درمان زخم بستر در منزل | چگونه می توانیم زخم بستر خود را در خانه درمان کنیم؟
درمان زخم بستر در منزل
زخم بستر که عموما با نام زخم فشاری نیز از آن یاد می شود معمولا برای افرادی که بنابر دلایلی مانند آسیب نخاعی، فلج شدن و سکته ی مغزی یک جا نشین شده اند و یا افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت دارند اتفاق می افتد. این بیماری یک بیماری پر دردسر است و زمان طولانی باید سپری شود تا درمان شود. زمان لازم برای درمان این بیماری به عواملی مانند شدت و موقعیت مکانی زخم بستگی دارد. درمان زخم بستر در منزل نیز امکان پذیر است که در این مقاله با تعدادی از این درمان های خانگی آشنا می شویم به امید این که با پیشگیری و درمان به موقع از پیشرفت عفونت های ناشی از زخم جلوگیری کنید.
مطالب زیر را نیز دنبال کنید:
روش های درمان زخم بستر در منزل
همان طور که می دانید زخم بستر عموما در پشت سر و کمر، لگن، باسن، زانو ، آرنج و پاشنه به وجود می آید که اگر به موقع به فکر درمان آن نیفتید باعث زخم های عفونی می شود و یا به زخم های مزمن تبدیل می شوند و به نوعی سرطان سلولی مبدل می شوند. برای درمان ساده و خانگی زخم بستر در منزل باید هر دو ساعت یک بار بیمار را حرکت دهید زیرا این کار شما فشار و استرس را کم تر میکند. افراد مبتلا به این بیماری به خاطر یک جا ماندن نقاط مختلف بدن آن ها نیز در فشار ثابتی قرار می گیرند و با تکان دادن بدن آن ها خون در این نقاط جریان می یابد و از ایجاد زخم های دیگر جلوگیری می کنید.
برای درمان زخم بستر عسل معجزه می کند
برای درمان زخم بستر در منزل به اولین نکته ای که باید توجه کنید این است که مانع ایجاد عفونت و یا پیش روی آن شوید . یکی از خاصیت های عسل خاصیت ضد عفونی بودن آن است همچنین باعث کم شدن درد فرد می شود. علاوه بر این ها می توانید به کمک عسل خارش ناشی از خشک شدن زخم ها را کاهش دهید و درد بیمار را نیز تسکین دهید برای تهیه ی این مسکن فقط کافی است عسل و شکر را به مقدار مساوی با یک دیگر مخلوط کنید و یک لایه ی ضخیم از آن روی زخم بگذارید و روی آن را بپوشانید. این کار را هر روز انجام دهید تا به نتیجه ی دلخواه برسید.
زخم بستر را آب نمک درمان کنید
شاید با خواندن تیتر تعجب کنید مگر می شود زخم را آب نمک شست؟ بله می شود. زخم مورد نظر را آب شور تمیز بشویید آب شور پوست هایی که از بدن جدا شده اند و به شکل شل و وارفته افتاده اند را از بین می برد همچنین مایع اضافی را کم می کند. برای تهیه ی این مخلوط به ۲ قاشق چای خوری نمک و یک فنجان آب نیاز دارید سپس آن ها را با یک دیگر مخلوط کرده و می جوشانید پس از این که محلول سرد شد زخم را با این محلول تمیز کنید و این کار را تا زمان دیدن نتیجه تکرار کنید.
با زردچوبه به بهبود زخم بستر سرعت ببخشید
حتما می دانید که زرد چوبه خاصیت گند زدایی دارد و یک ضد عفونی کننده قوی است پس برای درمان زخم بستر خانگی نیز به کار می آید. در این روش ابتدا کل محل را با آب نمک بشویید و بعد از آن زرد چوبه را روی محل بپاشید و سپس آن را پانسمان کنید برای دیدن نتیجه در روز ۳ بار این کار را انجام دهید.
عوامل و علائم بروز زخم بستر را بار دیگر مرور می کنیم
زخم بستر به دلایل مختلفی از قبیل فشار ثابت روی یک نقطه از بدن، سوختگی، وجود طولانی مدت بودن رطوبت روی پوست، مصرف نا کافی آب، بی تحرکی و … رخ می دهد و معمولا با علائمی مانند:
- ورم
- تغییر رنگ در محل زخم شده
- سرد و یا گرم تر شدن بعضی از نقاط بدن خود را نشان می دهد. که اگر زود شناسایی شود و با مراقبت های درست و اصولی این مشکل حل می شود و گرنه هر گونه سهل انگاری در این امر عواقب خوبی ندارد و عواقب آن علاوه ب فرد بیمار گریبان اطرافیان آن را نیز می گیرد و باعث درد سر برای همه ی افراد می شود.