چرا ترشی، مربا و رب کپک می زند و چه کنیم تا کپک نزند؟
علت کپک زدن ترشی
علت کپک زدن ترشی یکی از سوالاتی که در بین اکثر خانمهای خانهدار مطرح است، علت کپک زدن ترشی، رب و مربا میباشد. قوام نیامدن (در مورد مربا)، ورود رطوبت و اکسیژن به داخل ظرف ترشی و مربا و رب، نگهداری در یخچال و… از علت های شایع کپک زدن ترشی، مربا و رب میباشد.
چرا ترشی، مربا و رب کپک می زند؟
یکی از علتهای کپک زدن مربا این است که موقع تهیه مربا به حد کافی قوام نمیآید و زودتر از موعد برداشته میشود و به مرور زمان رقیق و ترش شده و کپک میزند. اگر با این مشکل مواجه شدید میتوانید مجددا مربا را بجوشانید تا غلیظتر شده و به قوام کافی برسد.
نگهداری مربا در یخچال نیز یکی از دلایل کپک زدن مربا میتواند باشد. یکی دیگر از راه های جلوگیری از کپک زدن مربا، افزودن دارچین به مربا است که خاصیت ضدعفونی دارد. همچنین میتوان با گذاشتن یک لایه آلو مینیومی روی در مربا و بستن در آن به کپک نزدن آن کمک کرد تا هوا وارد آن نشود.
کپک زدن رب گوجه فرنگی
برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی، یک لایه روغن روی رب بزیزید تا از ورود اکسیژن به داخل رب جلوگیری شده و رب سالم بماند. کپک ها یک نوع قارچ هستند که اگر گرما و رطوبت بیابند به سرعت رشد کرده و تکثیر می شوند و ممکن است سلامتی انسان را، خصوصا در مواردی که سیستم ایمنی بدن ضعیف است، به خطر بیندازند.
جلو گیری از کپک زدن ترشی
یکی از علتهای مهم کپک زدن ترشی و حتی خیار شور کم بودن سرکه روی مواد است. اگر با این مشکل مواجه شدید، آنقدر سرکه روی مواد بریزید تا کاملا روی ترشی یا خیارشور را بگیرد و بعد در آن را طوری ببندید که هوا نتواند وارد شود. اضافه کردن مقداری گلپر از کپک زدن ترشی میتواند جلوگیری کند، چرا که خاصیت ضد عفونی دارد و علاوه بر آن طعم و مزه خوبی به ترشی میدهد.
استفاده از سبزیجات خشک ؛ اگر هنگام ترشی از سبزیجات معطر مانند نعنا ، ترخون و مرزه استفاده می کنید ، بهتر است از سبزیجات خشک استفاده کنید ، اما اگر از سبزیجات تازه استفاده می کنید ، ابتدا آنها را تمیز کرده ، بشویید و سپس بگذارید کاملا خشک شوند.
ترشی را بهتر است با سرکه خانگی تهیه کنید و خواص بیشتری دارد؛ اما اگر از سرکه طبیعی استفاده می کنید ، حتماً آن را قبل از مصرف بجوشانید ، بنابراین اگر آب در آن باشد ، تبخیر می شود و بنابراین می توانید از کپک زدگی ترش جلوگیری کنید.
نمک در مقاومت و جلوگیری از اچ کپک نقش مهمی دارد. بنابراین برای هر لیتر سرکه ، یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید و هم بزنید تا نمک در سرکه حل شود ، سپس مخلوط نمک و سرکه را به ترشی اضافه کنید.
جانباز ۷۰ % که یک روز شاید جبهه بوده و ظاهرش بسیار سالم است ماهیانه ۱۵ ملیون تومان حقوق می گیرد.
و جانبازان عزیز زیر ۲۵ % که شاید همه ۸ سال جبهه بوده باشند ماهیانه ۲ ملیون حقوق می گیرند .
درصد ها معنی ندارند همه باید حقوق یکسان بگیرند .
مگر جانباز ۷۰ % روزی ۷ بار صبحانه و ۷ بار ناهار و ۷ بار شام می خورد که ۷ برابر جانباز ۲۴ % حقوق می گیرد .
این رانت و فساد و تبعیض را پایان دهید .