آموزش انواع غذاها
خمیر پیتزا ایتالیایی (با خمیر مایه) چگونه تهیه می شود ؟
مطالب پربازدید
خمیر پیتزا ایتالیایی (با خمیر مایه) چگونه تهیه می شود ؟
خمیر پیتزا ایتالیایی به راحتی و با ترکیب آرد، روغن زیتون و خمیر مایه فوری تهیه می شود. روی خمیر پیتزا ایتالیایی را با مواد دلخواه پر کنید.
بیشک، پیتزا یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین فست فودهای دنیاست. همانطور که میدانید، پیتزا نخستین بار در ناپل ایتالیا پخته شد و پس از مدتی، در سرتاسر جهان رواج یافت و البته در این میان دستخوش تغییرات بسیار زیادی نیز شد، به طوریکه پیتزای خوشمزهای که امروزه در ایران طبخ شده و به فروش میرسد، هیچ شباهتی به پیتزا ایتالیایی اولیه ندارد.
خمیر پیتزا نیز تنوع بسیار زیادی دارد. نوعی خمیر پیتزای نیمهآماده در سوپرمارکتها به فروش میرسد که معمولا کیفیت مطلوبی نداشته و توقعات را برآورده نمیسازد. از طرفی تهیه خمیر پیتزا در منزل کار زیاد راحتی به نظر نمیرسد بنابراین؛ بسیاری از افراد ترجیح میدهند به رستوران یا فستفود رفته و یک پیتزای آماده و بدون دردسر بخرند که این کار مساوی است با دریافت مقادیر زیادی کالری، چربی و نمک که همگی مضر و دشمن سلامت انسان هستند.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی:
آرد | 4.5 پیمانه |
نمک | 1 و 3/4 ق چایخوری |
خمیر مایه فوری | 1 ق چایخوری |
روغن زیتون | 1/4 پیمانه |
آب یخ | 1 و 3/4 پیمانه |
آرد سمولینا یا آرد ذرت (برای پاشیدن زیر خمیر) | به میزان لازم |
طرز تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی:
- برای تهیه خمـیر پیتزا ایتالیایی، آرد را قبل از شروع کار داخل یخچال قرار دهید تا کمی خنک شود.
- حالا آرد سرد را با نمک و پودر خمیرمایه فوری مخلوط کنید.
- به مواد خشک بالا، روغن زیتون اضافه کنید.
- حالا یک ظرف آبیخ کنار دستتان قرار دهید و ابتدا سر پنچه دستتان را داخل آب سرد فرو ببرید و با نوک انگشتان، خمیر را مخلوط کنید. در این مرحله از ورزدادن خمیر خبری نیست پس فقط خمیر را به صورت دورانی مخلوط کنید.
- بعد از 2-3 دقیقه، تکههای ریز خمیر را داخل ظرف خواهید دید.
- کمکم آب را به خمیر اضافه کنید و باز به همان روش خمیر را با نوک انگشت هم بزنید.
- حالا خمیر پیتزا ایتالیایی را که تقریبا به شکل یک چانه خمیر نانوایی در آمده از ظرف خارج کرده و روی تخته کار آشپزخانه قرار دهید.
- با یک دست، یک سمت خمیر را نگه دارید و با انتهای دست دیگر، خمیر را به سمت جلو فشار دهید و خمیر را باز کنید.
- خمیر را بچرخانید و مجدد، به همین روش حدود 7 یا 8 مرتبه خمیر را ورز دهید.
- در انتها خمیر پیتزا ایتالیایی شما باید فرمی یکدست، نرم و لاستیکی و تا حدودی چسبنده داشته باشد.
- در آخرین مرحله، روی خمیر پیتزا ایتالیایی را با روغن زیتون چرب کنید و آن را داخل ظرف بزرگی قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا مایه خمیر عمل کرده و خمیر پف کند.
- بعد از حدود 1 ساعت، خمیر پیتزا ایتالیایی برای تهیه پیتزا آماده است.
نکته:
- معمولا روی بستهبندی پودر مایه خمیر فوری نوشته میشود که مایه خمیر را داخل آب گرم بریزید و 10 دقیقه صبر کنید. شما میتوانید از همین روش برای استفاده از مایه خمیر استفاده کنید اما روشی که توضیح داده شد نیز نتیجه عالی خواهد داشت و خمیر سبک و نرم شده و به خوبی پف میکند و علاوه بر این، مزه مایه خمیر تیز نخواهد داشت.
- این مقدار خمیر برای تهیه 4 عدد پیتزا ایتالیایی مناسب است اما اگر خواستید فقط به اندازه یک پیتزا از این خـمیر پـیتزا ایتالیایی برداردید، میتوانید بقیه خمیر را با روغن زیتون چرب کرده و سلفون بکشید و داخل نایلون قرار داده، درون یخچال نگه دارید.
- مدت زمان نگهداری خمیـر پیتزا ایتالیایی داخل یخچال 3 روز و داخل فریزر 3 ماه است.
- اگر خواستید خمیر را داخل فریزر نگهداری کنید، باید حتما یک روز قبل آن را از فریزر خارج کرده و داخل یخچال قرار دهید.
- خمیر پیتـزا ایتالیایی را 2 ساعت قبل از شروع پخت پیتزا، از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد و بعد از آن استفاده کنید.
- برای بازکردن خمیرپیـتزاایتالیایی، روی سطح میز یا کف سینی را آردپاشی کنید (آرد سمولینا یا آرد ذرت) و بعد خمیر را با وردنه یا اگر مهارت لازم را دارید، روی دست باز کنید.
- خـمیر پیتزا ایتالیایی را با تاپینگ موردنظر شامل سوسیس خانگی، کالباس خانگی، سس گوشت، سس گوجهفرنگی و … پر کنید و پیتزا را داخل فر قرار دهید.
- یکی از مشهورترین پیتزاهایی که با خمیر پیتزا ایتالیایی تهیه میشود، پیتزا مارگاریتا کلاسیک است که جزو پیتزاهای گیاهی و رژیمی طبقهبندی میشود و طعم بینظیری دارد.
آویشن: معروف است که چای آویشن باعث بهبود هضم خوب و کاهش نفخ و نفخ شکم می شود. همچنین حاوی روغنهایی است که می تواند زخم معده را درمان کند.
منبع: ستاره
مطالب پربازدید