روش های درمان زخم معده | با استفاده از چه روش هایی می توان به درمان زخم معده پرداخت؟
زخم معده چیست؟
اولسر پپتیک را عموم مردم با نام رخم معده و زخم اثنی عشر آن را می شناسند و هنگامی خود را نشان می دهد. اولسر پپتیک زمانی رخ می دهد که لایه مخاطی به دلایل مختلفی نازک می شود. ترشح لوزالمعده دارای مقدار زیادی بی کربنات است این بی کربنات اسید موجود در معده را خنثی می کند. دلیل عمده ی ایجاد زخم معده میزان بالای اسید معده است و یا این که لایه مخاطی آن قدر نازک می شود که دیگر نمی تواند در برابر اسید ها مقاومت کند و این اسید ها به درون بافت معده می رود. یکی دیگر از عوامل به وجود آورنده ی زخم معده میکروب هلیکو باکتر پیلوری است که عموما با آنتی بیوتیک ها و با طب سنتی درمان می شود. در این مقاله می خوانیم که روش های درمان زخم معده چیست؟
مطالب زیر را نیز دنبال کنید:
زخم معده را چگونه شناسایی کنیم؟
زخم معده بیماری در ناحیه شکم است که عموما گریبان افراد بزرگ سال و بالغ را می گیرد اما خب به ندرت هم به سراغ کودکان می رود و آن ها را دچار بیماری می کند. علائم شناسایی زخم معده در اکثر افراد این گونه است که:
- فرد در هنگام غذا خوردن دچار درد و سوزش در معده می شود و نمی تواند غذا بخورد پس کاهش وزن می شود.
- فرد حالت تهوع و استفراغ دارد و استفراغ او معمولا با خون همراه است یا مایعی قهوه ای رنگ بالا می آورد.
- مدفوع این فرد تیره رنگ می باشد و یا لخته های خون در مدفوع آن دیده می شود.
- سوزش معده و در پی آن سوزش قلب و قفسه سینه فرد می سوزد.
- خستگی و کسلی
اگر خود شما و حتی یکی از نزدیکانتان به این علائم دچار شده اید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
درمان خانگی زخم معده چگونه است؟
اکثر اوقات بیماری ها اگر به موقع شناسایی شوند می توان آن ها را با روش های خانگی درمان کرد و به نتیجه رسید زخم معده نیز جزء این بیماری ها است اگر درمان آن را پشت گوش نیندازید با جوشانده ها و لوازم در منزل می توانید آن را درمان کنید و از شیرین بیان، زرد چوبه، بابونه، نعناع، گلپر و … برای درمان خانگی کمک بگیرید. درمان زخم معده یک پروسه منظم را می طلبد و باید هواستان باشد که اگر در مصرف برخی خوراکی ها پرهیز کردید و به نتیجه رسیدید همان روند را ادامه دهید زیرا اگر بی خیال آن شوید ممکن است بیماری شما دوباره عود کند.
اگر به فکر سلامتی خود هستید با این خوراکی ها خداحافظی کنید
اگر به دنبال درمان زخم معده هستید و یا می خواهید از بروز این بیماری پیشگیری کنید باید مصرف یک سری خوراکی ها را کنار گذاشته و برخی دیگر را در لیست غذایی خود اضافه کنید. از خوردن غذا هایی که اسید معده را زیاد می کنند خودداری کنید و نوشابه را در لیست سیاه قرار دهید زیرا نوشابه دارای گاز و شکر است که اصلا برای معده خوب نیستند. زندگی های امروزه به غذا های فست فودی و ناسالم زنجیر شده است اگر به فکر سلامتی خود هستید از خوردن سوسیس، کالباس، خیارشور و.. اجتناب کنید و سعی کنید غذا های تند و داغ را نخورید. بهتر است غذای خود را چنان بجویید تا کاملا رقیق شود این کار شما به هضم غذا کمک بسزایی می کند.
درمان زخم معده با آنتی بیوتیک
پزشکان متخصص برای درمان زخم معده قرص ها و آنتی بیوتیک هایی تجویز می کنند که اسید معده را کم کنند و اگر دلیل زخم معده وجود میکروب هلیکوباکتر پیلوری باشد این آنتی بیوتیک ها این میکروب ها را از بین می برند به این شرط که مصرف دارو تحت نظر دکتر باشد و تعداد و زمان مصرف آن کنترل شود. این دارو ها عموما از بین قرص های امپرازول، پنترازول و .. است که به صورت کپسول مانند تولید می شوند و ۹۰ درصد اوقات سبب از بین رفتن میکروب ها می شوند و آن ۱۰ درصد هم اگر فرد درمان نشود متناسب با بیماری فرد پزشک داروی قوی تر تجویز می کند. علاوه بر دارو ها عسل نیز به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته شده و برای درمان زخم معده بسیار مفید و کارآمد است.