عمومی
روش قلمه زدن گل محمدی / تکثیر گل محمدی
مطالب پربازدید
یکی از روش های تکثیر بعضی از گیاهان، قلمه زدن است. گل محمدی نیز از جمله گیاهانی است که می توان به روش قلمه زدن آن را تکثیر کرد.
با اینکه از روش های مختلفی مانند: تکثیر از طریق پاجوش های ریشه دار، خوابانیدن، پیوند زدن و قلمه زدن، برای تکثیر و ازدیاد گل محمدی استفاده می شود، اما برای کاشت گل محمدی در گلدان و باغچههای خانگی بهترین و مناسبترین روش ازدیاد، تکثیر از طریق قلمه زدن است.
- ساقه های سالم و بدون گل گیاه را از ساقه اصلی گیاه جدا کنید و آن را درون یک کیسه قرار داده و مقداری آب داخل آن بریزید تا خشک نشود.
- قلمه گل محمدی باید بین 7 الی 10 سانتیمتر باشد. دو برگ در نوک آن باقی گذاشته و بقیه برگها را بچینید.
- یک گلدان کوچک را با خاک سبکی که آب براحتی بتواند نفوذ کند پرکنید و چند تا از قلمه ها را در گلدان قرار دهید و حدود 7 تا 10 سانتیمتر در خاک فروکنید، طوری که برگ ها از خاک دور باشد.
- گلدان را در جای محفوظ بگذارید، طوریکه نور خورشید مستقیم به آن نتابد.
- قلمه ها را تا موقع ریشه دادن، مرطوب نگه دارید. می توانید روي گلدانهابا نايلون بي رنگي بپوشانید تا رطوبت اطراف گیاه بیشتر شود.
- بعد از گذشت چند هفته قلمهها داراي ريشه شده و مي توانید به گلدان هاي اصلی یا باغچه داراي خاك مناسب منتقل کنید.
- بعد از این که در گلدان اصلی یا باغچه کاشتید، بايد بلافاصله آبياري انجام دهید.
- نکته مهم دیگر اینکه، عمليات تكثير و قلمه زنی باید در مرحله خواب و استراحت گياه صورت گيرد.
- آخر فصل پاییز و بعد از ریزش برگها قلمه هایی از قسمتهای چوبی و ساقههای بالغ گیاه و به طول ۱۵-۲۰ سانتیمتر تهیه میشوند. هنگام جداسازی قلمهها از گیاه مادری بهتر است که برش را از زیر ناحیه گره بزنیم (ناحیه گره ناحیه اتصال برگ به ساقه است) و برش به شکل شیب زده شود این کارها به ریشه زایی قلمه کمک میکنند.
مطالب پربازدید
مطالب پربازدید