غذایی سنتی

بریانی (بریان اصفهان) حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، اسید فولیک، سلنیوم، کولین و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص بریانی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید. غذایی سنتی

رفع بی‌حالی و عضله‌سازی با غذایی محلی/ چگونه توانایی بدن را افزایش دهیم؟

مهم‌ترین خواص بریانی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص بریانی اظهار کرد: این غذا پروتئین بالایی دارد بنابراین عضلات را تقویت می‌کند و انرژی بدن را هم افزایش می‌دهد.

این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲ و اسید فولیک تاثیری چشمگیر در تشکیل گلبول‌های قرمز خون، جلوگیری از بروز کم‌خونی، افزایش استقامت و سلامتی بدن دارد.

بریانی به علت وجود اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B۱۲ نقشی موثر در تقویت سیستم اعصاب مرکزی، آرامش ذهن، شادی و نشاط دارد و از بروز افسردگی، اضطراب و استرس در افراد جلوگیری می‌کند.

بریانی سیستم قلبی و عروقی را تقویت می‌کند؛ این غذا به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D تاثیر بسزایی در استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها دارد و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند.

بریانی به علت وجود ویتامین A ، C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند؛ این غذا قوای جنسی افراد را هم افزایش می‌دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: بریانی خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد بنابراین عفونت‌های بدن را از بین می‌برد؛ این غذا به علت داشتن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی بنیه افراد لاغر را تقویت همچنین  آنها را چاق می‌کند.

عظمایی یادآوری کرد: بریانی بینایی را تقویت می‌کند و تاثیر بسزایی در شادابی پوست و مو دارد.

 

رفع بی‌حالی و عضله‌سازی با غذایی محلی/ چگونه توانایی بدن را افزایش دهیم؟

مواد لازم برای تهیه بریانی (پنج تا ۶ نفر)

گوشت گوسفندی (سردست یا قلوه‌گاه)                                           ۳۵۰ گرم
جگر سفید گوسفندی                                                                  ۱۵۰ گرم
پیاز                                                                                         ۲ تا سه عدد
دنبه گوسفندی                                                                          ۷۰ گرم
پودر دارچین                                                                               یک قاشق غذاخوری
زعفران دَم‌کرده                                                                           ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و نعناع خشک شده                                            به مقدار لازم
پودر زردچوبه                                                                               یک قاشق مرباخوری
برگ بو                                                                                      پنج عدد
کره محلی                                                                                 به مقدار لازم
خلال پسته و بادام، گردوی خُرد شده و جعفری تازه برای تزئین              به مقدار لازم
نان سنگک                                                                                به مقدار لازم
روغن کنجد                                                                                به مقدار لازم

طرز تهیه بریانی

نخست گوشت را با کمی دنبه تفت دهید سپس باقیمانده دنبه، یک عدد پیاز خُرد شده، برگ بو، چند قاشق غذاخوری روغن کنجد و چهار لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت به خوبی بپزد و نرم شود به طوری‌که مقدار کمی آب گوشت در ظرف باقی بماند.

جگر سفید را شسته سپس آن را خُرد کنید و با ۲ لیوان آب، یک عدد پیاز خُرد شده، چند قاشق غذاخوری روغن کنجد، مقداری نمک و فلفل سیاه داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید تا آب آن تمام شود.

جگر پخته‌شده را با کمی کره محلی تفت دهید سپس جگر سفید تفت‌داده شده و گوشت پخته‌شده را با هم یا جداگانه چرخ کنید.

زغفران دَم‌کرده، پودر دارچین و نعناع خشک شده را به جگر سفید و گوشت چرخ‌کرده اضافه و مواد را دوباره چرخ کنید.

مواد چرخ شده را به شکل همبرگر در بیاورید.

قابلمه را با کمی روغن کنجد چرب کنید سپس مواد را داخل قابلمه بگذارید و صبر کنید تا کمی سرخ شوند.

مقداری از آب گوشت را به نان سنگک آغشته کنید سپس بریانی را داخل نان سنگک قرار دهید و با خلال پسته و بادام، گردوی خُرد شده و جعفری تازه آن را تزئین و میل کنید.

غذایی سنتی

آبگوشت یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که طبیعت اکثر ماست و مخصوصاً آقایان بسیار محبوب هستند. از طرف دیگر ، تهیه این غذای خوشمزه بسیار آسان است و تنها چیزی که برای تهیه یک آبگوشت خوشمزه نیاز داریم این است که علاوه بر گوشت گوسفندی چرب ، زمان کافی برای پختن آبگوشت را داشته باشیم. اگر این دو عنصر را دنبال کنید ، مطمئن باشید که در نهایت یک آبگوشت شگفت انگیز خواهید گرفت

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here