انواع نوشیدنی
طرز تهیه فالوده و شربت آن ( آموزش مرحله به مرحله و آسان )
مطالب پربازدید
طرز تهیه فالوده و شربت آن
فالوده یکی از دسرهای محبوب ایرانی است که در سراسر کشورمان تهیه میشود و مردم از میل کردن آن لذت میبرند. از اینرو در این مطلب طرز تهیه رشته فالوده و شربت آن را شرح میدهیم.
فالوده یکی از دسرهای بسیار لذیذ و دوست داشتنی ایران است که همه آن را دوس دارند. اگر به فکر تهیه یک دسری ایرانی و در عین حال خوشمزه هستید، فالوده گزینه مناسبی است. این دسر همراه با آبلیو یا شربت آلبالو سرو میشود، به علاوه میتوانید آن را همراه با بستنی نیز سرو کنید. در ادامه طرز تهیه رشته فالوده شرح داده میشود، به گونهای که بتوانید آن را در منزل تهیه کنید.
طرز تهیه فالوده
به منظور تهیه این دسر به یک ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز دارید.
مواد لازم | |
نشاسته گل | 700 گرم |
آب ولرم | یک و نیم لیتر |
دستور پخت:
- آب ولرم را به نشاسته اضافه کنید و با هم زن برقی آنقدر بزنید تا تمام نشاسته حل شود.
-
اکنون نشاسته حل شده را روی حرارت زیاد شعله اجاق گاز قرار دهید و دائما بهم بزنید. اگر مرتب مایه را بهم نزنید، نشاسته گلوله میشود و خمیر به دست نمیآید.
-
کمی که مایه سفت شد، حرارت را کمی کاهش دهید و مجدا بهم بزنید تا در نهایت مایه به رنگ تقریبا کرم درآمده و حالت خمیری پیدا کند. در این مرحله باید بتوانید خمیر را در وسط ظرف جمع کنید. تقریبا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا نشاسته تبدیل به خمیر شود.
- همانطور که خمیر داغ است آن را در دستگاه پرس رشته بریزید و یک کیسه فریزر را روی خمیر قرار دهید تا هنگام پرس شدن از کناره های ظرف بیرون نریزد. ظرفی که حاوی آب سرد (آب صفر درجه سانتیگراد) است را در قسمت خروجی دستگاه قرار دهید تا رشتهها در آن قرار بگیرند. اگر دستگاه رشته ساز ندارید از چرخ گوشت با پنجره ریز رد کنید و به طریق مشابه یک کاسه آب خیلی سرد در قسمت خروجی چرخ گوشت قرار دهید.
- مرتبا آب سرد روی رشته فالوده بریزید تا کاملا خنک شود.
- اکنون رشته آماده است و میتوانید آن را به شربت اضافه کنید.
چند نکته:
مطالب پربازدید
-
حتما باید نشاسته کاملا در آب حل شده باشد و سپس آن را روی حرارت قرار دهید، در غیر اینصورت گلوله گلوله شده و تبدیل به خمیر نمیشود.
- زمان نسبتا زیادی برای خمیر شدن نشاسته نیاز است، بنابراین شکیبا باشید و دائما مایه را بهم بزنید. این نکته بسیار حائز اهمیت است که مداوم مایه هم زده شود.
طرز تهیه شربت فالوده
به منظور تهیه این دسر به ۱۰ دقیقه زمان (این مدت شامل زمانی که رشته باید در یخچال بماند، نیست) و مواد اولیه زیر نیاز دارید.
مواد لازم | |
شکر | 500 گرم |
آب | 700 سی سی |
گلاب | نصف استکان |
شیوه آماده سازی شربت:
-
شکر، آب و گلاب را با یکدیگر مخلوط کنید، به گونهای که شکر کاملا حل شود.
-
اکنون باید شربت به حالت جامد و یخی تبدیل شود، برای این کار سه روش وجود دارد. اول اینکه از دستگاه بستنی میتوانید استفاده کنید. اگر دستگاه بستنی ساز در دسترس ندارید، در یک ظرف بزرگ یخ خرد شده بریزید و ظرف حاوی شربت را در ظرف حاوی یخ قرار دهید و آنقدر بهم بزنید تا حالت جامد و یخی پیدا کنید. در حالت سوم میتوانید ظزف حاوی شربت را در فریزر قرار دهید و هر نیم ساعت یکبار آن را کاملا بهم بزنید، آنقدر اینکار را انجام دهید تا کاملا به حالت جامد و یخی تبدیل شود.
- رشتهها را نیز از داخل آب یخ خارج کرده به ظرف حاوی شربت یخی اضافه میکنیم و یخ پودر شده را با رشتههای فالوده مخلوط میکنیم تا همدیگر را بپوشانند.
فالوده را تا زمان سرو باید در فریزر نگهدارید. هنگام سرو مقداری آبلیو یا شربت آلبالو کنار آن سرو کنید. اگر فالوده را همراه با بستنی سرو میکنید، بهتر است از آبلیو استفاده کنید، زیرا شربت آلبالو باعث میشود، خیلی شیرین شود. اکنون طرز تهیه رشته فالوده را میدانید و میتوانید خودتان در منزل این دسر بی نظیر را تهیه کنید.
طرز تهیه فالود صنعتی
مطالب پربازدید
مطالب پربازدید