فارسی کلاب
پورتال خبری و مجله اینترنتی آنلاین

چرا ترشی، مربا و رب کپک می زند و چه کنیم تا کپک نزند؟

چرا ترشی، مربا و رب کپک می زند؟یکی از سوالاتی که در بین اکثر خانم‎های خانه‎دار مطرح است، علت کپک زدن ترشی، رب و مربا می‎باشد. قوام نیامدن (در مورد مربا)، ورود رطوبت و اکسیژن به داخل ظرف ترشی و مربا و رب، نگهداری در یخچال و… از علت های شایع کپک زدن ترشی، مربا و رب می‏‎باشد.

چرا ترشی، مربا و رب کپک می زند؟

یکی از علت‎های کپک زدن مربا این است که موقع تهیه مربا به حد کافی قوام نمی‎آید و زودتر از موعد برداشته می‎شود و به مرور زمان رقیق و ترش شده و کپک می‎زند. اگر با این مشکل مواجه شدید می‎توانید مجددا مربا را بجوشانید تا غلیظتر شده و به قوام کافی برسد.

نگهداری مربا در یخچال نیز یکی از دلایل کپک زدن مربا می‎تواند باشد. یکی دیگر از راه های جلوگیری از کپک زدن مربا، افزودن دارچین به مربا است که خاصیت ضدعفونی دارد. همچنین می‎توان با گذاشتن یک لایه آلو مینیومی روی در مربا و بستن در آن به کپک نزدن آن کمک کرد تا هوا وارد آن نشود.

یکی از علت‎های مهم کپک زدن ترشی و حتی خیار شور کم بودن سرکه روی مواد است. اگر با این مشکل مواجه شدید، آنقدر سرکه روی مواد بریزید تا کاملا روی ترشی یا خیارشور را بگیرد و بعد در آن را طوری ببندید که هوا نتواند وارد شود. اضافه کردن مقداری گلپر از کپک زدن ترشی می‎تواند جلوگیری کند، چرا که خاصیت ضد عفونی دارد و علاوه بر آن طعم و مزه خوبی به ترشی می‎دهد.

برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی، یک لایه روغن روی رب بزیزید تا از ورود اکسیژن به داخل رب جلوگیری شده و رب سالم بماند. کپک ها یک نوع قارچ هستند که اگر گرما و رطوبت بیابند به سرعت رشد کرده و تکثیر می شوند و ممکن است سلامتی انسان را، خصوصا در مواردی که سیستم ایمنی بدن ضعیف است، به خطر بیندازند.

 

 

آدرس کوتاه مطلب

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.