهند از سوی دیگر، گیاهان ممکن است تأثیر مثبتی در کاهش ریسک سرطان داشته باشند.

 

مطالب پربازدید

گیاه خواران ممکن است تنها یک چهارم از خطر ابتلا به سرطان خون را در مقایسه با انسانها داشته باشند کلم بروکلی، آسایی بری acai berries ( میوه گوشتالو شبیه توت فرنگی)، سیب زمینی شیرین، فیتاتها (به طور طبیعی در غذا های گیاهی یافت می شود)، کورکومین (رنگدانه زرد در زردچوبه ) و قهوه به نظر می رسد اثر محافظت بر ضد سرطان خون داشته باشند تغذیه با شیر مادر نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان خون دوران کودکی را کاهش دهد.

بدنبال تشخیص سرطان خون، رژیم غذایی و تغذیه ممکن است اولین چیزی باشد که به فکر شما می رسد با این حال خوردن یک رژیم غذایی متعادل می تواند یکی از بهترین انتخاب های شما برای سلامت کلی شما را باشد نگه داشتن یک وزن سالم کمک خواهد کرد که شما احساس بهتر، حفظ و یا به دست آوردن مجدد توانایی خود و انرژی بیشتری داشته باشید.

 

برای داشتن یک رژیم غذایی سالم به یک متخصص تغذیه مراجعه نمایید. متخصص تغذیه با دیگر اعضای تیم مراقبت از شما از جمله  متخصص گوارش و پزشک نروپاتی روی درمان طبیعی شما کار می کنند در طول درمان آنها از مکمل و درمان های دیگر برای حمایت از هضم و تغذیه مطلوب توصیه هایی دارند و به شما در مدیریت عوارض جانبی کمک می کنند.

تغذیه برای بیمار های سرطان

برای مثال، ویتامین D برای بیماران لوسمی مهم است متخصص تغذیه شما ممکن است با دکتر شما سطح ویتامین D را بررسی کنند و ممکن است مکمل ویتامین D در صورت نیاز توصیه شود.

مطالب پربازدید

 

تصویر 2در شیمی درمانی‌هایی که گلبول سفید بیمار زیر 500 است خوردن سبزیجات خام ممنوع است

 

برای بیماران مبتلا به سرطان خون که تحت پیوند سلول های بنیادی هستند تغذیه نقش اساسی ایفا می کند پس از پیوند، تعداد سلول خون شما از جمله سلول های سفید خون برای مبارزه با عفونت کاهش پیدا می کنند و شما را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت می کنند پایبندی به ایمنی مواد غذایی در این زمان مهم است برای یک دوره از زمان پس از پیوند، طرح درمان تغذیه شما ممکن است.

 

مطالب پیشنهادی فارسی کلاب

شامل یک رژیم غذایی برای نوتروپنی باشد توصیه های رژیم غذایی ممکن است اجتناب از خام یا غذاهای نپخته (به عنوان مثال، گوشت، غذاهای دریایی، تخم مرغ، سبزیجات و یا میوه با پوست) و یا محصولات لبنی غیر پاستوریزه باشد. اطلاعات این مقاله یک راهنمایی هستند و شما همیشه باید با تیم پزشکی خود در مورد شرایط شخصی خود صحبت کنید.

بیماران سرطانی و اطرافیان آنها باید از یک رژیم غذایی برای بیماران سرطانی مطلع باشند زیرا این افراد با انجام هر دوره شیمی درمانی دچار تغییرات در سیستم بدن می‌شوند.

باید باور داشت که تغذیه و رژیم غذایی مناسب می‌تواند به کاهش عوارض شیمی درمانی کمک کند.بسیاری از پزشکان و آنکولوژیست‌ها معمولا بیمارانشان را به متخصص تغذیه ارجاع نمی‌دهند، در حالی که در ابتدای شیمی درمانی این موضوع بسیار مهم است.

اولین سوالی که یک بیمار مبتلا به سرطان این است که چه غذایی در طول شیمی درمانی نباید بخوریم، چرا نباید بخوریم و چه غذایی را اگر بخوریم برایم مفید است. بیماران وقتی وارد روند شیمی درمانی می‌شوند سایدیفکت های شیمی درمانی بالطبع برای آنها پیش می‌آید و می‌تواند باعث سوالات بیشتر بیماران در این زمینه شود.

کسی که شیمی درمانی را آغاز می‌کند اولین نکته‌ای که درباره آن وجود دارد این است که گلبول‌های سفید تغییراتی می‌کند. یکی از سوالاتی که خیلی از بیماران از ما می پرسند این است که آیا رژیم غذایی‌ای وجود دارد که بتواند گلبول سفید را با آن کنترل کند. آیا ماده غذایی‌ وجود دارد که بتواند مثلا پلاکت‌های خون او را تحت تاثیر قرار دهد.

تحقیقاتی که در این باره انجام شده نشان می‌دهد با تغییر رژیم غذایی چندان نمی‌توان تاثیری در فعالیت گلبول‌ها در این افراد داشت اما درباره پروتئین‌ها می‌توان کارهایی انجام داد که تا حدودی می‌تواند در بحث سلول سازی تغییراتی ایجاد کند. یکی از مسائل مهمی که در اولین جلسات شیمی درمانی باید به بیماران آموزش دهیم این است که بهداشت مواد غذایی دریافتی را باید بسیار رعایت کنند.

بسیاری از بیماران از ما می‌پرسند آیا می‌توانم از سبزی استفاده کنم. آیا می‌توانم شیر فله ای و یا تخم مرغ بخورم. توصیه بر این است که حتی الامکان محصولاتی مانند سبزیجات که خام است کاملا شست‌و‌شو و گند زدایی کنند تا مشکلی از لحاظ بهداشت نداشته باشد. به طور کلی مواد غذایی مانند گوشت‌هایی که حالت چرخ کرده دارد و در رستوران‌ها سرو می‌شود برای این افراد توصیه نمی‌شود .

 

تصویر 3دریافت آب برای بیماران سرطان، به منظور مقابله با کم آبی بدن مهم است

 

تغذیه برای بیمار های سرطان در شیمی درمانی‌هایی که گلبول سفید بیمار زیر 500 است خوردن سبزیجات خام ممنوع است. مهم‌ترین نکته این است که سبزی‌ها به طور کامل شسته شود. البته باید گلبول سفید بیمار را بررسی کرد اگر میزان آن زیر 500 باشد مصرف میوه‌های خام را هم محدود می‌کنیم زیرا هورمون‌ها و آفت کش‌هایی که در برخی میوه‌ها استفاده می‌شود می‌تواند باعث تشدید اختلال در گلبول سفید بیمار شود.

 

یک بیمار سرطانی باید از رژیمی پیروی کند که در آن تمام گروه های غذایی وجود دارند.

این بیماران باید از وعده های غذایی کم حجم استفاده نمایند، ولی تعداد وعده های غذایی آن ها باید به بیشتر از 6 وعده در روز برسد.

به علت اثرات مخربی که بیماری لوسمی بر روی بدن دارد و همه بدن را تحت الشعاع خود قرار می دهد، داشتن یک تغذیه صحیح و اجرای یک برنامه غذایی سالم بسیار حائز اهمیت است.

 

کالری

برای دریافت کالری اضافه، می توان از غذاهای پُرکالری مانند مثل معجون های مختلف، استفاده نمود.

 

پروتئین

پروتئین نیز برای تقویت این بیماران حائز اهمیت است. پروتئین را می توان از غذاهایی چون گوشت قرمز لُخم، مرغ و ماهی به دست آورد.

 

آب

دریافت آب برای این بیماران، به منظور مقابله با کم آبی بدن مهم است، زیرا در نتیجه درمان هایی چون شیمی درمانی و رادیوتراپی، بدن این بیماران آب از دست می دهد.

مصرف مقدار کافی آب و مایعات برای مقابله با یبوست، بی حالی و رخوت که در این بیماران شایع است، کمک کننده می باشد.

تصویر 4آفت کش ها به نظر می رسد خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهند

 

یک رژیم غذایی متعادل چیست؟

بعضی چیزها مانند قرار گرفتن به مقدار زیادی در معرض تابش و مواد شیمیایی خاص در محل کار، مانند بنزن ممکن است خطر ابتلا به لوسمی را افزایش دهد.

یک رژیم غذایی متعادل مقدار مناسبی از مواد مغذی به بدن شما می رساند میزان مواد مغذی مورد نیاز ممکن است متفاوت باشد یک ایده این است که رژیم غذایی شما باید شامل موارد زیر باشد.

یک رژیم غذایی متعادل با خوردن مقدار صحیح از هفت مواد مغذی به شما انرژی کافی را برای فعالیت روزانه می دهد هفت مواد مغذی عبارتند از:

پروتئين.

کربوهیدرات ها.

چربی.

فیبر.

مواد معدنی.

ویتامین ها.

آب.

میوه و سبزیجات.

نشاسته، غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و سیب زمینی.

غذاهای با پروتئین بالا مانند گوشت، مرغ، ماهی، آجیل، تخم مرغ و حبوبات مثل لوبیا و عدس.

برخی از شیر و فرآورده های لبنی مانند پنیر، ماست و خامه.

مقدار کمی از مواد غذایی با چربی بالا، نمک و شکر.

 

وقتی که شما درمان را شروع می نمایید مقدار این مواد مغذی مورد نیاز ممکن است متفاوت باشد برای مثال، اگر یک عارضه جانبی از درمان اسهال است شما ممکن است نیاز به افزایش دریافت فیبر غذایی خود برای مدیریت این مشکل داشته باشید.

توصیه های رژیم غذایی قبل از شیمی درمانی در بیماران سرطانی

تغذیه برای بیمار های سرطان وقتی به بیمار اطلاع داده شود که برای سالم ماندن به شیمی درمانی احتیاج دارد ، می تواند چندین روز آزمایش کند و سعی کند غذاهای مقوی بیشتری را در رژیم غذایی بیمار سرطانی بگنجاند. رژیم غذایی مغذی به معنای رژیم غذایی دارای انرژی بیشتر و رژیم غذایی مغذی است که دارای ویتامین ها و عناصر کمیاب بیشتری باشد.

در این میان ، سعی کنید رژیم غذایی سرطانی خود را با قرار دادن غذاهای پروتئینی در رژیم غذایی سرطانی ، از جمله غذاهای پر پروتئین مانند تخم مرغ ، شیر ، ماست ، گوشت سفید بدون چربی و ماهی های پرچرب افزایش دهید.

برای افزایش انرژی بیماران سرطانی ، می توانید آجیل های پودر شده مانند گردو ، بادام ، دانه کنجد و … را به سالادها ، شیر یا ماست اضافه کنید.
برای افزایش میزان ویتامین ها و مواد معدنی در رژیم غذایی بیماران سرطانی ، از جوانه های غلات تازه آسیاب شده استفاده کرده و آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. روغن زیتون نیز یکی از روغنهای مفید برای افزایش انرژی رژیم غذایی بیماران سرطانی است.

توصیه های مهم غذایی برای شیمی درمانی

صبح شیمی درمانی ، یک وعده صبحانه منظم در رژیم غذایی بیماران سرطانی بخورید ، از 1 لیوان نوشیدنی به عنوان عسل یا آب طبیعی در وعده صبحانه یا میان وعده استفاده کنید. همچنین قبل از شروع شیمی درمانی مایعات زیادی بنوشید تا از کمبود آب بدن جلوگیری کنید.

2 تا 4 ساعت قبل و بعد از شیمی درمانی ، از خوردن غذاهای سانکین در رژیم غذایی بیماران سرطانی خودداری کنید ، بهتر است از غذاهای چرب و گوشت قرمز استفاده نکنید و حجم غذا متعادل باشد.

مصرف یک رژیم غذایی خوب و مغذی چند ساعت قبل از شیمی درمانی و مصرف مقادیر کمی مایعات و غذاها 2 تا 4 ساعت قبل از شیمی درمانی می تواند به کنترل حالت تهوع کمک کند. با این حال ، متخصصان تغذیه به بیماران سرطانی توصیه می کنند که از غذاهای غیرمعمول سنگین و پرچرب استفاده نکنند.

 

منبع:foodregime.com

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا