آیا می دانید ماهی پرطرفدار تیلاپیا چه بلایی بر سر شما می‌آورد؟/هرگز این ماهی را نخورید

گوشت انواع ماهی “تیلاپیا” میزان نسبی اسید چرب امگا۶ بیشتری نسبت به امگا۳ دارد (۱۱ برابر) که موجب تشدید بیماریهای قلبی، آسم و آلرژی خواهد شد.

ماهی تیلا پیابر اساس آمار سازمان شیلات و اقیانوس‌شناسی کانادا، ماهی “تیلاپیا” دومین ماهی پرورشی جهان است که در کشورهای آسیایی نظیر چین، مالزی، اندونزی، بنگلادش، فیلیپین و میانمار… پرورش داده شده و از محبوبیت نسبی بالایی برخوردار است؛ فیله این ماهی در کشورهای آمریکایی هم مورد مصرف واقع می‌شود اما پرورش داده نمی‌شود بلکه از کشورهای آسیایی خصوصاً چین وارد می‌شود.

علی‌رغم محبوبیت این ماهی، جالب است بدانیم که این ماهی از ارزش غذایی کمتری نسبت به ماهیان دیگر و حتی غذاهای ناسالمی مثل دونات و همبرگر گوشت برخوردار است؛ گوشت تیلاپیا میزان نسبی اسید چرب امگا۶ بیشتری نسبت به امگا۳ دارد (۱۱ برابر) که موجب تشدید بیماریهای قلبی، آسم و آلرژی خواهد شد (این میزان امگا۶ دو برابر میزان آن در دونات و همبرگر است).

در مورد رنگ گوشت و بسته‌بندی ماهی تیلاپیا هم باید گفت که رنگ گوشت تیلاپیا این‌قدر سفید نیست بلکه به آن co2 و کلر می‌زنند و رنگ گوشت آنها در اصل تیره است ضمن اینکه لکهای قرمزرنگ روی ماهی نیز بر اثر مواد تغییر کرده و در حقیقت قهوه‌ای‌رنگ بوده است.

همچنین به این ماهی در زمان واردات “گلیز” (آب روی ماهی) می‌زنند و تاجران ایرانی این حرکت را برای سود بیشتر انجام می‌دهند که این مسئله نیز مغایر با نظر دامپزشکی انجام می‌گیرد و باید برخورد جدی صورت پذیرد چرا که این گلیز تا حدود ۳۰ درصد است (یعنی حدود ۳۰ درصد ماهی تیلاپیای خریداری‌شده توسط مردم را آب تشکیل می‌دهد!)

متأسفانه با وجود تمام مضرات مصرف انواع گونه‌های ماهی تیلاپیا و عوارض زیست‌محیطی آن، در حال حاضر سازمان محیط زیست پس از حضور عیسی کلانتری در رأس آن،‌ به‌شدت حامی تولید ماهی تیلاپیا در داخل کشورمان شده است تا جایی که کلانتری پیش از این در اظهارنظری قابل تأمل گفته بود: “آیا شیلات احمق است و نمی‌فهمد که در رابطه با تیلاپیا نظر مثبتی را داده است … برخی افراد می‌گویند تیلاپیا ارزش غذایی ندارد که باید پاسخ داد که تیلاپیا دارای ارزش غذایی لازم است؛ آیا این ماهی با ماهی سفید هیچ تفاوتی دارد؟ از نظر ما تولید تیلاپیا منعی ندارد(!)”.

لینک کوتاه مطلب:

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *