غذایی محلی که پوستتان را مثل آینه صاف و از بروز کم خونی و پوکی استخوان جلوگیری می کند
ویتامین
کوکوی لوبیا سبز یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی (شهر تبریز) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منگنز، منیزیم، فیبر، آهن، پروتئین، روی (زینک)، اسید چرب امگا ۳، گوگرد، سولفور، نشاسته و فسفر است.
مهمترین خواص کوکوی لوبیا سبز
این کوکو به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B و سایر املاح معدنی نقشی موثر در طراوت و شادابی پوست و مو دارد؛ کوکوی لوبیا سبز از پیری زودرس پوست و بروز چین و چروک جلوگیری و به رویش مجدد موها کمک میکند
این غذا بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری میکند، فیبر موجود در این غذا تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد و به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند
کوکوی لوبیا سبز حاوی پروتئین فراوان است، بنابراین به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک میکند، این کوکو به علت وجود آهن و اسید فولیک تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد، بنابراین کمخونی را رفع میکند، کوکوی لوبیا سبز برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
این غذا نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلای افراد به آلزایمردارد، این کوکو به علت داشتن کلسیم، منیزیم و فسفر استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در اشخاص جلوگیری میکند.
مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سبز (پنج تا ۶ نفر)
لوبیا سبز تازه ۵۰۰ گرم
هویج متوسط سه عدد
تخممرغ چهار تا پنج عدد
مغز گردو ۶۰ گرم
پیاز یک عدد
پودر زعفران به مقدار لازم
نمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
زرشک پلویی ۸۰ گرم
سیب زمینی یک تا ۲ عدد
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز
– نخست لوبیا سبز را بشویید و به قطعات یک سانتیمتری خُرد کنید.
– هویج و سیب زمینی را هم ریز خُرد کنید.
– لوبیا، هویج و سیب زمینی خُرد شده را با مقداری آب بپزید.
– پیاز را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
– نمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
– لوبیا سبز، هویج و سیب زمینی پخته شده را با پیازهای تفت داده شده مخلوط کنید.
– مغز گردوی خُرد شده و پودر زعفران را به مواد اضافه کنید.
– زرشک پلویی را هم به مواد بیفزایید.
– مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
– تخممرغها را به مواد اضافه و صبر کنید تا کوکو در حرارت ملایم به خوبی بپزد.
– کوکوی لوبیا سبز را به همراه نان تازه و سبزی خوردن میل کنید.
لوبیای سبز را می توان در انواع غذاها استفاده کرد. لوبیای سبز مهم نیست که چطور استفاده کنید ، باز هم خواص زیادی خواهد داشت. لوبیای سبز انواع ویتامین ها دارد. لوبیا سبز زمانی برداشت می شود که هنوز در غلاف باشد و به بلوغ نرسد. در این مقاله با خواص لوبیا سبز بیشتر آشنا خواهیم شد.