طرز تهیه آش رشته ویژه ماه رمضان

 آش رشته یکی از محبوب ترین غذا های ایرانی ها می باشد که در اکثر نقاط کشور به شیوه های مختلفی پخته می شود.همینطور آش انواع مختلفی دارد:

آش رشته شمالی، آش شعله قلمکار، آش رشته، آش جو، آش بلغور، آش شیر و … . ما در این مقاله طرز تهیه آش رشته محلی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.

آش رشته، آش، آش محلی، طرز تهیه آش رشته

مواد لازم

نصف استکان لوبا چیتی

نصف استکان لوبیا قرمز

نصف استکان نخود

عدس یک  استکان

سبزی آش پاک کرده و خرد شده 1 کیلو (جعفری،گشنیز،تره،اسفناج) به جای اسفناج میتوانید از برگ چغندر استفاده کنید

رشته آش یک بسته بزرگ

پیاز متوسط 4 عدد

سیر یه بوته

فلفل قرمز و سیاه،نمک،نعنای خشک شده به میزان لازم

نعنای خشک به میزان لازم

زردچوبه 2 ق س

کشک 2 لیوان برای تزئین آش (استفاده از سرکه به جای کشک)

روغن به میزان لازم

آش

طرز تهیه آش رشته

تهیه آش رشته ابتدا اول لوبیا چیتی و لوبیا قرمز و نخود را از یک شب قبل خیس کرده و چندین بار حتما آب آن را عوض کنید. سپس آن هارا به جزء عدس جداگانه با یک قاشق زردچوبه میپزیم.

پیازها را به صورت خلالی یا نگینی (بستگی به سلیقه شما دارد) خرد کرده و داخل یک قابلمه نسبتا بزرگ میریزیم و بر روی اجاق گاز قرار میدهیم تا کاملا سرخ شده و طلایی بشن و 2 قاشق زردچوبه و 2 قاشق سوپ خوری نعنا خشک هم به آن اضافه می کنیم

و هم اکنون یک پارچه بزرگ آب در داخل قابلمه ریخته تا زردچوبه و نعنا نسوزه حالا در حین ریختن آب خودتون آب آش رو تنظیم کنید. عدس های خیس خورده را به مواد داخل قابلمه بی افزایید.

بعد که آب داخل قابلمه جوش آمد سبزی آش را اضافه کنید، بگذارید حدود نیم تا یک ساعت عدس و سبزی ها خوب بپزه البته بستگی به سبزی داره که فریز باشه یا تازه و وقتی سبزی ها پخت (نرم بودن ساقه های جعفری زیر دندان) رشته ای را که از قبل آماده کرده ایم به یک دست به قابلمه اضافه می کنیم

آش رشته

و با یک دست مواد داخل قابلمه را هم می زنیم به خاطر اینکه به محض ریختن رشته به داخل قابلمه اگر هم نزنیم به هم میچسبن و درب قابلمه را می گذاریم تا خوب جوش بیاید

و وقتی در حال جوشیدن بود میتوانید مقداری پیاز به قابلمه اضافه بکنید ( طعم گرفتن آش) و سپس حبوبات پخته شده را به قابلمه آش اضافه می کنیم

خیلی ملایم آش را هم بزنید و طعم آن را بچشید اگر کم نمک بود مقداری نمک به آن اضافه بکنید و همینطور فلف را بریزید و شعله گاز را زیاد کنید به دلیل آنکه رشته به ته قابلمه می چسبد بگذارید تا آش خوب جا بی افتد

اگر هم احساس کردی آب آش کم است مقداری آب ولرم یا آب سرد به آن اضافه بکنید.بعد گذشت 40 دقیقه طعم آش را بچشید اگر جا افتاده بود میتوانید در ظرف کشیده و میل کنید.

آش رشته

نکات کلیدی برای آش رشته خوشمزه

برای تهیه آش رشته به دلیل آنکه عدس خیلی زود میپزه با پیاز و سبزیجات به قابلمه اضافه می کنیم و بقیه حبوبات رو از قبل میپزیم(یادتون نره حتما حبوبات رو از یک شب قبل خیس کنید)

اگر از کشک های پاستوریزه استفاده می کنید داخل آن کمی آب سر ریخته و خوب بجوشانید.

اگر احساس کردید که آش سفت شده حتما به آن یک لیوان آب ولرم یا سرد اضافه کنید تا رشته ها وا نروند.

ولی اگر احساس کردید که آش آب زیادی داره میتوانید 2 ق س به آن آرد اضافه کنید ولی توصیه می کنم این کار رو انجام ندید چون که آش مزه خام میگیره و اونوقت تمام زحمتتون هدر میره.

حبوبات را میتوان به مدت 7.8 ساعت خیس کرده و بعد استفاده کنید.(برای از بین بردن نفخ حبوبات)

قابلمه باید ظرفیت مواد داشته باشد و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد ، تا رشته ها به هم نچسبند و خمیر شوند.

سبزیجات باید به صورت فله برش داده شود تا آش رشته زیباتر شود.

پیاز داغ نباید خیلی کم باشد تا آش لعاب بیشتری داشته باشید.

اگر نمی خواهید رنگ آش کاملا تیره باشد ، بهتر است عدس را جداگانه تهیه کنید و در آخر آن را به آش اضافه کنید ، زیرا عدس آش را تیره می کند.

برای جلوگیری از نفخ می توانید حبوبات را دو بار بجوشانید و هر بار آب آن را عوض کنید و دوباره آب جوش را بریزید.

برای تزیین نباید آش خیلی داغ باشد زیرا وقتی آش داغ باشد کشک را روی آن میریزید به داخل آش نفوذ می کند.

آش رشته

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here