نکات مهم و ضروری برای جاانداختن خورشت قورمه سبزی
نکات مهم در مورد مواد افزودنی خورشت قورمه سبزی
در بعضی از مواقع بعد از پختن خورشت قورمه سبزی مزه خورشت تند شده یا رنگ آن تیره شده است به دلیل آنکه به بعضی از نکات ریز توجه نمیکنیم. در این مقاله چند نکته ضروری و ریز رو بهتون آموزش می دهیم که پس از بتوانید خورشت قورمه سبزی خوش رنگ و خوشمزه تهیه کنید و نوش جان کنید.
نکات مهم و ضروری برای خورشت قورمه سبزی مجلسی
برای خورشت قورمه سبزی بهتر است سبزی خرد شده کاملا ریز باشد در این صورت خورشت بهتر جا می افتد. سبزی را به صورت یکجا به خورشت اضافه کنید.
حتما برای تهیه خورشت قورمه سبزی از سبزی های تازه استفاده کنید به دلیل آنکه خورشت خوشمزه تر و خوش رنگ تر می شود و همینطور ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ خواهد شد. اگر هم می خواهید سبزی ها را فریز کنید قبل از فریز کردن آن ها را سرخ نکنید، هر زمان که برای خورشت های مختلف احتیاج بود آن ها را همان طور یخ زده سرخ کنید چرا که طعم و رنگ خورشت بهتر می شود (سبزتر).و اما اگر آن ها را سرخ کرده و فریز کرده اید از نظر بهداشتی روغن نباید یخ بزند و مصرف روغن جامد برای سلامتی مضر است.
برای خورشت قورمه سبزی سبزی شنبلیله نباید زیاد باشد به دلیل آنکه خورشت را تلخ می کند.
اگر سبزی ها درشت خرد شده باشند جا انفتادن خورشت کار مشکلی است.
اگر سبزی را زیاد سرخ کنید رنگ آن تیره شده و در نتیجه باعث از دست رفتن خواص غذایی سبزی می شود.
استفاده از هر نوع سبزی برای خورشت بستگی به ذائقه خانواده ها دارد، ولی اگر تره یا شنبلیله آن زیاد باشد باعث تند شدن خورشت می شود. و همچنین اگر اسفناج زیاد باشد مزه خورشت آلو اسفناج را می دهد.
نکته قابل توجه اگر هنگام خرد کردن سبزی، آب انداخت آب آن را دور نریزید و به خورشت اضافه کنید.
وقتی می خواهید شعله خورشت را خاموش کنید چند قطعه یخ به آن اضافه کنید تا روغن خورشت به سطح بالا بیاید.
چند نکته در مورد گوشت خورشت
گوشت قرمز را نباید زیاد خورد کرد در اندازه های گردویی متوسط مطلوب می باشد و میتواند بدون اسخوان باشد. حتی الامکان از قلمه استفاده کنید چرا که باعث لعاب دار کردن خورشت می شود.
انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بستگی به ذائقه هر خانواده دارد. ولی خورشت قورمه با گوشت گوسفندی بدون چربی خوشمزه تر می شود.
از گوشت راسته هم نیز میتوان استفاده کرد.
نکات قابل توجه در مورد چاشنی های قورمه سبزی
برای طبخ خورشت قورمه سبزی لیمو عمانی به همراه آبلیمو و آبغوره استفاده می شود. لیمو عمانی دو نوع تیره و روشن دارد برای خورشت قورمه بهتر است، از لیمو تیره تر استفاده شود.
به همراه لیمو عمانی میتوان از رب گوجه فرنگی استفاده کرد که از میزان رنگ سبزی خورشت می کاهد.
از گرد لیمو عمانی نیز میتوان استفاده کرد که البته رنگ خورشت را تیره تر می کند.
برخی از افراد در سطح کشور از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند.
نکته قابل توجه در مورد لوبیا
حتما از لوبیای قرمز یا چیتی استفاده شود.
در برخی از مناطق کشور (شهر خراسان) از لوبیا چشم بلبلی در خورشت قورمه سبزی استفاده می شود.
فرمول غذایی عصاره های گیاهی برای بیماران
سبک طبخ این غذا در شهرهای مختلف متفاوت است ؛ بنابراین ، این تغییرات ممکن است برای بیمارانی که از خوردن گوشت گاو و گوشت قرمز منع شده اند ، مفید باشد.
زیرا در نوع دیگر خورشت ، به جای استفاده از گوشت قرمز ، از گوشت مرغ سفید یا شترمرغ استفاده می کنند؛ تغییری که خوردن این غذاها را برای بیماران قلبی عروقی و افراد چاق مبتلا به فشار خون ناسالم می کند.
به خصوص که این افراد هنگام استفاده از نمک و چربی معلولیت دارند و بهتر است به جای طعم خورشت از لیمو بیشتر و حتی آب لیمو تازه یا آب پرتقال استفاده کنند.
لیمو عمانی موجود در چیپس های گیاهی علاوه بر طعم دهنده ، محتوای چربی غذا را کنترل می کند و قسمت قابل توجهی از آسیب گوشت قرمز را از بین می برد.