فارسی کلاب
پورتال خبری و مجله اینترنتی آنلاین فارسی

طرز تهیه یتیمچه(غذایی بسیار ساده و خوشمزه)

این غذای سنتی را می‌توان در مدت زمانی کوتاه و راحت‌تر از آنچه که فکرش را بکنید، تهیه کرد.

یتیمچه

این غذا طعمی بی نظیر را به ارمغان می‌آورد که از میل کردن آن سیر نخواهید شد.

مواد لازم:

به منظور تهیه این غذا برای چهار الی پنج نفر، به یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه ملاحظه می‌کنید، نیاز دارید. برای آماده سازی این غذا به زمان زیادی نیاز نیست و بیشترین میزان از وقتی که برای تهیه ذکر شد، مربوط به مرحله پخت غذا است.

مواد لازم
سیب زمینی ۵۰۰ گرم
پیاز ۲۰۰ گرم
بادمجان ۲۰۰ گرم
کدو ۲۰۰ گرم
گوجه فرنگی ۲۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و روغن به میزان لازم


چند نکته:

  • میزان رنگ دهی رب‌های گوجه فرنگی با یکدیگر متفاوت است، بنابراین اگر پس از اضافه کردن دو قاشق غذاخوری رب گوجه، غذا رنگ مورد نظر شما را نداشت، مقدار بیشتری رب اضافه کنید.
  • الزامی برای رعایت دقیق تناسب میزان مواد اولیه وجود ندارد و بسته به سلیقه خود می‌توانید آن را تغییر دهید.

 

طرز تهیه یتیمچه

  1. ته ماهیتابه لبه دار یا قابلمه مقداری روغن بریزید.
  2. پیاز‌ها را حلقه‌ای برش بزنید و کف ظرف بچینید.
  3. در لایه‌ای بعدی سیب زمینی را حلقه‌ای برش زده و در ظرف قرار دهید. نباید برش‌ها خیلی نازک باشد.
  4. پوست کدو را نگیرید و کدو را نیز حلقه‌ای خرد کنید و در ظرف  بچینید. قطر برش‌ها باید حدود یک سانتیمتر باشد.
  5. بادمجان را نیز حلقه‌ای خرد کنید و در لایه بعدی بچینید.
  6. سر گوجه فرنگی‌ها را بگیرید و به صورت حلقه‌ای برش بزیند و در لایه آخر بچینید. در این مرحله چند سانتیمتر از ظرف باید خالی باشد.
  7. اکنون باید سس یتیمچه را درست کنید. برای این منظور مقداری روغن به دو لیوان آب اضافه کنید و رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را در آب حل نمایید.
  8. سس را به غذا اضافه کرده و ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید و ترجیحا درب ظرف را نیز ببندید.
  9. پس از آنکه غذا یک جوش زد، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید که تمام سبزیجات بپزند و در نهایت این خوراک حدود نصف لیوان آب داشته باشد.
در صورت تمایل می‌توانید این غذا را همراه با سبزی خوردن یا ماست و نان سنگک سرو کنید.

چند نکته:

  • می‌توانید این غذا را در فر نیز تهیه کنید، اما روی اجاق گاز، غذا منسجم‌تر خواهد بود. اگر غذا را در فر قرار دادید، باید تمام ظرف را چرب کرده و بعد سبزیجات را بچینید. اگر غذا را روی حرارت شعله اجاق گاز طبخ می‌کنید حتما مقداری روغن کف قابلمه بریزید و مقداری روغن هم به سس غذا اضافه کنید، زیرا در غیر این صورت این غذا ته می‌گیرد.
  • بادمجان پس از پخت در این غذا کاملا له شده و با دیگر سبزیجات یک دست می‌شود. اگر تمایل داردی که بادمجان شکل خود را حفظ کند، پوست آن را نگیرید یا به صورت راه راه آن را پوست بگیرید.
  • در صورت تمایل برای یک دست شدن بیشتر غذا، مواد اولیه را به صورت نگینی خرد کنید.
  • از آنجا که تمام سبزیجاتی که در یتیمچه استفاده می‌شوند، نمک را به خود جذب می‌کنند، حدود ۲۰ دقیقه که گذشت، نمک آن را تست کنید و اگر کم بود، مجددا مقداری نمک اضافه کنید.
  • در تهیه این غذا ادویه استفاده نمی‌شود، بنابراین چه در فر آن را تهیه کنید چه روی اجاق گاز، حتما از مقداری روغن استفاده کنید.
  • حتما قبل از استفاده از بادمجان، تلخی آن را بگیرید. برای اینکار پس از آنکه بادمجان‌ها را برش زدید، مقداری نمک به آن بزنید و به مدت چند ساعت در آبکش قرار دهید تا زهر آن برود. سپس بادمجان‌ها را بشویید تا نمک آن‌ها برود و پس از خشک شدن سرخ کنید.
  • بسته به سلیقه خودتان می‌توانید سبزیجات دیگری که طعم هماهنگی دارند را نیز به این غذا استفاده کنید و با خلاقیت خود طعم‌های متفاوتی را خلق نمایید.
همانطور که می‌دانید، مصرف گوشت در تمام طول هفته از سوی پزشکان توصیه نمی‌شود و در برنامه غذایی باید سبزیجات و حبوبات را نیز قرار دهیم. در میان غذا‌های سنتی کشورمان، خوراک‌هایی وجود دارند که بدون استفاده از گوشت تهیه می‌شوند و بسیار خوشمزه نیز هستند. یکی از این غذا‌های سنتی، یتیمچه است، همانطور که ذکر شد در  طبخ این غذا از سبزیجات استفاده می‌شود و بسیار سالم است.
آدرس کوتاه مطلب

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.