مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
بیماری ها و راه درمان

درمان زخم بستر | با استفاده از روش هایی می توان زخم بستر را در خانه درمان کرد؟

مطالب پربازدید

آنچه درباره ی زخم بستر باید بدانید

زخم بستر که معمولا با نام زخم فشاری نیز از آن یاد می شود و با پدیدار شدن درد سرهایی برای فرد بیمار و اطرافیان آن به همراه دارد زیرا نیاز به مراقبت های خاص خود را دارد و در صورت بی توجهی وضعیت وخیم تر می شود. زخم بستر یک تهدید برای افراد مسنی که به دلیل کهولت سن قادر به تحرک نیستند، افراد فلج، مرگ مغزی و کسانی که از نخاع آسیب دیده اند محسوب می شود. زیرا این افراد احتمال زخم بستر گرفتنشان خیلی بیش تر از سایر افراد است زیرا به دلیل یک جا نشستن و یا دراز کشیدن فشار ثابتی به پوست فرد وارد می شود و معمولا جاهایی که استخوان دارد این اتفاق می افتد زیرا میزان چربی آن قسمت ها کم تر است. هم چنین افرادی که بیماری زمینه ای دارند نیز دچار زخم بستر می شوند.

مطالب زیر را نیز دنبال کنید:

خرید ریپورتاژ آگهی

کسب درآمد با بیت کوین

مطالب پربازدید

درمان زخم بستر

 علائم  و مراحل ایجاد زخم بستر

زمانی که زخم بستر می خواهد ایجاد شود اولین قدم قرمزی پوست است. پوست فرد قرمز می شود و اگر با دست روی محل مورد نظر فشار وارد کنید سریع به حالت اولیه بر نمی گردد و سفید نمی شود. عموما آن نقطه از بدن که در معرض زخم بستر است سرد تر و یا گرم تر از سایر نقاط بدن است و سطح روی پوست کم کم از بین می رود و در مواقعی تاول می زند و با مرور زمان قسمت زیرین پوست نمایان شده و زخم وسعت بیشتری می گیرد طوری که بافت زرد رنگی از زیر پوست معلوم می شود و پس از آن اگر زخم شدید تر شود عضله و یا تاندون و .. معلوم می شود و به همین شکل زخم گسترده تر می شود. زخم بستر گاهی اوقات طی چند ساعت به وجود می آید و درمان آن ماه ها طول می کشد.

کدام قسمت از بدن ممکن است دچار زخم بستر شود

ممکن است از خود بپرسید که چه نقطه ای از بدن بیمار دچار زخم بستر می شود که به آن نقطه بیش تر توجه کنید؟ اگر بیمار مورد نظر دچار مرگ مغزی است و یا به هر دلیلی دائما دراز کشیده است باید هواستان به پشت سر، فاصله بین کتف های او، پاشنه پا و برجستگی های باسن باشد زیرا این نقاط از بدن او بیش تر با زمین در ارتباط هستند و فشار ثابت بر روی آن ها بیش تر است .

اما اگر بیمار به پهلو دراز کشیده است عموما بخش هایی بین شانه تا آرنج، کنار سر، لاله  گوش، برجستگی های کنار لگن و زانو در معرض خطر هستند زیرا  خون کم تر در این بخش ها جریان دارد. اگر  خودتان و یا در نزدیکی شما کسی به هر دلیل دائم نشسته است برجستگی باسن فرد، ستون فقرات و پشت کمر او، داخل ران و زانو و… احتمال دچار شدن به زخم بستر را دارند.

زخم بستر را خانگی درمان کنید

برای درمان خانگی موثر ترین و اولین قدم جا به جا کردن بیمار است. اگر فرد بیمار قادر به حرکت است تا جایی که ممکن است از او بخواهید که تحرک داشته باشد حتی اگر شده چند قدم راه برود کافی است لازم نیست از او حرکت های سنگین بخواهید اما اگر فرد در وضعیتی است که به هیچ وجه نمی تواند تکان بخورد حداقل روزی دو بار بدن او را حرکت بدهید زیرا این کار شما تاثیر خیلی زیادی در پیشگیری زخم‌ بستر دارد. برای درمان در منزل می توانید از عسل، محلول آب نمک، ژل آلوورا، ویتامینc، سفیده تخم مرغ، روغن زیتون، زرد چوبه و … کمک بگیرید و اجازه پیش رویی به زخم بستر ندهید.دقت کنید اگر زخم بستر به موقع درمان نشود سبب عفونت می شود. ما در این مقاله سه مورد از آن ها برای شما می گوییم.

مطالب پربازدید
  • درمان رخم بستر با سفیده تخم مرغ
  • درمان زخم بستر با روغن زیتون
  • درمان زخم بستر با ویتامین c

سفیده تخم مرغ درمانگر زخم بستر

حتما لازم نیست برای هر درمانی پول های زیادی بپردازید شما می توانید با کم ترین هزینه و با چیز هایی که در منزل دارید زخم بستر بیمار خود را درمان کنید. برای درمان زخم بستر با سفیده تخم مرغ تنها کافی است یک تخم مرغ داشته باشید و سفیده ی آن را روی محل زخم بمالید اگر این کار را روزی چند بار انجام دهید به چشم خود شاهد معجزه ی آن می شوید‌. سفیده تخم مرغ مواد مغذی دارد که به ترمیم زخم کمک می کند. علاوه بر این ها تغذیه ی مناسب و نوشیدن آب کافی باعث می شود از ایجاد زخم بستر جلوگیری کنید‌.

برای درمان زخم بستر از روغن زیتون غافل نشوید‌

قطعا همه ی شما درباره ی خواص روغن زیتون خوانده اید و بار ها و بار ها شاهد معجزه های آن روی پوست، مو و … بوده اید پس قطعا برای درمان زخم بستر  هم شما را تنها نمی‌ گذارد و به کارتان می آید برای این نوع مرهم خانگی تنها کافی است مقداری روغن زیتون خالص در اختیار داشته باشید و آن را مستقیم روی زخم بزنید و اجازه بدهید کار خودش را بکند پس از گذشت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه آن را بشویید برای بهتر جواب گرفتن روزی دو بار این کار را تکرار کنید.

نقش  ویتامین c در درمان زخم بستر

اگر به فرد بیمار روزانه حدود ۵۰۰ گرم ویتامین سی بدهید مطمئن باشید زخم بستر او خوب می شود  این ویتامین را می توانید به صورت مکمل مصرف کرده  یا در میوه و سبزیجاتی مانند کیوی، پرتغال، بروکلی و.‌.. پیدا کنید‌. البته این شیوه درمان زمانی به کار شما می آید که بیمار شما علائم حیاتی داشته باشد و بتواند غذا بخورد.

درمان زخم بستر با آنتی بیوتیک

گاهی اوقات شدت زخم بستر زیاد است و درمان های خانگی به تنهایی چاره ساز نیستند و بنا بر تشخیص دکتر بیمار شما مجبور به مصرف آنتی بیوتیک می شود و با مصرف ویتامین ها و املاحی مانند ویتامین سی و زینک روند بهبود بیمار شما سیر صعودی می گیرد و زود تر خوب می شود. هر چه زخم بیمار شما بیش تر بماند احتمال عفونت کردن آن نیز بیش تر می شود و به طبع درد سر هایی که به دنبال خود دارد نیز بیش تر میشود و سبب گرفتاری خود بیمار و اطرافیان آن می شود.

مطالب پیشنهادی فارسی کلاب

آیا زخم بستر خطرناک است؟

اگر زخم بستر به موقع درمان نشود و در درمان آن سهل انگاری صورت گیرد علاوه بر وسیع تر شدن زخم موجب عفونت کردن بدن بیمار نیز می شود و این عفونت اصلا خوب نیست. با عفونت کردن زخم نیز اگر عفونت زیاد نباشد باز می توان برای او چاره ای اندیشید اما اگر عفونت به خون فرد بیمار سرایت کند خدای نکرده سبب مرگ بیمار می شود پس شما به عنوان پرستار فرد ابتدا باید پیشگیری کنید که فرد به زخم بستر مبتلا نشود و اگر مبتلا شد به موقع به فکر درمان آن بیفتید زیرا اگر زخم سطحی باشد با کم ترین هزینه ها و دردسر ها مشکل حل می شود اما سهل انگاری در درمان سبب عفونت و در مواردی نیز ممکن است سبب مرگ‌ فرد بیمار شود.

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا