مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
خواندنی دیدنی

نگاهی به جاذبه‌های روستایی شهرستان ساوه

مطالب پربازدید

جاذبه‌های روستایی شهرستان ساوه

جاذبه های گردشگری همواره یکی از مواردی بوده که برای افراد جذابیت های بسیار زیادی را داشته است. به همین علت به دنبال مکان هایی بوده اند تا بتوانند از آن بازدید داشته باشند و از این طریق لذت بسیار زیادی را تجربه کنند. امروزه شهرها و منطقه های بسیار زیادی وجود دارند که در خود جاذبه های گسترده ای را جای داده اند. به همین علت قصد داریم تا در ادامه این مطلب شما را با جاذبه‌های روستایی شهرستان ساوه آشنا کنیم. از این رو اگر می خواهید با این گزینه ها آشنا شوید، کافیست این مطلب را تا انتها دنبال کنید. همراه ما باشید.

مطلب زیر را نیز دنبال کنید:

خرید ریپورتاژ آگهی

کسب درآمد با بیت کوین

مطالب پربازدید

معرفی شهر ساوه

شهرستان ساوه دومین شهر بزرگ استان مرکزی بعد از اراک است، اکثر روستای این شهرستان جز مناطق خوش آب‌وهوا و توریستی استان هستند که از آن جمله می‌توان به روستاهای چمران، یولاق و روستای باغ شیخ اشاره کرد.

روستای چمران از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه با مختصات جغرافیایی 50 دقیقه و 40 درجه طول شرقی و 35 دقیقه و 7 درجه عرض شمالی در 15 کیلومتری شهر غرق‌آباد و 180 کیلومتر شهر اراک قرار دارد.

مردم روستای چمران بسیار مهربان و مهمان‌نواز بوده و به زبان ترکی صحبت می‌کنند و پیرو مذهب شیعه می‌باشند.

 شغل اصلی ساکنان روستا کشاورزی و دام‌پروری و باغداری است و محصولاتی چون گندم، جو، گردو، بادام، انگور، فراورده‌های لبنی نیز تولید می‌کنند.

آوا و موسیقی نواختن ساز و دهل در مراسم‌های عروسی و جشن‌ها از آیین مردم این روستا است.

روستای چمران دارای طبیعت زیبا و بکر و باغات انگور است که آثار تاریخی چون آب‌انبار و قلعه آبعلی خان خلج در این روستا وجود دارد، این روستا دارای زیرساخت‌هایی چون آب، برق، گاز، تلفن و پست‌بانک است.

مطالب پربازدید

قلعه آبعلی خان خلج

روستای یولاق

روستای یولاق نیز از دیگر جاذبه‌های گردشگری شهرستان ساوه به شمار می‌رود.

این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان ساوه با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 13 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 7 دقیقه عرض شمالی در 20 کیلومتری شهرستان ساوه …. شهر اراک قرار دارد.

یولاق

این روستا ییلاقی که به زبان محلی به یولاق شهرت یافته است، جزء مناطق ییلاقی اطراف ساوه به شمار می‌آید که دارای آب‌وهوای معتدل کوهپایه‌ای است.

مطالب پیشنهادی فارسی کلاب

 روستای ییلاق ( یولاق) باوجود باغات میوه ، ویلاهای تفریحی ساخته‌شده و سفره‌خانه‌ها و واحدهای پذیرایی یکی از تفرجگاه‌های طبیعی شهرستان ساوه است.

مردم روستا به زبان فارسی صحبت می‌کنند و مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. در روستای یولاق 500 نفر ساکن است،  شغل اصلی مردم روستا کشاورزی است و محصولاتی چون میوه ، گردو، انار، تولید می‌شود.

روستای ییلاق ( یولاق) دارای جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فردی است که محیطی بسیار زیبا و مناسب برای طبیعت‌گردی و کوهنوردی و گذراندن یک روز به‌یادماندنی  محسوب می‌شود.

روستای باغ شیخ یکی دیگر از جاذبه‌های روستایی شهرستان ساوه

روستای باغ شیخ نیز یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهرستان ساوه به شمار می‌رود. این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان ساوه و با مختصات جغرافیایی 50 درجه و 27 دقیقه طول شرقی و 34 درجه و 59 دقیقه عرض شمالی در 8 کیلومتری شهرستان ساوه و160 کیلومتری شهر اراک قرار دارد.

روستای باغ شیخ از مناطقی است که در حاشیه کویر قرارداد.

در زمان‌های گذشته از جنوب روستا که کشتزارها در آنجا واقع‌شده رودخانه‌ای عبور می‌کرده که گویا یکی از دلایل شکل‌گیری روستا عبور همین رودخانه بوده است.

جاذبه‌های روستایی شهرستان ساوه

 کوچه‌های این روستا بسیار باریک و با دیوارهای نسبتاً بلند در مسیر یک خط شکسته امتداد دارند، کوچه‌های بسیار باریک و زیبا که گاه فقط برای  عبور یک نفر کافی است.

پیچ‌درپیچ بودن کوچه‌ها ازنظر زیست‌اقلیمی یک مزیت در مناطق گرم و خشک محسوب می‌شود. زیرا در مسیر مستقیم بادهای کویری می‌توانند به‌سرعت جریان داشته باشند و موجب اختلال در زندگی روزمره می‌شوند .

مردم روستای باغ شیخ به زبان فارسی صحبت می‌کنند و مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند. در روستای باغ شیخ 1400 نفر ساکن هستند.

شغل اصلی ساکنان روستا کشاورزی و دام‌پروری است و محصولاتی چون انار، جو و گندم و فراورده‌های لبنی تولید می‌شود.

جاذبه‌های تاریخی روستای باغ شیخ می‌توان به کاروانسرای عبدالغفار خان که متعلق به دوره زندیه است اشاره کرد.

 آب‌انبار باغ شیخ داخل روستا که در دوره زندیه ساخته‌شده و تکیه باغ شیخ که مربوط به دوره قاجاریه است نیز از دیگر جاذبه‌های گردشگری این روستا به شمار می‌رود.

منبع: فارس

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا