آموزش انواع غذاها
طرز تهیه روغن حیوانی سنتی در منزل
مواد لازم:
مواد لازم | |
کره محلی | ۱۵۰۰ گرم |
آب | ۱/۲ فنجان |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه:
- کره را درون ظرف بزرگی که حجم آن تقریبا ۴ برابر حجم مواد اولیه باشد، ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- آب و نمک را به کره اضافه کرده و اجازه دهید تا کره ذوب شود.
- چند دقیقه صبر کنید تا آب و دوغ موجود در کره بخار شود، سپس آرد را به تدریج به کره اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشده و در کره حل شود.
- با افزدون آرد، دوغ باقیمانده در کره جذب آرد شده و ته نشین میشود.
- از این لحظه به بعد باید کره را مرتب هم بزنید تا آرد موجود در آن ته نشین نشده و باعث ته گرفتگی و سوختن نشود.
- از طرفی با گذشت زمان، دمای کره به حدی میرسد که آب موجود در آن به سرعت تبخیر شده و کره سر ریز میشود؛ بنابراین هم زدن کره با سرعت و انتخاب ظرف بزرگ، از سر رفتن کره جلوگیری میکند.
- به منظور کم شدن کف روی کره و جلوگیری از سر رفتن آن، بهتر است با یک ملاقه یا قاشق بزرگ کره را برداشته و از ارتفاع ۲۰-۱۰ سانتیمتر بالای سطح کره، در قابلمه بریزید تا حرارت آن کم شده و سر نرود.
- پس از اینکه کف روی کره از بین رفت و کره به رنگ زرد شفاف درآمد، بلافاصله حرارت را خاموش کنید تا کره نسوزد.
- پس از خنک شدن کره، آن را از یک پارچه حریر نازک عبور دهید تا ناخالصیهای موجود در آن گرفته شود.
- روغن حیوانی را در ظرف شیشهای دردار در محل خنک نگهداری کنید.
در این مطلب با طرز تهیه روغن حیوانی آشنا شدید، البته این روغن را میتوان بدون افزودن آب و آرد نیز درست کرد که نیاز به مهارت خاصی داشته و زمان بیشتری میبرد.
در میان روغنهای اشباع، روغن حیوانی برای جبران قوای جسمانی در بیماران و یا در کودکان در حال رشد بسیار مناسب است و معمولا در مواردی که شکستگی استخوان رخ میدهد برای ماساژ و گرم نگه داشتن استخوان به کار میرود.
هرچند برای سرخ کردن غذاها استفاده از روغنهای مخصوص سرخ کردن توصیه میشود، ولی بنا به گفته منخصصان تغذیه، استفاده از روغن حیوانی در حد متعادل مشکلی ایجاد نمیکند. البته در صورتی که استفاده از روغن حیوانی به بیش از ۱۰ درصد در روز برسد، مصرف کنندگان این روغن به بیماریهایی همچون گرفتگی رگ قلب، افزایش کلسترول و بیماری قلبی مبتلا میشوند.