آموزش باسلوق

باسلوق

مواد لازم برای طرز تهیه باسلوق

نشاسته: ۱ لیوان
شکر: ۲ لیوان
گلاب: نصف لیوان
پودر ژلاتین: ۲ قاشق چایخوری
آب: ۳ لیوان
وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر نارگیل و مغز گردو: به مقدار لازم

شیرینی‌های خوشمزه همدان؛ نان شیرمال را از دست ندهید!

طرز تهیه باسلوق

  1. نشاسته را داخل کاسه‌ای بریزید و به آن ۱ لیوان آب سرد اضافه کنید. و ۱۵ دقیقه بگذارید بماند سپس هم بزنید تا نشاسته حل شود، ۲ لیوان دیگر آب و شکر را به نشاسته اضافه کنید.آموزش باسلوق
  2. محلول نشاسته را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. و مرتب هم بزنید تا شفاف شود سپس حرارت را کم کنید و ژلاتین (پودر ژلاتین را داخل کاسه‌ای بریزید و کمی آب روی آن بپاشید و روی بخار آب قرار دهید. تا حالت اسفنجی پیدا کند)، وانیل و گلاب را اضافه نمایید.
  3. داخل سینی یا ظرفی گود پودر نارگیل را به قطر ۵ سانتیمتر پخش کنید. به کمک ابزار داخل پودر نارگیل حفره‌هایی ایجاد کنید و در انتهای هر حفره تکه‌ای مغز گردو قرار دهید.
  4. با مخلوط نشاسته که روی حرارت کم قرار دارد این حفره‌ها را پر کنید و در انتها نیز روی آن را با پودر نارگیل بپوشانید و اجازه دهید خوب سرد شود، پس از سرد شدن تک تک خارج کنید و سرو نماید.

نکته ها: میتوانید بجای مغز گردو از پسته، بادام، کنجد و … نیز استفاده کنید؛ دقت کنید که نشاسته باید گرم باشد، چون نشاسته سرد شده فرم دلخواه را نخواهد داد، برای کشدار شدن باسلوق به جای گلاب از ۲۰۰ گرم گلوکز مایع استفاده کنید.

در صورتی که نمیخواهید به این شکل طرز تهیه باسلوق را آماده کنید میتوانید کف ظرف مقداری پودر نارگیل بریزید سپس نشاسته را روی آن پخش کنید و روی ان با فاصله مغز گردو بچینید و مجدد مقداری پودر نارگیل روی نشاسته بپاشید و پس از سرد شدن به شکل لوزی یا مربع برش بزنید.

طرز تهیه نان فطیر

آرد: 500 گرم
پودر بافندگی: 125 گرم
شیر: کاسه
زرده تخم مرغ: 2 عدد
کره یا روغن جامد: 125 گرم
دوغ: یک قاشق مرباخوری
کمی کنجد خام برای تزیین

ابتدا کره و پودر قند را به مدت دو دقیقه با همزن بزنید ، سپس نیمی از آرد را اضافه کنید ، سپس خمیر را در شیر ولرم ورز دهید ، آن را به مواد دیگر اضافه کنید ، با یک قاشق مخلوط کنید و در آخر بقیه آرد را به خمیر اضافه کنید دست نچسب ، این خمیر را درون پلاستیک قرار داده و به مدت نیم ساعت در هوای آشپزخانه بگذارید ، سپس فر را چرب کرده و آرد بپاشید. خمیر را به اندازه نارنگی بردارید و در دستان خود بچرخانید. زرده را مالیده و دانه های کنجد را بپاشید ، سپس سطح را با چنگال سوراخ کنید. وسط فر را با دمای 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتیگراد به مدت 25 دقیقه بپزید.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here