کاچی ترکیبی از آرد گندم یا برنج با آب و شکر است. اگرچه این ترکیب به نظر ساده می‌آید، اما طعم بی نظیری خواهد داشت. در ادامه طرز تهیه این دسر با آرد برنج و گندم شرح داده می‌شود.

 

کاچی

غذاهای ایرانی و سنتی بسیار لذیذ و دلپذیر هستند، اما برای کامل شدن یک سفره ایرانی به دسری سنتی نیز احتیاج است. کاچی یکی از دسر‌های سنتی ایران است که به مواد اولیه بسیار ساده‌ای نیاز دارد که معمولا در منزل ما ایرانیان وجود دارد. این دسر را با دو شیوه می‌توان تهیه کرد که هر کدام طعم خاص خود را دارد. علاوه بر این می‌توان به راحتی این دسر ایرانی را تزیین کرد.

طرز تهیه کاچی با آرد گندم

به منظور تهیه این دسر خوشمزه به ۴۵ دقیقه الی یک ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
آرد گندم 500 گرم
روغن 500 گرم
شکر یک کیلوگرم
گلاب نصف لیوان
زعفران یک مثقال
آب 10 الی 12 لیتر


دستور تهیه:

  1. زعفران را در مقدار کمی آب دم کنید.
  2. ۱۰ الی ۱۲ لیتر آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  3. شکر را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا حل شود.
  4. سپس شربت به دست آمده را از صافی رد و زعفران را به آن اضافه کنید.
  5. روغن را گرم کنید، سپس حرارت شعله اجاق گاز را کاهش دهید.
  6. به تدریج آرد را به روغنی که روی حرارت ملایم قرار دارد، اضافه کنید. دائما بهم بزنید تا آرد گلوله نشود.
  7. هنگامی که آرد سرخ شد، شربت را به آرامی به آن اضافه کنید و دائما بهم بزنید تا آرد گلوله نگرده و مایه یک دست شود.
  8. مرتب بهم بزنید تا کاچی به جوش آمده و روغن بیندازد.
دسر آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

طرز تهیه کاچی با آرد برنج

طرز تهیه این دسر با آرد برنج کاملا مشابه است، فقط به جای آرد گندم از همان مقدار آرد برنج استفاده کنید. توجه داشته باشید که در این حالت نیز باید دائما دسر را بهم بزنید تا آرد برنج گلوله نشود. می‌توانید آرد را قبل از استفاده الک کنید تا هوا میان ذرات آن گردش پیدا کند و احتمال گلوله شدن آن در دسر کمتر شود.
چند نکته:
  • برای تهیه این دسر نباید آرد را به اندازه‌ای که برای حلو سرخ می‌شود، سرخ کنید و فقط کافی است رنگ آن طلایی شود.
  • در مرحله هشتم در صورتیکه که آب دسر کم بود، می‌توانید مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
  • در صورتی که میزان زعفران را کاهش دهید، رنگ دسر تا حدی شبیه به حلو خواهد شد.
  • کاچی آرد برنج، رنگ روشن‌تری خواهد داشت، بنابراین اگر این دسر را با آرد برنج تهیه کردید و رنگ آن روشن‌تر شد، نگران نباشید.

تزیین دسر

دسر سنتی به تزیینی سنتی نیز نیاز دارد. اگر وقت کمی دارید، همانند حلوا روی سطح این دسر را با قاشق طرح بیندازید. در غیر اینصورت می‌توانید از خلال بادام، خلال پسته، غنچه خشک شده گل محمدی و … استفاده کنید. به دلخواه می‌توانید طرح‌های متفاوتی روی سطح دسر ترسیم کنید.
اگر قصد دارید این دسر را به طور یک نفره سرو کنید، زمانی که آماده شد، آن را در ظرف‌های یک نفره‌ای مانند بستنی خوری بریزید و تزیین کنید. این شیوه برای میهمانی‌ها مناسب‌تر است، زیرا می‌توانید برای هر نفر یک ظرف در نظر بگیرید و سرو آن نیز آسان‌تر خواهد بود.
کاچی را می‌توانید به عنوان دسر یا عصرانه سرو کنید، بهتر است در کنار آن چایی نیز قرار دهید. زیرا این دسر شیرین است و با چایی بعد از یک وعده غذایی بسیار مطبوع خواهد بود. این دسر نه تنها به راحتی تهیه می‌شود، بلکه به سادگی نیز می‌توانید آن را تزیین کنید.

کاجی یکی از خوشمزه ترین دسرهای ایرانی کاچی نام دارد. علاوه بر خوشمزه بودن ، از خواص درمانی بسیاری نیز برخوردار است. در زیر ویژگی های مختلف iTunes و همچنین نحوه تهیه آن آورده شده است.کاچی یکی از دسرهای ایرانی است که یکی از آداب و رسوم قدیمی مردم کرمان است که قدرت خود را از دست داده و صدمات زیادی به بدن آنها وارد کرده است. با استناد به دستورالعمل های تهیه و مصرف این اختراع معجزه آسا ، چنین سنت هایی از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است ، به طوری که نسل امروز از این سنت های قدیمی استفاده کرده و فراموش نشده است.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here