طرز تهیه آبگوشت ” طرز تهیه دیزی سنگی در شهرهای مختلف ایران “
درباره دیزی
تاریخ آبگوشت به بیش از هزار سال پیش برمی گردد. این یکی از سنتی ترین غذاهای ایران است. نام این غذا از یک ظرف کوچک سنگی است که برای پخت دیزی استفاده می شود. طرز تهیه آبگوشت در مناطق مختلف ایران کاملا متفاوت تهیه و سرو می شود . طرز تهیه آبگوشت سنگی در شهرهای مختلف ایران با هم بررسی می کنیم .
اخیراً این ظرف ها از مواد مختلفی مانند فلز و خاک رس خشک ساخته شده اند. خوشبختانه برخی از رستوران ها هنوز از این غذاها برای پخت دیزی استفاده می کنند.
دستور تهیه این غذای خوشمزه در مناطق مختلف ایران با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال ، مردم در شمال ایران به دیزی سیر اضافه می كنند و در استان كرمان تره فرنگی سرو می شود. جالب است بدانید که مواد اصلی موجود در همه دستورها گوشت و لوبیا است.
طرز تهیه آبگوشت
آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای مورد علاقه ما ایرانی هاست. نوعی غذا که همه اعضای خانواده را دور هم جمع می کند. دیزی از آن دسته غذاهایی است که باید جمعه یا روزهای تعطیل مصرف شود. دیزی در غذاهای مختلف با سبک های مختلف طبخ و سرو می کرد. با این حال ، آبگوشتی که در ظرف سنگی پخته می شود ، طعم متفاوتی دارد.
دیزی حتی در بین گردشگران خارجی که به ایران می آیند به یکی از جذاب ترین غذاهای سنتی ایران تبدیل شده است. آنها آداب و رسوم خاص خوردن دیزی و آبگوشت را یاد می گیرند.
آبگوشت چیست ؟
یک ماده مغذی رقیق شده از گوشت گوسفند ، پیاز ، سیب زمینی و لوبیا ، آبگوشت را درست می کند. در بسیاری از مغازه های دیزی و به خصوص در تعطیلات آخر هفته می توانید مشتریان زیادی را در انتظار دیزی خاص خود مشاهده کنید. اگر به مشهد و مناطق تفریحی آن مانند شاندیز یا طرقبه بروید ، آنها دیزی را در ظروف دست ساز برای شما می آورند. برخی از رستوران ها از ظروف سفالی یا آلومینیومی برای پخت دیزی استفاده می کنند.
تاریخچه آبگوشت
اگرچه ما آبگوشت را از غذاهای اصیل ایرانی می شناسیم ، اما در واقع ، این نوع غذای امروزی که سرو می شود سابقه چندانی در ایران ندارد. آبگوشت در اصل یک رژیم غذایی بود که توسط خانواده های ثروتمند و پادشاهان مصرف می شد و عموم مردم از آن اطلاع نداشتند. این غذا همچنین غذایی بود که قبایل عشایر پس از استقرار در مکانی و قربانی کردن گوسفندان ، آنها را می پختند. یک بار قحطی در ایران رخ داد و مردم ایران بیشتر دامدارها ، دیگهای بزرگی را برای تغذیه مردم برپا می کردند.
آنها فقط با افزودن لوبیا و نخود ، لوبیا و آب می توانستند جمعیت را تغذیه کنند. به تدریج اولین مغازه ها برای پخت آبگوشت افتتاح شد و در بین مردم و همچنین پادشاهان محبوب شد. گوجه فرنگی فقط در دوره قاجار به ایران آمد و به آبگوشت اضافه شد.
آبگوشت در کتاب های فارسی
شاید اولین کسی که درباره دیزی و آبگوشت نوشت ، نادر میرزا در دوره قاجار بود . نادر میرزا دستورالعمل پخت انواع آبگوشت در سراسر ایران را در “نامه تغذیه” خود ارائه داده است.
طرز تهیه آبگوشت در شهرهای مختلف ایران
دیزی در استانها و شهرهای مختلف ایران به سبک های مختلف و با مواد متنوع آشپزی می کرد. گوشت ، گوجه فرنگی ، پیاز ، سیب زمینی ، لوبیا و لیمو امانی در همه خورشت ها یکسان است. از نظر ادویه و طعم متفاوت خواهد بود.
برخی از افراد از فلفل سبز استفاده می کنند تا دیزی کمی تند شود. برخی از افراد سبزیجات معطر مانند جعفری و ترخون خشک را اضافه می کنند. مردم کرمان مواد آلو و زردآلو زرد و مواد خشک (یا ترشی) را به آبگوشت اضافه می کنند.
مواد مورد نیاز
- 500 گرم گوشت بره استخوانی (ساق پا ، شانه یا دنده های کوتاه) ، خرد شده به اندازه های متوسط
- یک دوم فنجان نخود ، قبل از خیس شدن در طول شب
- یک دوم فنجان لوبیای سفید ، قبل از خیس شدن شبانه
- یک پیاز بزرگ
- گوجه فرنگی متوسط خرد شده
- سیب زمینی متوسط ، چهار قطعه برش خورده
- قاشق غذاخوری. رب گوجه فرنگی
- قاشق چایخوری. پودر زردچوبه
- حبه سیر (اختیاری) پوست کنده
- رگ نعناع خشک شده، برای چاشنی (اختیاری)
- مک، پودر فلفل سیاه و سفید، ، به طعم
- شک برگ ترخون و برگ نعناع تازه، برای آراستن
طرز تهیه آبگوشت
پیاز ، سیر ، لوبیای سفید ، نخود و گوشت بره خرد شده را درون قابلمه بریزید و زردچوبه و پودر فلفل اضافه کنید. سپس آب را در آن بریزید و بگذارید بجوشد.
در حالی که در حال جوش است کف را از قسمت بالایی آن جدا کنید. سپس قابلمه را بپوشانید و اجازه دهید 2 ساعت روی حرارت متوسط بپزد تا لوبیا و گوشت نرم شود.
، سیب زمینی ، گوجه فرنگی ، پیت گوجه فرنگی و انگور ترش را درون آن قرار دهید ، آن را با قاشق هم بزنید و قابلمه را بپوشانید. این بار بگذارید 30 دقیقه بپزد.
بعد از 30 دقیقه وقت آن است که به آن نمک اضافه کنید. بگذارید به مدت 15 دقیقه بجوشد.
اکنون غذای شما آماده سرو است.
نحوه سرویس دهی آبگوشت
آب گوشت را از سایر مواد جدا کرده و در دو کاسه قابلمه بگذارید. استخوان ها را از مواد خارج کرده و همه را له کنید تا چسبیده شود. شما می توانید ظروف خود را با استفاده از گیاهان فصلی طراحی کنید. برای سرو آبگوشت باید از قوانین و مقررات پیروی کنید. اگر به رستوران می روید باید چند مرحله را دنبال کنید.
آب دیزی را در ظرف بریزید و تمام مواد دیگر از جمله نخود و لوبیا ، سیب زمینی ، پیاز ، پیاز و گوجه فرنگی را در ظرف دیزی نگه دارید. سپس شروع به مخلوط کردن آنها با گوشت ودر آب نان بربری اضافه می کنند.
آبگوشت را به طور کلی با نان بربری می شناسند که بسیار خوشمزه است. با این حال می توانید از هر نوع نانی که دوست دارید استفاده کنید. گوشت خرد شده یکی از قسمتهای هیجان انگیز کاسه دیزی است که طرفداران زیادی دارد. آبگوشت و گوشت چرخ کرده را می توانید با انواع ترشی ، پیاز خام ، سبزیجات و البته نوشیدنی هایی مانند ماست (دوغ ) نوشه جان کنید.
ظروف سنگی دیزی یا آبگوشت
اگر از ظرف سنگی برای پخت دیزی استفاده می کنید ، حتماً از پخش کننده شعله استفاده کنید. همچنین به یاد داشته باشید که آب آبگوشت ظرف سنگی به هیچ وجه نباید خشک شود. در غیر این صورت ظرف دیزی را می شکند. اگر دیزی خود را با ظروف دست ساز درست کنید ، بیشتر طول می کشد (حدود یک ساعت بیشتر) ، اما طعم خوشمزه و خوشمزه تری خواهید گرفت. سایر مواردی که هنگام پخت فیزی باید به خاطر داشته باشید زمان افزودن نمک است.
همیشه نمک را در انتهای ظرف پخت و بعد از پخت کامل گوشت اضافه کنید. در غیر این صورت نمک اجازه نمی دهد گوشت خوب بپزد. مانند سایر غذاهای سنتی ایرانی ، آبگوشت نیز به زمان پخت طولانی نیاز دارد. هر چه مدت زمان پخت دیزی بیشتر باشد ، متراکم تر و خوش رنگ تر می شود. و نکته آخر: سعی کنید یک شب قبل نخود و لوبیا را در آب قرار دهید.
نحوه غذا خوردن
شما باید قطعات کوچک نان درست کنید و آنها را به آب اضافه کنید. نان های خیس خورده را با قاشق بخورید. در مورد مواد مخلوط ، می توانید با نان بخورید. آرزو می کنیم از طعم غذای فراموش نشدنی ایرانی ، دیزی لذت ببرید !!
کوفته تبریزی: یکی از انواع معروف و محبوب کوفته ایرانی است که همانطور که از نامش پیداست در اصل متعلق به شهره تبریز بوده است. این کوفته خوشمزه به دلیل طعم بسیار خوبی که دارد در سراسر کشور رواج دارد و تقریباً در همه شهرهای ایران طبخ می شود.