مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
آموزش انواع غذاها

بهترین روش طبخ خورش فسنجون مجلسی

مطالب پربازدید

خورشت فسنجان مجلسی

فسنجون خورشت فسنجون مجلسی، یکی از غذا‌های سنتی ایران است که تهیه آن در مهمانی‌ها خالی از لطف نیست، زیرا این غذا طعم خوب و ظاهر زیبایی دارد. تمام غذا‌های سنتی ایرانی خوشمزه و لذیذ هستند، اما همه آن‌ها مناسب مجالس نیستند.

 فسنجون طعم ترش و شیرینی دارد، از اینرو افراد بسیار طرفدار آن هستند. اگر به دنبال خوراکی مناسب برای میهمانی‌ها و مجالس خود هستید، فسنجون مجلسی گزینه مناسبی خواهد بود. این غذا از گردو و مرغ تهیه می‌شود، چاشنی اصلی آن روغنی که گردو به غذا می‌دهد، اما برای طعم بهتر به آن رب انار یا آب انار نیز اضافه می‌کنند.

 

مواد لازم برای خورشت فسنجان مجلسی

برای تهیه این خورش برای شش الی هشت نفر، به دو ساعت زمان و  مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:

مواد لازم
مرغ یک الی یک و نیم کیلوگرم
مغز گردو 500 گرم
پیاز 3 عدد متوسط
آب انار 3 الی 4 لیوان
شکر در صورت نیاز
نمک به میزان لازم

چند نکته:

مطالب پربازدید
  • به جای آب انار می‌توانید از سه الی چهار قاشق سوپخوری رب انار نیز استفاده کنید.
  • تنها در صورتی که رب یا آب انار ترش باشد، به شکر احتیاج خواهید داشت.

طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی

  1. پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید.
  2. پوست مرغ را بگیرید، آن را خرد کنید و کاملا بشویید. تکه‌های مرغ را در آبکش قرار دهید تا آب آن‌ها گرفته شود.
  3. مرغ را همراه با دو الی سه لیوان آب روی حرارت قرار دهید، وقتی که یک جوش زد، آن را در آبکش بریزید تا کاملا آب مرغ گرفته شود. به این ترتیب بوی بد مرغ کاملا از بین خواهد رفت.
  4. اکنون مرغ و پیاز را با مقداری آب روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و درب قابلمه را ببندید.
  5. زمانی که مرغ نیمه پز شد، گردو را آسیاب کنید و به این خورش بیفزایید.
  6. رب یا آب انار را اضافه کنید.
  7. اجازه دهید خورش آهسته بجوشد تا مرغ کاملا بپزد.
  8. همانطور که گفته شد، در صورتی که خورش ترش باشند، مقدار کمی شکر به آن اضافه کنید.
  9. پس از آنکه فسنجون آماده شد، بایدبه روغن بیفتد و مقدار کمی آب داشته باشد.
  10. پس از آماده شدن فسنجون، به آن نمک اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت آن را بردارید.

فسنجون مجلسی آماده شده و کافی است آن را سرو کنید. این غذا همراه با برنج سرو می‌شود. برای شش الی هشت نفر به حدود ۱.۵ برنج نیاز خواهید داشت. پس از آنکه برنج آماده شد، مقداری از برنج را زعفرانی کنید و پس از آنکه مابقی برنج را در دیس کشیدید، مقداری برنج زعفرانی را روی آن بریزید تا زیباتر شود. برای این منظور مقداری زعفران سائیده شده را در اندکی آب حل کنید و هنگامی که زعفران کاملا رنگ خود را پس داد، مقداری برنج به آن اضافه کنید و آرام بهم بزنید تا برنج رنگ بگیرد.

نکات مهم برای تهیه خورشت فسنجان مجلسی

  • در صورتی که از رب انار استفاده کرده اید، در مرحله سوم مقدار آب را یک الی دو لیوان افزایش دهید. زیرا در این حالت، فسنجون باید مقداری بیشتر روی حرارت قرار داشته باشد تا روغن بیندازد.
  • اگر مرغ پخته شد، اما خورش به روغن نیفتاده بود، مرغ را خارج کرده و صبر کنید تا غذا جابیفتد. هنگام سرو مرغ را اضافه کنید.
  • چاشنی فسنجون مجلسی رب انار یا آب انار است، اما می توانید از کمی آبلیمو همراه با زعفران سائیده شده و شکر نیز استفاده کنید. در صورت استفاده از آبلیمو و زعفران رنگ فسنجون تیره نخواهد شد.
  • گردو باید کاملا آسیاب شود تا در مدت کوتاهی به روغن بیفتد و ظاهر خوبی نیز در غذا داشته باشد.
  • در صورت تمایل می توان مقداری آلو نیز به این غذا اضافه کنید.
  • گاهی خورشت فسنجون با گوشت مرغابی نیز تهیه می شود.

گردو در اثر حرارت روغن خود را به غذا می دهد، بنابراین این غذا به غیر از روغنی که با آن پیاز داغ درست کرده اید، به روغن نیاز نخواهد داشت.

فسنجون علاوه بر آنکه طعم بسیار مطبوعی دارد، غذایی مقوی نیز به حساب می‌آید. گردو سرشار از چربی خوب و امگا ۳ است. علاوه بر این خاصیت ضد التهاب، درد و چربی دارد و از سرطان نیز پیشگیری می‌کند. این ماده غذایی دارای آنتی اکسیدان بوده و ضد میکروب است. همچنین گردو مقادیری از سدیم، منیزیم، فسفر، منگنز، مس و ویتامین‌های B۶، B۵، B۳، B۲، B۱ و E را دارد که برای سلامتی بسیار ضروری است. به این ویژگی ها، خواص رب انار یا آب انار را نیز اضافه کنید. همچنین مرغ نیز منبع خوبی از پروتئین است و در عین حال مضرات گوشت قرمز را نیز ندارد. با توجه به تمام این موارد، می‌توان گفت: فسنجون مجلسی نه تنها غذایی اصیل و خوشمزه است، بلکه خواص بی شمار برای حفظ سلامتی

فسنجان

خورش فسنجون یا فوسنجان یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است. اصل و اصالت خورشت فسنجون از استان گیلان است. اما به دلیل طعم بی نظیر و خوشمزه ای که دارد ، در اکثر شهرهای ایران طبخ می شود. این غذا را معمولاً برای ناهار با گوشت یا مرغ درست می كنند ، این بار می خواهیم طرز پخت آن را با مرغ آموزش دهیم. اگر می خواهید این غذا را با گوشت سرخ شده درست کنید ، دستور العمل گوشت سرخ شده را دنبال کنید. گفته می شود خورشت فوسنجون یکی از قدیمی ترین غذاهای سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوره ساسانیان برمی گردد. در مناطق شمالی ، از گوشت اردک و گاهی از گوشت بوقلمون برای تهیه مد استفاده می شود. در ادامه شما را با طرز تهیه خورشت فسیان با مرغ آشنا خواهیم کرد. این خورشت خوشمزه برای شام یلدا و سایر مراسم ها نیز سرو می شود.
فسنجان

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا