آموزش انواع غذاها
طرز تهیه دیزی سنگی در منزل / غذای مناسب روزهای سرد زمستان
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی بدون استخوان و چربی : نیم کیلوگرم
- نخود و لوبیا سفید : یک لیوان
- گوجه فرنگی : سه عدد
- پیاز : دو عدد
- سیر : سه حبه
- سیب زمینی : ۵ عدد
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
- فلفل سبز : سه عدد
- نمک : به مقدار لازم
- آبلیمو : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برای تهیه دیزی سنگی یا دیزی سفالی ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید.
- گوشت را به همراه نخود و لوبیا و یک عدد پیاز و سیر و گوجه فرنگی هایی که پوست آن ها را گرفته اید و مقداری زردچوبه درون ظرف مخصوص دیزی و یا قابلمه ای مناسب بریزید
- شش برابر حجم این مواد به آن ها آب اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد
- سپس حرارت گاز را کم کنید تا مواد دیزی روی شعله ملایم گاز پخته شوند.
- در مرحله بعدی طریقه پخت دیزی سنگی بعد از گذشت یک ساعت و نیم از پخت مواد فلفل سبز ها را به دیزی بیفزایید و بعد از گذشت یک ساعت از اضافه کردن فلفل ها، سیب زمینی را به دیزی اضافه کنید و پیازی را که در اوایل پخت به دیزی اضافه کرده اید از درون ظرف خارج کنید
- سپس چربی گوشت را هم از درون قابلمه بیرون آورید و به همراه یک عدد پیاز چربی را بکوبید سپس مخلوط چربی و پیاز را درون دیزی بریزید.
- بعد از اینکه گوشت و حبوبات پخته و نرم شدند نمک و فلفل سیاه را به دیزی اضافه کنید، سپس رب را درون روغن تفت دهید و به دیزی بیفزایید و اجازه دهید تا دیزی سنگی روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شود و جا بیفتد.