فارسی کلاب
پورتال خبری و مجله اینترنتی آنلاین

روش تهیه نان بربری فانتزی در منزل

نان بربری یکی از نان‌های مرسوم در ایران است که به روش سنتی و صنعتی درست می‌شود. طبخ بربری از اواخر دوره قاجار در ایران رواج یافت. در تهیه این نان از آرد سبوسدار استفاده می‌شود و بیشتر برای سرو وعده‌های اصلی و به خصوص صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نان بربری خانگی

مواد لازم برای تهیه خمیر:

مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد نانوایی¼۴ پیمانه
شکر۳/۴ قاشق چایخوری
مایه خمیر½۲ قاشق چایخوری
نمک۲ قاشق چایخوری
آب ولرم۲ پیمانه

دستور تهیه خمیر:

فر را روی حرارت ۲۷۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

برای عمل آوردن خمیر مایه، آن را در ظرفی ریخته، شکر و یک پیمانه آب ولرم را به آن اضافه کنید. سپس ظرف حاوی خمیر مایه را با نایلون بپوشانید، پاچه‌ای روی آن بکشید و در محیطی گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل آید. دمای آب باید به گونه‌ای باشد که گرمای آن را احساس کنید، ولی دست را نسوزاند.

در صورتی که خمیر مایه تازه باشد، پس از ۱۰ دقیقه پف کرده و تغییر شکل می‌دهد. در غیر اینصورت خمیر مایه تاریخ گذشته است و باید عوض شود.

پس از اینکه خمیر مایه عمل آمد، آرد و یک پیمانه آب ولرم باقیمانده را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.

سپس با استفاده از همزن برقی یا دستی با سرعت کم، حدود ۳ دقیقه خمیر را هم بزنید تا یکدست شود.

خمیر به دست آمده شل و چسبنده است، روی ظرف حاوی خمیر را با نایلون بپوشانید، روی آن یک پاچه یا حوله بکشید تا گرمای خمیر حفظ شود و اجازه دهید ۳۰-۲۵ دقیقه استراحت کند.

در این فاصله مشغول درست کردن رومال شوید.

مواد لازم برای تهیه رومال نان بربری:

مواد لازم برای تهیه رومال نان بربری
آب سرد۱/۴ پیمانه
آب جوش۱/۴ پیمانه
جوش شیرین۱/۴ قاشق چایخوری
آرد۱ قاشق چایخوری
کنجد سفید و سیاه ۴ قاشق چایخوری

دستور تهیه رومال:

مواد رومال را در ظرف کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.

مواد را با قاشق مرتب هم بزنید تا غلیظ شود و به غلظتی برسد که بتوانید با قاشق روی آن خط بیندازید.

رومال را کنار بگذارید و صبر کنید تا سرد و غلیظ‌تر شود.

مراحل طبخ نان بربری در خانه

  1. پس از اینکه خمیر ۳۰-۲۵ دقیقه استراحت کرد و حجم آن افزایش یافت، نایلون را از روی آن برداشته و روی سطح کار حدود ۱/۳ پیمانه آرد بپاشید.
  2. خمیر حاصل را که خمیری چسبنده است، روی سطح کار قرار داده، دست خود را در آرد فرو برید تا خمیر به آن نچسبد، سپس خمیر را در آرد بغلطانید تا سطح آن با آرد پوشیده شود.
  3. خمیر را بدون ورز دادن و فرم دادن، به سه قسمت تقسیم کنید.
  4. روی خمیر را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کند.
  5. سپس هر تکه خمیر را از دو طرف بکشید تا به صورت بیضی درآید.
  6. رومال را با قاشق روی خمیر بمالید و با استفاده از انگشت خود روی خمیر شیار‌هایی ایجاد کنید.
  7. در انتها کنجد سیاه و سفید را مخلوط کرده و روی خمیر بپاشید.
  8. کاغذ روغنی را روی سطح صافی پهن کنید، خمیر را با کاردک از روی سطح برداشته و خیلی سریع روی کاغذ روغنی قرار دهید تا نریزد.
  9. خمیر را با دست از دو طرف کمی بکشید و با دست اطراف آن را شکل دهید تا به شکل متوزن درآید.
  10. کاغذ روغنی را در سینی فر که کاملا داغ شده است قرار دهید و ۵ دقیقه صبر کنید تا بپزد. پس از ۵ دقیقه نان را بچرخانید و ۵-۴ دقیقه دیگر صبر کنید تا نان کاملا مغزپخت شود.
  11. نان بربری را پس از پختن، روی توری سیمی قرار دهید تا خنک شود.

 

نکات مهم:

نان بربری را با آرد سبوسدار با کیفیت درست کرده و از آرد قنادی برای این منظور استفاده نکنید.

خمیر نان بربری باید خوب استراحت کند تا پف کرده و دو لایه شود.

نان بربری را با خمیر مایه عمل آمده درست کنید و به اندازه کافی استراحت دهید تا نان باکیفیتی حاصل شود.

خمیر نان بربری شل و چسبنده است و باید به همین شکل طبخ شود. هرگز به خمیر آرد اضافه نزنید و آن را ورز ندهید تا نان بربری ترد و پوک شود.

خمیر این نان باید به اندازه کافی استراحت کند تا یک نان باکیفیت عمل آید. به همین دلیل نانوا‌ها از صبح خیلی زود دست به کار می‌شوند تا بتوانند نان مطلوبی را به مشتریان عرضه کنند.

آدرس کوتاه مطلب

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.