خواص سفیده تخم مرغ برای ورزشکاران
برای اینکه بسیاری از ورزشکاران و بدنسازان موفق جهان از سفیده تخم مرغ در رژیم غذایی خود استفاده میکنند دلیلی وجود دارد. سفیده تخم مرغ، یک منبع عالی برای انرژی است.
سفیده تخم مرغ، مقدار بسیار زیادی از پروتئین آلبومین دارد و یک منبع عالی از انرژی است که فورا توسط بدن جذب شده و موجب افزایش انرژی میشود. پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ، برای ساخت و تقویت عضلات بسیار مفید است و بدنسازانی که در رژیم غذایی خود از تخم مرغ استفاده نمیکنند در واقع سرشان کلاه رفته است.
میزان نسبت پروتئین به چربی در سفیده تخم مرغ 60:1 میباشد و همین موضوع سفیده تخم مرغ را به یکی از خالصترین منابع پروتئینی دنیا تبدیل کرده است. این ماده غذایی عضله ساز همچنین دارای ارزش بیولوژیکی بسیار بالایی نیز میباشد. به این معنی که بخش اعظمی از پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ میتواند به راحتی در بدن برای ساخت پروتئین مورد استفاده قرار بگیرد. سفیده تخم مرغ دارای مقادیر بسیار کم کربوهیدرات بوده و همچنین دارای ویتامینها و مواد معدنی نیز هست.
ارزش غذای سفیده تخم مرغ در هر 100 گرم برابر است با:
کالری: 50%
پروتئین: 84%
کربوهیدرات: 8%
چربی: 0%
چند نکته مهم!
دقت داشته باشید که در هیچ چیز نباید زیاده روی کرد و میزان مصرف بستگی به شرایط هر فرد دارد. همچنین مصرف پروتئین اضافه بر نیاز بدن موجب افزایش بار کلیوی، آسیب های کبدی، پوکی استخوان، کاهش قدرت باروری در زنان، سنگ کلیه و … خواهد شد.
سفیده تخم مرغ را هیچ وقت بهصورت خام مصرف نکنید زیرا باعث ورود پروتئینی به نام آویدین در بدن می شود که وجود این پروتئین مانع جذب بیوتین (ویتامین H) خواهد شد و در نتیجه باعث بروز عوارضی از جمله مشکلات پوستی و چشمی می شود.