مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
داروهای گیاهی و طب سنتی

فواید گیاه ترنجبین ” 11 تا از مزایای گیاه ترنجبین ” خواص دارویی و شگفت انگیز

مطالب پربازدید

ترنجبین یک میوه گرمسیری عجیب و غریب با عطر و طعم شیرین و کمی ترش است.

بومی جنوب شرقی آسیا است اما در مناطق گرمسیری مختلف در سراسر جهان یافت می شود.در این مطلب به بررسی فواید گیاه ترنجبین ، خواص گیاه ترنجبین ، خواص ترنجبین برای کبد ، خواص ترنجبین برای یبوست میپردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.

از این میوه بعلت رنگ ارغوانی تیره که پوست آن با رسیدن آن ایجاد می شود ، گاهی اوقات به عنوان ترنج بنفش نیز یاد می شود. در مقابل ، گوشت داخلی آبدار به رنگ سفید روشن است.

خواص گیاه ترنجبین

مطالب پربازدید

اگرچه ترنجبین میوه ای نسبتاً مرموز است ، اما نباید از آن غافل شد ، زیرا به دلیل داشتن غنی از مواد مغذی ، فیبر و آنتی اکسیدان های بی نظیر ، ممکن است فواید زیادی برای سلامتی به همراه داشته باشد.

در اینجا 11 مزایای گیاه ترنجبین وجود دارد.

1. فوق العاده مقوی

ترنجبین کالری نسبتاً کمی دارد اما چندین ماده مغذی ضروری را تأمین می کند.

یک فنجان (196 گرم) ترنجبین فیلتر شده و کنسرو شده:

  • کالری: 143
  • کربوهیدرات: 35 گرم
  • فیبر: 3.5 گرم
  • چربی: 1 گرم
  • پروتئین: 1 گرم
  • ویتامین C 9%
  • ویتامین B9 (فولات): 15٪
  • ویتامین B1 (تیامین): 7٪
  • ویتامین B2 (ریبوفلاوین): 6٪
  • منگنز: 10٪
  • مس: 7٪
  • منیزیم: 6٪

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در ترنج برای حفظ بسیاری از عملکردهای بدن از جمله تولید DNA ، انقباض عضله ، ترمیم زخم ، ایمنی و سیگنال دهی عصبی مهم است.

مطالب پربازدید

علاوه بر این ، یک فنجان (196 گرم) از این میوه تقریباً 14٪ را برای فیبر تأمین می کند – ماده مغذی که غالباً در رژیم های غذایی افراد وجود ندارد.

خلاصه

ترنجبین انواع ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبرهای ضروری را با کالری کم تأمین می کند. این مواد مغذی برای حفظ بسیاری از عملکردها در بدن مهم هستند.

2. غنی از آنتی اکسیدان های قوی

شاید یکی از مهمترین ویژگی های ترنجبین خاصیت آنتی اکسیدانی بی نظیر آن باشد.

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که می توانند اثرات مضر مولکول های بالقوه مضر به نام رادیکال های آزاد را که با بیماری های مزمن مختلفی مرتبط هستند خنثی کنند.

مطالب پیشنهادی فارسی کلاب

ترنجبین حاوی مواد مغذی بسیاری با ظرفیت آنتی اکسیدان مانند ویتامین C و اسید فولیک است. علاوه بر این ، گزانتون ها را نیز فراهم می کند – نوع منحصر به فردی از ترکیب گیاهی که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی شناخته می شود.

در چندین مطالعه ، فعالیت آنتی اکسیدانی گزانتون منجر به اثرات ضد التهابی ، ضد سرطانی ، ضد پیری و ضد دیابت شد.

از این رو ، گزانتونی که در گیاه ترنجبین وجود دارد ممکن است مسئول بسیاری از مزایای سلامتی آن باشد. با این حال ، قبل از نتیجه گیری نهایی ، به تحقیقات بیشتری در مورد انسان نیاز است.

خلاصه

ترنجبین حاوی ویتامین هایی با ظرفیت آنتی اکسیدان و همچنین یک کلاس منحصر به فرد از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که به عنوان گزانتون شناخته می شود.

3. ممکن است خاصیت ضدالتهابی داشته باشد

گزانتون موجود در ترنجبین ممکن است در کاهش التهاب نقش داشته باشد.

مطالعات لوله آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که گزانتون ها دارای اثر ضد التهابی هستند و ممکن است خطر بیماری های التهابی مانند سرطان ، بیماری های قلبی و دیابت را کاهش دهند.

ترنجبین همچنین سرشار از فیبر است که فواید زیادی به شما می دهد. به عنوان مثال ، برخی تحقیقات حیوانی نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از فیبر می تواند به کاهش پاسخ التهابی بدن کمک کند.

اگرچه این داده ها دلگرم کننده هستند ، اما برای درک چگونگی تأثیر گیاه ترنجبین روی التهاب و پیشرفت بیماری در انسان ، تحقیقات بیشتری لازم است.

خلاصه

طبق تحقیقات حیوانی ، ترکیبات و الیاف گیاهی موجود در ترنجبین ممکن است اثرات ضدالتهابی داشته باشد. برای درک اینکه چگونه این میوه می تواند التهاب را در انسان کاهش دهد ، مطالعات بیشتری لازم است.

4- گیاه ترنجبین ممکن است اثرات ضد سرطانی داشته باشد

مطالعات جمعیت نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از سبزیجات و میوه هایی مانند ترنجبین با بروز کمتر سرطان ارتباط دارند.

برخی از ترکیبات گیاهی موجود در ترنجبین – از جمله گزانتون – دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که ممکن است به مبارزه با رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند.

مطالعات متعدد لوله آزمایش نشان داده است که گزانتونها می توانند از رشد سلولهای سرطانی از جمله پستان ، معده و بافت ریه جلوگیری کنند.

به همین ترتیب ، چند مطالعه نشان داده اند که این ترکیب ممکن است پیشرفت سرطان روده بزرگ و پستان را در موش ها کاهش دهد.

اگرچه این نتایج امیدوار کننده است ، اما تحقیقات کافی در مورد انسان انجام نشده است.

خلاصه

تحقیقات لوله آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که گزانتون موجود در گیاه ترنجبین می تواند از سرطان محافظت کند. با این حال ، هیچ تحقیق انسانی با کیفیت بالا در مورد این موضوع وجود ندارد.

5. ممکن است باعث کاهش وزن شود

در زمینه سلامتی ، یکی از بزرگترین ادعاهای مشهور ترنجبین توانایی آن در کاهش وزن است.

یک مطالعه نشان داد موشهایی که رژیم غذایی پرچربی دریافت می کنند و دوزهای اضافی ترنجبین دریافت می کنند ، به طور قابل توجهی وزن کمتری نسبت به موشهای گروه کنترل دارند.

به همین ترتیب ، در یک مطالعه کوچک 8 هفته ای ، افرادی که رژیم غذایی خود را با (90 ، 180 یا 270 میلی لیتر) آب ترنجبین دو بار در روز تکمیل کردند ، دارای شاخص توده بدنی پایین تر (BMI) نسبت به گروه کنترل بودند.

تحقیقات اضافی در مورد ترنجبین و چاقی محدود است ، اما کارشناسان معتقدند که این میوه اثرات ضد التهابی دارد.

این ماده در تقویت متابولیسم چربی و جلوگیری از افزایش وزن نقش دارد.

در نهایت ، مطالعات بیشتری برای درک بهتر چگونگی قرارگیری انبه در یک برنامه موثر کاهش وزن لازم است.

خلاصه

برخی تحقیقات در مورد حیوانات و انسان نشان می دهد که گیاه ترنج می تواند در کاهش وزن و پیشگیری از چاقی نقش داشته باشد. هنوز به مطالعات بیشتری نیاز است.

6. از کنترل قند خون پشتیبانی می کند

مطالعات لوله آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که گزانتونهای موجود در ترنجبین می توانند به شما در حفظ سطح قند خون سالم کمک کنند.

یک مطالعه 26 هفته ای اخیر در زنان چاق نشان داده است که کسانی که 400 میلی گرم عصاره ترنجبین مکمل روزانه دریافت می کنند ، مقاومت به انسولین به میزان قابل توجهی پایین تر دارند.

ترنجبین همچنین منبع خوبی از فیبر است ، ماده مغذی ای که می تواند به ثبات قند خون و کنترل دیابت کمک کند.

ترکیبی از محتوای گزانتون و فیبر موجود در ترنجبین ممکن است به تعادل قند خون کمک کند. با این حال ، تحقیقات بیشتری لازم است.

خلاصه

ترکیبات گیاهی و فیبر موجود در ترنج ممکن است باعث کاهش قند خون شود. هنوز تحقیقات فعلی ناکافی است.

7. سیستم ایمنی سالم را ارتقا می دهد

فیبر و ویتامین C – که هر دو در ترشی یافت می شوند – برای یک سیستم ایمنی سالم مهم هستند.

فیبر از باکتری های سالم روده پشتیبانی می کند – و این یکی از اجزای اساسی ایمنی بدن است. از طرف دیگر ، ویتامین C برای عملکرد سلولهای ایمنی مختلف ضروری است و دارای خواص آنتی اکسیدانی است.

علاوه بر این ، برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از ترکیبات گیاهی موجود در گیاه ترنج ممکن است دارای خواص ضد باکتری باشند – که می تواند با مبارزه با باکتری های بالقوه مضر برای سلامتی بدن شما مفید باشد.

در یک مطالعه 30 روزه بر روی 59 نفر ، کسانی که مکمل حاوی ترنجبین مصرف کردند ، مارکرهای التهابی و تعداد بیشتری از سلولهای ایمنی سالم را در مقایسه با دارونما کاهش دادند.

سیستم ایمنی بدن شما برای عملکرد بهینه به مواد مغذی مختلفی نیاز دارد. ترنجبین ممکن است یک انتخاب سالم باشد که همراه با سایر غذاهای غنی از مواد مغذی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد.

خلاصه

تحقیقات نشان می دهد که ترنجبین ممکن است تعداد سلولهای ایمنی را افزایش داده و التهاب را کاهش دهد – که می تواند سلامت سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

8- گیاه ترنجبین به سلامت پوست کمک می کند

آسیب پوست در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید در سراسر جهان شایع است و عامل اصلی در سرطان پوست و علائم پیری است.

یک مطالعه در موش های تحت درمان با عصاره مکمل ترنجبین ، یک اثر محافظتی در برابر اشعه ماورا بنفش در پوست مشاهده کرد.

علاوه بر این ، یک مطالعه کوچک 3 ماهه بر روی انسان نشان داد که افرادی که روزانه با 100 میلی گرم عصاره ترنجبین تحت درمان قرار می گیرند ، انعطاف پذیری بیشتری در پوست خود و تجمع کمتری از یک ترکیب خاص شناخته شده برای پیری پوست را تجربه می کنند.

محققان تأیید می کنند که آنتی اکسیدان و ضد التهاب ترنجبین دلیل اصلی این اثرات محافظتی پوست است ، اما مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

خلاصه

تحقیقات نشان می دهد آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد التهابی موجود در گیاه ترنجبین ممکن است از سلول های پوست در برابر آسیب های مربوط به قرار گرفتن در معرض آفتاب و پیری محافظت کند.

9. سایر مزایای بالقوه سلامتی

ترنجبین همچنین ممکن است تأثیر مثبتی بر روی قلب ، مغز و دستگاه گوارش شما بگذارد:

سلامت قلب : مطالعات حیوانی نشان می دهد که عصاره ترنجبین ضمن افزایش کلسترول HDL (خوب) ، عوامل خطرزای بیماری های قلبی مانند کلسترول LDL بد و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

سلامت مغز : مطالعات نشان می دهد که عصاره ترب کوهی به جلوگیری از زوال ذهنی ، کاهش انسفالیت و بهبود علائم افسردگی در موش کمک می کند ، اگرچه مطالعات انسانی در این زمینه کم است.

سلامت دستگاه گوارش : ترنجبین مملو از فیبر است. فقط یک فنجان (196 گرم) حدود 14٪ را تأمین می کند. فیبر برای یک سیستم گوارشی سالم ضروری است و رژیم های غذایی با فیبر بالا به تقویت نظم روده کمک می کنند.
اگرچه این نتایج امیدوار کننده است ، اما مطالعات انسانی در این مناطق در دسترس نیست.

هنوز ادعاهای قطعی در مورد نقش ترنجبین در حمایت از مغز ، قلب و سلامت دستگاه گوارش در انسان خیلی زود است.

خلاصه

تحقیقات نشان می دهد که مواد مغذی و سایر ترکیبات گیاهی موجود در گیاه ترنجبین ممکن است از عملکرد بهینه هضم ، قلب و مغز پشتیبانی کنند.

10. چگونگی خوردن ترنجبین

تهیه و خوردن گیاه ترنج آسان است – اگرچه بسته به محل زندگی شما یافتن آن دشوار است. فصل میوه نسبتاً کوتاه است ، که اغلب در دسترس بودن آن را محدود می کند.

بهترین شرط شما این است که در بازارهای تخصصی آسیا به دنبال آن بگردید ، اما توجه داشته باشید که ترنجبین تازه می تواند بسیار گران باشد. اشکال منجمد یا کنسرو شده ممکن است ارزان تر و آسانتر باشد – اما به خاطر داشته باشید که نسخه های کنسرو شده اغلب حاوی شکر اضافه شده هستند.

این میوه را می توان به صورت آب میوه یا مکمل پودر نیز یافت.

خلاصه

به دست آوردن ترنج تازه ممکن است دشوار باشد ، اما اشکال منجمد ، کنسرو یا آبدار محبوبیت بیشتری دارد.

11. گیاه ترنجبین ممکن است برای همه درست نباشد

عوارض جانبی بسیار اندکی از سلامتی ناشی از مصرف ترنجبین در کل شکل آن گزارش شده است و احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است.

با این حال ، اشکال غلیظ تر – مانند مکمل ها ، آب میوه ها یا پودرها – 100٪ بدون خطر نیستند.

تحقیقات اولیه نشان می دهد که گزانتون موجود در مکمل های گیاهی ممکن است لخته شدن خون را کند کند.

از آنجا که ترب کوهی منبع غنی از گزانتون است ، در صورت داشتن بیماری لخته شدن خون یا استفاده از داروهای رقیق کننده خون ، بهتر است از منابع غلیظ آن جلوگیری کنید.

تحقیقات برای تعیین اینکه آیا مکمل های مانگوستین برای خانم های باردار یا شیرده بی خطر هستند ، در حال حاضر کافی نیست ، بنابراین بهتر است در این مراحل زندگی از مصرف آنها خودداری کنید.

همیشه قبل از ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی یا مصرف مکمل جدید ، با پزشک یا متخصص بهداشت واجد شرایط مشورت کنید.

خلاصه

ترنجبین برای اکثر افراد بی خطر است اما ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. قبل از مصرف مکمل جدید یا تغییر شدید رژیم غذایی ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید.

به دست آوردن ترنجبین ممکن است دشوار باشد ، زیرا میوه ای نسبتاً مرموز است. اما فرم های کنسرو شده ، منجمد و مکمل محبوبیت بیشتری دارند.

عطر و طعم شیرین و خوشمزه آن باعث می شود که به اسموتی ها و سالاد های میوه ای افزوده شود. آن را به دلیل جذابیت آشپزی یا مزایای بالقوه سلامتی آن امتحان کنید – این به هر صورت یک پیروزی است.

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا