آموزش انواع غذاها
طرز تهیه بورک ترکیه ای(غذای معروف و محبوب ترکیه)
مطالب پربازدید
بورک
بورک، میان وعدهای معروف و محبوب در کشور ترکیه است که به عنوان پیش غذا نیز مصرف میشود، هرچند این خوراک در ترکیه به عنوان صبحانه و نهار نیز سرو میشود. بورک ترکیه ای، متشکل از خمیری به نام خمیر هزارلا یا خمیر یوفکاست که با مخلوطی از انواع گوشت، لبنیات یا سبزیجات پخته پر میشود. برای پخت خمیر میتوان از روش سرخ کردن در روغن یا پختن در فر که روشی سالمتر است، استفاده کرد.
همانطور که از اسم آن مشخص است، این غذا ترکیبی از اسفناج و پنیر پیچیده شده در خمیر است که در فر پخته میشود. خمیر مورد استفاده در تهیه بورک اسفناج و پنیر، خمیر هزارلاست که هم میتوان در منزل درست کرد و هم به صورت آماده از فروشگاهها قابل تهیه است. خمیر هزارلا نوعی خمیر پر عطر و خوش طعم چند لایه است که از ترکیب آرد قنادی، آرد نان بدون سبوس و کره درست میشود. درست کردن این خمیر در منزل قدری زمان بر است، بنابراین برای تهیه بورک بهتر است آن را به صورت آماده خریده و استفاده کنید.
طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر
مواد لازم | |
خمیر هزار لای مستطیلی | 4 ورقه |
اسفناج پخته | 2.5 فنجان |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 1-2 حبه |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
پنیر ریکوتا | 1 فنجان |
پنیر فتا | 1 فنجان |
کنجد برای تزیین روی بورک | به میزان لازم |
تخم مرغ + آب | 1 عدد+ 1/2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را پوست گرفته و ساطوری کنید. سیر را مطابق شکل خیلی ریز خرد کنید.
- کمی روغن زیتون در تابه بر روی حرارت متوسط کنید. پیاز را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شده و کمی رنگ بگیرد، سپس سیر را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- اسفناج را خرد کرده و روی حرارت ملایم بپزید یا بخارپز کنید تا کاملا نرم شود. اسفناج پخته را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید. درب تابه را بسته و اجازه دهید مواد ۵-۴ دقیقه بپزند. سپس درب تابه را برداشته و اسفناج را تفت دهید تا آب آن کاملا بخار شود. حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید مواد خنک شوند.
- در مدت زمانی که مخلوط اسفناج در حال خنک شدن است، پنیر ریکوتا را در کاسهای بریزید، کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر مزه دار شود.
- مخلوط اسفناج پخته را به مخلوط پنیر اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. سپس پنیر فتا را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
- یک عدد تخم مرغ را در کاسه کوچکی بشکنید، کمی آب به آن اضافه کرده و با چنگال هم بزنید تا زرده و تخم مرغ کاملا مخلوط شوند. تخم مرغ زده را کنار بگذارید تا بعدا از آن استفاده کنید.
- فر را روی حرارت ۴۲۵ درجه فارنهایت گرم کنید.
- خمیر را روی سطح صافی قرار دهید و با سه برش طولی آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید.
-
مخلوط اسفناج را وسط یکی از برشهای خمیر قرار دهید، به گونهای که ۱ الی ۱.۵ سانتیمتر از اطراف خمیر خالی باشد. یک برش خمیر دیگر روی مخلوط اسفناج قرار داده و با انگشت شصت اطراف خمیر را فشار دهید تا دو لایه خمیر به هم بچسبند. سپس با چنگال اطراف خمیر را فشار دهید تا ظاهر شکیل تری پیدا کند.
- تخم مرغ زده را با استفاده از یک برس روی خمیر بمالید. مقداری کنجد روی خمیر بپاشید و با یک چاقوی تیز روی سطح خمیر برشهای سطحی ایجاد کنید تا بخار ایجاد شده موقع پخت، از این شکافها خارج شود. در صورت تمایل میتوانید رول را به قطعاتی با اندازه دلخواه تقسیم کنید.
- رولها را به مدت ۲۲-۱۸ دقیقه در فری که از قبل گرم شده قرار دهید تا خمیر پخته و روی آن طلایی شود
اسفناج
اسفناج از نظر املاح و ویتامینهای مورد نیاز بدن بسیار غنی است. پروتئین موجود در اسفناج پخته، آسانتر تجزیه میشود، ولی به منظور حفظ خواص آن بهتر است به صورت بخارپز پخته شود یا به روش چینی تفت داده شود تا ویتامینهای محلول در آب آن حفظ گردد.
بورکای ترکی
بورکای ترکی: غذایی ساده ، خوشمزه و مقوی است. می توانید داخل خمیر را با مواد دلخواه خود پر کنید و یک بورک در فر بپزید. یا آن را در روغن سرخ کرده و بنوشید. این غذا یکی از غذاهای فینگر فودها است و به راحتی می توانید آن را تهیه کنید و به مناسبت های مختلف برای مهمانان خود سرو کنید. از دیگر غذاهای معروف ترکی می توان به گوشت پیده یا پیتزای ترکی اشاره کرد. بورکا با گوشت چرخ کرده یکی از متداول ترین روش های تهیه بورکای ترکی است. در دستور تهیه بورکای گوشت ترکی می توانید از هر نوع پنیری که می خواهید استفاده کنید و یک بورکای خوشمزه از گوشت و پنیر تهیه کنید. در این حالت ، بورک به دلیل وجود پنیر طعم و بافت مطبوع تری خواهد داشت. در این دستورالعمل می خواهیم به شما یاد دهیم که چگونه یک بورکای ترکی گوشت و قارچ را با همه ترفندهای خوشمزه تر کردن آن تهیه کنید. دستور تهیه این غذای خوشمزه را از دست ندهید و با ما همراه باشید.
مطالب پربازدید