طرز تهیه شربت کلپوره، مخصوص دیابتی ها و کسانی که می خواهند لاغر شوند
به گفته محققان طب سنتی: شربت کلپوره، قند و چربی خون را کاهش داده و موجب لاغری و تناسب اندام می شود.
این شربت به علت داشتن ویتامین های A، E، C و فلاونوئیدها، خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر انواع بیماریها بهخصوص سرطان است.
همچنین به علت وجود ویتامین D، فسفر، کلسیم و منیزیم در این شربت، موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند و موجب عملکرد بهتر سیستم عصبی میشود بنابراین حافظه را تقویت کرده و از بروز آلزایمر و پارکینسون پیشگیری میکند.
رفع التهابات بدن از جمله آرتروز و نقرس، رفع التهابات قلبی و عروقی، تقویت سیستم بینایی، تقویت عمومی بدن و افزایش طول عمر، کنترل قند، فشار و چربی خون از خواص دیگر شربت کلپوره است.
این شربت برای افرادی که مشکل پروستات دارند بسیار مفید است، همچنین باعث رفع درد مفاصل، رماتیسم و بیماری راشیتیسم می شود.
از دیگر خواص این شربت می توان به ضد نفخ و بادشکن بودن آن، همچنین رفع سرماخوردگی، مشکلات تنفسی و تبخال اشاره کرد.
البته مصرف شربت کلپوره برای زنان باردار یا شیرده ممنوع است و افراد مبتلا به صرع باید با مشورت پزشک از این شربت استفاده کنند.
مواد لازم (برای تهیه 2 لیتر شربت کلپوره):
عسل نیم کیلو
عرق گزنه نیم لیتر
عرق کلپوره یک لیتر
عرق بومادران نیم لیتر
گیاه خشک کلپوره (مریم نخودی) 100 گرم
طرز تهیه:
عرق بومادران، گزنه و کلپوره را با هم مخلوط کرده و گیاه کلپوره را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم 3 تا 4 ساعت بماند.
سپس به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم آن را می جوشانیم.
هنگامی که دما متعادل شد و به 50 درجه سانتی گراد رسید شربت را صاف کرده و به آن عسل را اضافه می کنیم.
شربت را هم می زنیم تا قوام بیاید سپس در ظرف شیشه ای می ریزیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت کلپوره
برای تهیه یک لیوان شربت کلپوره، 3 تا 4 قاشق غذاخوری از شربت را در لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه می کنیم.
شربت آماده نوشیدن است.
طرز تهیه شربت زنجبیل
آب ، شکر و زنجبیل را در یک کاسه مخلوط کرده و بجوشانید. به محض جوش آمدن ، حرارت را برای حداقل پانزده دقیقه به حداقل برسانید. سپس آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید تا کمی خنک شود. آب لیمو را اضافه کرده شربت آماده است