دیزی سفالیمواد لازم:

  • گوشت گوسفندی بدون استخوان و چربی : نیم کیلوگرم
  • نخود و لوبیا سفید : یک لیوان
  • گوجه فرنگی : سه عدد
  • پیاز : دو عدد
  • سیر : سه حبه
  • سیب زمینی : ۵ عدد
  • رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز : سه عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • آبلیمو : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. برای تهیه دیزی سنگی یا دیزی سفالی ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید.
  2. گوشت را به همراه نخود و لوبیا و یک عدد پیاز و سیر و گوجه فرنگی هایی که پوست آن ها را گرفته اید و مقداری زردچوبه درون ظرف مخصوص دیزی و یا قابلمه ای مناسب بریزید
  3. شش برابر حجم این مواد به آن ها آب اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد
  4. سپس حرارت گاز را کم کنید تا مواد دیزی روی شعله ملایم گاز پخته شوند.
  5. در مرحله بعدی طریقه پخت دیزی سنگی بعد از گذشت یک ساعت و نیم از پخت مواد فلفل سبز ها را به دیزی بیفزایید و بعد از گذشت یک ساعت از اضافه کردن فلفل ها، سیب زمینی را به دیزی اضافه کنید و پیازی را که در اوایل پخت به دیزی اضافه کرده اید از درون ظرف خارج کنید
  6. سپس چربی گوشت را هم از درون قابلمه بیرون آورید و به همراه یک عدد پیاز چربی را بکوبید سپس مخلوط چربی و پیاز را درون دیزی بریزید.
  7. بعد از اینکه گوشت و حبوبات پخته و نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به دیزی اضافه کنید، سپس رب را درون روغن تفت دهید و به دیزی بیفزایید و اجازه دهید تا دیزی سنگی روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شود و جا بیفتد.

آبگوشت: یکی از مهمترین و قدیمی ترین غذاهای سنتی ایرانی است. این یکی از معدود غذاهایی بود که هم در حیاط و هم (با اندکی تغییر) در سفره مردم عادی و دهقان خورده می شد. یکی از ویژگی های غذاهای بسیار باستانی ایرانی این است که به تمام نقاط ایران راه پیدا کرده و با توجه به آداب و رسوم هر منطقه متفاوت تهیه می شود.

آبگوشت

به همین دلیل ، انواع مختلف آبگوشت در ایران وجود دارد. مانند آبغوره چغندر ، آب گوشت حشیش ، آب پنیر دلمه ، آب بادمجان یا حتی آبگوشت. دیزی سنتی یا دیزی سنگی اغلب نام شناخته شده تری برای این غذا است. به این قسمت از آموزش آشپزی تصویری دیجی کالا مگ بپیوندید تا طرز تهیه آبگوشت مجلسی یا دیزی سنتی ایرانی را با گوشت گوسفندی و کوفته آموزش دهید.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here