مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
بیماری ها و راه درمان

ادرار قرمز نشانه چیست ؟ ” بررسی تغییر رنگ ادرار ” ادرار قرمز چگونه درمان می شود؟

مطالب پربازدید

چندین بیماری مختلف می تواند باعث هماچوری شود. این موارد شامل عفونت ها ، بیماری های کلیوی ، سرطان و اختلالات نادر خون است. خون ممکن است قابل مشاهده باشد یا در مقادیر کمی باشد که با چشم غیر مسلح دیده نشود. در برخی از مواقع مشاهده میکنیم که ادرار به رنگ قرمز درآمده، نگران نباشید در این مطلب می توانید علت ادرار قرمز را دریابید و درمان ادرار قرمز را بیابید.

ادرار قرمز

هر خونی در ادرار می تواند نشانه یک مشکل جدی در سلامتی باشد ، حتی اگر فقط یک بار رخ دهد. نادیده گرفتن هماچوری می تواند شرایط جدی مانند سرطان و بیماری کلیوی را بدتر کند ، بنابراین باید در اسرع وقت با پزشک خود صحبت کنید.

ادرار قرمز رنگ

پزشک می تواند ادرار شما را تجزیه و تحلیل کند و آزمایشات تصویربرداری را برای تعیین علت هماچوری و ایجاد یک برنامه درمانی تجویز کند.

مطالب پربازدید

ادرار قرمز چیست ؟

انواع هماچوری کدامند؟

هماتوریا دو نوع اصلی دارد: هماتوریای ناخالص و هماتوری میکروسکوپی.

اگر خون کافی در ادرار باشد که ادرار صورتی یا قرمز به نظر برسد یا دارای لکه هایی از خون قابل مشاهده باشد ، شما دچار “هماچوری عظیم” هستید.

ادرار قرمز ” هماچوری میکروسکوپی “

هنگامی که نمی توانید خون را ببینید زیرا مقدار آن بسیار کم است ، شما دچار “هماچوری میکروسکوپی” می شوید. فقط یک آزمایش آزمایشگاهی که خون را تشخیص می دهد یا نمونه ادرار را در زیر میکروسکوپ مشاهده می کند ، می تواند هماچوری میکروسکوپی را تأیید کند.

چه عواملی باعث هماچوری می شود؟

مطالب پربازدید

دلایل زیادی برای هماچوری وجود دارد. در بعضی موارد ، خون ممکن است از منبع دیگری باشد.

خون وقتی در ادرار ظاهر می شود که واقعاً از واژن در زنان ، از انزال در آقایان یا از اجابت مزاج در مردان یا زنان حاصل شود. اگر خون از قبل در ادرار وجود داشته باشد ، دلایل زیادی وجود دارد.

رنگ ادرار قرمز عفونی

عفونت یکی از شایع ترین دلایل هماچوری است. عفونت ممکن است در جایی در مجاری ادراری ، مثانه یا کلیه ها باشد.

قرمزی ادرار

این عفونت زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها به سمت بالا در مجرای ادرار حرکت می کنند ، لوله ای است که ادرار را از بدن از مثانه حمل می کند. این عفونت می تواند به مثانه و حتی کلیه ها منتقل شود. اغلب باعث درد و نیاز به دفع مکرر ادرار می شود. ممکن است هماتوریای ناخالص یا میکروسکوپی وجود داشته باشد.

مطالب پیشنهادی فارسی کلاب

سنگ ها

یکی دیگر از دلایل عمده خون در ادرار ، سنگ در مثانه یا کلیه ها است. این بلورها هستند که از مواد معدنی موجود در ادرار ساخته شده اند. می تواند در داخل کلیه ها یا مثانه ایجاد شود.

سنگهای بزرگ باعث انسداد می شوند که اغلب منجر به هماچوری و درد شدید می شود.

پروستات بزرگ شده

در مردان میانسال و پیر ، علت نسبتاً شایع هماچوری بزرگ شدن پروستات است. این غده مستقیماً در زیر مثانه و نزدیک مجرای ادرار قرار دارد.

وقتی پروستات بزرگ می شود ، همانطور که اغلب در مردان میانسال اتفاق می افتد ، مجرای ادرار را فشرده می کند. این امر باعث بروز مشکل در ادرار می شود و ممکن است از تخلیه کامل مثانه جلوگیری کند. این می تواند منجر به عفونت دستگاه ادراری (UTI) همراه با خون در ادرار شود. و رنگ ادرا به رنگ قرمز درمی آید.

بیماری کلیوی

یک دلیل شایع برای دیدن خون در ادرار بیماری کلیه است. کلیه های ملتهب می توانند باعث هماچوری شوند. این بیماری می تواند به تنهایی یا به عنوان بخشی از بیماری دیگری مانند دیابت رخ دهد.

در کودکان 6 تا 10 ساله ، اختلال کلیوی گلومرولونفریت پس از استرپتوکوک ممکن است باعث هماچوری شود. این اختلال می تواند 1 تا 2 هفته پس از عفونت باکتریایی درمان نشده ایجاد شود. امروزه معمول شده است ، امروزه نادر است زیرا آنتی بیوتیک ها می توانند به سرعت عفونت باکتریایی را درمان کنند.

ادرار قرمز

سرطان

سرطان مثانه ، کلیه ها یا پروستات می تواند باعث ادرار قرمز شود. این علامتی است که اغلب در سرطان های پیشرفته بروز می کند. علائم قبلی ممکن است وجود نداشته باشد.

دارویی

برخی از داروها می توانند باعث ادرار قرمز شوند. این شامل:

  • پنی سیلین
  • آسپرین
  • داروهای رقیق کننده خون مانند هپارین و وارفارین (کومادین)
  • سیکلوفسفامید ، دارویی که برای درمان انواع خاصی از سرطان استفاده می شود

علل کمتر شایع

چندین علت دیگر هماتوری وجود دارد که بسیار شایع نیستند. اختلالات نادر خون مانند کم خونی سلول داسی شکل ، سندرم آلپورت و هموفیلی می تواند باعث ادرار خون شود.

ورزش شدید یا ضربه به کلیه ها نیز می تواند منجر به قرمزی ادرار شود.

چگونه علت هماچوری تشخیص داده می شود؟

اگر درمورد هماچوری به پزشک خود مراجعه می کنید ، وی درمورد میزان خون و زمان مشاهده آن در حین ادرار از شما سوالاتی می کند. آنها می خواهند بدانند که چند بار ادرار می کنید ، در صورت مشاهده لخته شدن خون ، چه دردی احساس می کنید و چه داروهایی مصرف می کنید.

سپس پزشک معاینه بدنی انجام می دهد و نمونه ادرار شما را برای آزمایش جمع می کند. تجزیه و تحلیل ادرار می تواند وجود خون را تأیید کرده و در صورت ایجاد عفونت ، باکتری ها را تشخیص دهد.

پزشک شما ممکن است آزمایش های تصویربرداری مانند سی تی اسکن را که با استفاده از اشعه برای ایجاد تصویری از بدن شما انجام می شود ، تجویز کند.

آزمایش احتمالی دیگری که ممکن است پزشک بخواهد انجام دهد ، سیستوسکوپی است. این شامل استفاده از یک لوله کوچک برای ارسال دوربین به مجرای ادرار است.

با استفاده از دوربین ، پزشک می تواند فضای داخلی مثانه و مجرای ادرار شما را بررسی کند تا علت هماچوری را تشخیص دهد.

از آنجا که برخی از دلایل وجود خون در ادرار جدی است ، باید اولین باری که آنها را مشاهده می کنید به دنبال پزشک باشید. شما نباید حتی مقدار کمی خون در ادرار خود را نادیده بگیرید.

همچنین اگر خون در ادرار خود مشاهده نمی کنید اما ادرار مکرر ، دشوار یا دردناک ، شکم درد یا درد کلیه را تجربه می کنید ، به پزشک خود مراجعه کنید. همه اینها ممکن است نشانه هایی از هماچوری میکروسکوپی باشد.

اگر قادر به دفع ادرار نیستید ، یا در هنگام ادرار قرمزی خون مشاهده کردید ، یا اگر خون در ادرار با یک یا چند مورد زیر وجود دارد ، به کمک اضطراری بروید:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تب
  • لرزیدن
  • درد در پهلو ، کمر یا معده

ادرار قرمز چگونه درمان می شود؟

علت هماچوری نوع درمانی را تعیین می کند.

اگر عفونت ، مانند UTI ، مسئول هماچوری باشد ، ارائه دهنده خدمات بهداشتی آنتی بیوتیک برای از بین بردن باکتری های عامل عفونت تجویز می کند.

هماچوری ناشی از سنگهای بزرگ کلیه در صورت عدم درمان می تواند دردناک باشد. داروهای تجویز شده و روش های درمانی می توانند به شما در دفع سنگ کمک کنند.

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است استفاده از روشی به نام لیتوتریپسی موج شوک خارج از بدن (ESWL) را برای لیتوتریپسی پیشنهاد کند.

ESWL شامل استفاده از امواج صوتی برای تجزیه سنگ کلیه به قطعات کوچک است که می تواند از طریق ادرار عبور کند. این عمل معمولاً حدود یک ساعت طول می کشد و با بیهوشی سبک انجام می شود.

ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی شما ممکن است از محدوده ای برای از بین بردن سنگ کلیه استفاده کند. برای این کار ، آنها یک لوله نازک به نام حالب را از طریق مجرای ادرار و مثانه به حالب منتقل می کنند. آندوسکوپ مجهز به دوربین برای تعیین محل سنگ ها است.

ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما از ابزار خاصی برای بستن و از بین بردن سنگها استفاده خواهد کرد. اگر سنگ ها بزرگ باشند ، قبل از برداشته شدن ، آنها را تکه تکه می کنند.

اگر بزرگی پروستات باعث هماچوری شود ، ممکن است ارائه دهنده خدمات درمانی شما داروهایی مانند مسدود کننده های آلفا یا مهار کننده های آلفا -5 ردوکتاز را تجویز کند. در برخی موارد ، جراحی می تواند یک گزینه باشد.

مطالب پربازدید
وب گردی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا