طرز تهیه نان کاک کرمانشاهی در خانه
نان کاک
مواد لازم
آرد گندم ۶۰۰ گرم
آب ولرم ۱۰۰ میلی لیتر
روغن جامد آب کرده ۱۰۰ گرم
مخمر خشک فوری یک قاشق چایخوری
تخم مرغ یک عدد
نمک یک قاشق چایخوری
پودر قند یا شکر به میزان دلخواه
هل به میزان لازم
آب ۲۷ درجه برای تهیه مخمر ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه نان کاک کرمانشاهی
ابتدا ۱/۴ آب را با یک قاشق چایخوری شکر و مخمر خشک مخلوط میکنیم و هم میزنیم. دقت کنید برای هم زدن این مواد از قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید و به هیچ وجه از قاشق فلزی استفاده نکنید. سپس در ظرف مناسب دیگری آب را به همراه تخم مرغ و روغن مخلوط میکنیم و با هم زن دستی هم میزنیم تا تخم مرغ از لختگی در بیاید. سپس مخمر در آب حل شده را به مخلوط روغن و تخم مرغ اضافه میکنیم و هم میزنیم. نمک را با آرد مخلوط میکنیم و کم کم به مایه نان اضافه میکنیم. سعی کنید در مرحلهای که آرد اضافه میشود خمیر نباید خیلی سفت شود. در انتها خمیر را با کف دست کمی ورز دهید. خمیر آماده شده را در یک ظرف دیگر بگذارید و رویش را با دستمال یا حوله تمیز بپوشانید. کمی آرد هم رویش بپاشید تا خشک نشود و اجازه میدهیم به مدت ۲ ساعت در دمای اتاق عمل بیاید.
خمیر استراحت داده شده و لطیف را با دست کمی ورز میدهیم و بعد به اندازه یک نارنگی کوچک از آن برمیداریم و با دست به صورت توپ گرد شکل میدهیم. حتما زیر قسمتی که خمیرها را قرار میدهیم آرد پاشی کنید؛ و بعد روی خمیرهای گرد شده را هم کاملا آرد بپاشید تا خشک نشوند. وقتی تمام خمیر را به تکههای کوچک تقسیم کردیم روی خمیر را با یک دستمال نم دار میپوشانیم و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت میدهیم. خمیرها را با وردنه باز کنید و به صورت نان لواش تا آنجا که جا دارد نازک کنید.
ادامه طرز تهیه
خمیر را روی دستگاه ساج نان پزی که روی اجاق گاز قرار دادیم و گرم شده میپزیم. پودر شکر و هل را مخلوط میکنیم.
وقتی یک طرف نان پخت و دورش به صورت نوار قهوهای رنگ روشن شد قبل از اینکه خشک شود آن را از روی تنور ساج برمی داریم؛ و تا قبل از خنک شدن نصفهای نان را با مخلوط شکر و هل پر میکنیم و نان را لوله میکنیم و با فشار مناسب وردنه روی سطح نان، محتویات داخلش را منسچم میکنیم و با چاقو به اندازههای دلخواه به صورت اریب برش میزنیم و با پودر شکر اضافی روی آن را میپوشانیم. نان کاکهای ترد و خوشمزه کرمانشاهی را در ظرف دلخواه میچینیم. این نانها را میتوانید در ظرف سربسته تا مدتها نگهداری کنید.