مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
آموزش انواع غذاها

دمپخت سبزیجات شیرازی؛ غذای فصل سرما

مطالب پربازدید

دمپخت سبزیجات شیراز

همه‌ی ما میدانیم که از بهترین و دلچسب‌ترین غذا‌ها در فصل سرما، انواع دمپخت‌ها هستند. امروز طرز تهیه‌ی یک دمپخت که ترکیبی از سبزیجات مقوی به همراه گوشت یا مرغ است را آموزش میدهیم. این غذا که به دمپخت شیرازی معروف است از پلو‌های سنتی استان فارس می‌باشد. دمپخت سبزیجات شیراز

دمپخت سبزیجات شیرازی

مواد لازم (۵ نفر)

  • کلم (برگ) خرد شده یک عدد کوچک
  • هویج خرد شده ۳ عدد متوسط
  • سیرخرد شده ۵ حبه (اگر از سیر تازه استفاده کنید ۳ بوته کافی است)
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • سبزی:تره، ترخون، شوید و ریحان خرد شده ۲۰۰ گرم (اگر از سبزی خشک استفاده کنید نصف پیمانه کافی است)
  • برنج ۲ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • گوشت یا مرغ و یا گوشت چرخکرده به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • آب ۴ پیمانه

 

مطالب پربازدید

طرز تهیه

1. ابتدا پیاز را خرد کرده و در ظرف مورد نظر با کمی روغن تفت می‌دهیم. (در حد اینکه پیاز‌ها نرم شوند کافی است)

2. کلم و هویج و سیر و گوشت را به همراه نمک و زردچوبه اضافه میکنیم و میگذاریم سبزیجات کمی نیم پز شوند. بعد از این مرحله عدس را با مواد مخلوط می‌کنیم. سبزی را داخل ظرف ریخته و آب را اضافه می‌کنیم و تا هنگام پخته شدن عدس صبر میکنیم.

3. زمانی که همه‌ی مواد به خوبی پخته شدند برنج شسته شده را اضافه کرده ومیگذاریم بجوشد. وقت آب کاملا به خورد برنج رفت و تبخیر شد دم کنی را روی برنج می گذارم و زمان می‌دهیم تا دم بکشد. (۴۵ دقیقه کافی است)

نکته

مطالب پربازدید

*در این غذا نیازی نیست سبزیجات از قبل سرخ شوند، چون در حین پخت غذا آبپز می‌شوند.

*برای پخت همه‌ی مواد ۱ الی ۱:۳۰ زمان لازم است.

*قبل از اضافه کردن برنج و دم کردن آن از میزان کافی بودن آب اطمینان داشته باشید، چون آب زیاد موجب شل شدن برنج و آب کم موجب خشک شدن و نپختن برنج می‌شود.

فواید

این غذا به دلیل وجود سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که مقاومت بدن را بالا برده و از آن در برابر انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

مطالب پیشنهادی فارسی کلاب

هر قاشق از این غذا ۴۰ کیلو کالری دارد.

 طرز تهیه دمپخت گوجه

در یک قابلمه بزرگ ، روغن را بریزید و حرارت دهید. وقتی روغن داغ شد ، پیاز رنده شده را اضافه کنید و حدود 3 تا 5 دقیقه یا تا زمانی که پیاز نرم شود تفت دهید.

۲. پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید. 5 دقیقه سرخ کنید ، سپس سیر ، زنجبیل و برگ بو را اضافه کنید و حدود 2 دقیقه در رب گوجه فرنگی سرخ کنید.

3. فلفل منحنی ، زنگوله ، گوجه فرنگی و پیاز را خرد کرده و در مخلوط کن پوره کنید. این مخلوط را به محتویات ظرف اضافه کنید. البته لازم است این کار را قبل از سرخ کردن پیازها انجام دهید. اجازه دهید سس بپزد تا آب آن کم شود و روغن روی فلفل های سرخ شده متوقف شود. همانطور که می گویند ، داخل روغن می افتد.

4. آویشن ، پودر کاری و نمک و در صورت تمایل فلفل سیاه یا سفید را اضافه کنید تا مزه دار شود. پخت و پز را برای 2 تا 5 دقیقه دیگر ادامه دهید.

5. برنج را خوب بشویید و آب را کاملاً جدا کنید. حالا آن را درون قابلمه بریزید ، هم بزنید تا کاملاً درون سس پوشانده شود. آب مرغ را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا آب جوش بیاید.

دمپخت گوجه

6. وقتی شروع به جوشیدن کرد ، حدود 3 تا 5 دقیقه بعد دما را به متوسط ​​کاهش دهید و بگذارید تا دم بکشد تا آب برنج بخار شود و برنج بجوشد.

7. گاز را خاموش کرده و گوجه فرنگی و پیاز خرد شده را درون آن بریزید و کمی هم بزنید. سپس بلافاصله درب ظرف را بگذارید تا گرمای باقی مانده در برنج نرم شود و مقداری از سبزیجات خام خود را بپزید.

8. می توانید این برنج را به همراه سالاد ، خیارشور یا ماست سرو کنید. یا حتی سبزیجات بو داده یا مرغ یا گوشت کبابی.

همه ادویه ها را می توان مطابق با سلیقه شما حذف یا جایگزین کرد.

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا