طرز تهیه نان لواش خانگی / ساده در منزل با ماهیتابه بدون روغن
نان لواش خانگی
مصرف نان در مناطق مختلف جهان
طبق آمار ، سرانه مصرف نان در مناطق مختلف کشور بین 135 تا 500 گرم در روز و حدود 150 تا 200 کیلوگرم در سال است. در مناطق شهری و روستایی ، غذاهای کم درآمد تا 75٪ انرژی و 80٪ پروتئین دریافتی تأمین می کنند. در حالی که در برخی کشورها مانند انگلستان سرانه مصرف 52 و در آلمان 83 کیلوگرم است.
طبق مراکز تغذیه در کشورهای پیشرفته ، مصرف نان برای بزرگسالان 91.2 تا 128 کیلوگرم در سال و برای جوانان 146 کیلوگرم است. در ادامه طرز تهیه نان لواش در منزل بدون نیاز به ترشی را آموزش می دهیم.
تولید نان در ایران
سالانه حدود 15 میلیون تن گندم در کشور تولید می شود که حدود 9 میلیون تن آن آرد است و برای پخت نان استفاده می شود. طبق آخرین آماری که توسط موسسه تحقیقات غلات منتشر شده است ، 96٪ از کل نان های تولید شده در کشور سنتی و 4٪ نیز صنعتی است. از کل نان های سنتی ، 25٪ باربری ، 25٪ تافتون ، 40٪ لواش و 6٪ سنگک است.
مواد لازم برای تهیه نان لواش خانگی در منزل
روش درست کردن نان لواش خیلی ساده است و فقط به سه چیز نیاز داریم: آرد، نمک، مایه خمیر.
به خمیر نان لواش باصطلاح خمیر فتیر هم میگویند. خمیر فتیر، خمیری هست که ور نیامده و نمکش هم نسبت به نان های دیگر کمی بیشتره و به این دلیل هست که چون این نان خیلی نازک درست میشه، اگر نمکش کم باشه باعث میشه که خمیر ما بریده بشه و کش نیاد.
برای شروع، به اندازه سه پیمانه آرد میریزیم و یک قاشق چایخوری نمک به آرد اضافه میکنیم. حالا آب رو کم کم بهش اضافه کرده و هم میزنیم. سپس بازهم کمی آرد میریزیم و با دست ورز میدهیم تا خمیر نسبتا جسبناکی درست بشه. خمیر باید یک جسبندگی نسبی داشته باشه و نرم باشه. (از خمیر مایه هم میتوانید استفاده کنید)
خب وقتی خمیر آماده شد، نوبت به چانه کردن و پخت نان میرسه.
چانه کردن نان لواش خیلی ساده است. برای چانه کردن، خمیر رو به قسمت های کوچیکتر میبریم و گرد میکنیم. حالا با وردنه چانه ها را صاف کرده و شروع میکنیم به باز کردن خمیر و بصورت نازک در میاوریم. (چون داخل ماهیتابه قرار میگیره باید اندازه کوچک باشه که موقع پخت اذیت نکنه.)
یک ماهیتابه رو روی اجاق میگذاریم تا کاملا داغ داغ بشه و بتونیم خمیر رو داخل ماهیتابه بیندازیم.
اگر میخواهید نان پف نکنه میتونید سوراخ هایی رو در سطح خمیر با چنگال ایجاد کنید تا حباب نزنه.
دقت کنید برای اینکه نان شما نسوزه باید چندبار برش گردونید تا دوطرفش خوب بخته بشه. برای تعداد بیشتر میتوانی به همین نسبت مواد رو افزایش بدهید.