شیرینی ها
قطاب خانگی یزدی + طرز تهیه و خواص آن
مطالب پربازدید
قطاب خانگی یزدی + طرز تهیه و خواص آن
قطاب خانگی محبوبترین شیرینی سنتی یزدی است که به لطف وجود هل و بادام در ساختار آن دارای عطر و طعم بینظیری است.
نکاتی که در هنگام تهیه قطاب خانگی یزدی میبایست رعایت کنید:
- روغن لازم برای سرخ کردن قطاب را باید با حرارت ملایم کاملا داغ کرد و اگر روغن تغییر رنگ داد باید روغن را تعویض نمایید. لذا، توصیه میشود از قابلمه کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده نمایید.
- همچنین خمیر را به مقدار کم باز کنید چرا که اگر خمیر در مجاورت هوا قرار گیرد پف لازم را نخواهد کرد.
- آرد را به آرامی به خمیر اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیر را بیش از حد سنگین نکنید چرا که باعث خشکی و پف نکردن قطاب خواهد شد. در مقابل اگر آرد کمتر از حد معمول اضافه شود پف قطاب بیش از حد میشود.
- در صورتی که تمایل به تهیه قطاب در فر داشته باشید، باید خمیر را بسیار نازک پهن کنید و پس از پیچیدن کف سینی را چرب کرده، قطابها را رمال کنید و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید. سپس در پودر قند بغلتانید.
- استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار مواد میانی قطاب باعث ترک خوردن قطاب میشود.
مواد لازم جهت تهیه قطاب خانگی یزدی
زرده تخم مرغ |
1 عدد |
بیکینگ پودر |
1/2 قاشق چایخوری مطالب پربازدید
|
روغن مایع |
3 قاشق غذاخوری |
شیر یا ماست |
1/2 پیمانه |
آرد مطالب پربازدید
|
به میزان لازم |
طرز تهیه قطاب خانگی یزدی
- برای تهیه قطاب ابتدا زرده را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
- شیر یا ماست به دمای محیط رسیده، روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط نمایید.
- در نهایت آرد را در حدی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود به مواد اضافه کنید. سپس خمیر را به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
- در این فاصله مواد میانی قطاب را تهیه نمایید.
- خمیر را پس از استراحت ما بین دو کیسه فریزری به کمک وردنه باز کنید و قالب بزنید.
- میزان یک قاشق چایخوری از موا میانی را وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بپیچید و یا گرد کنید.
- در نهایت قطاب را درون روغن داغ به طوری که روغن روی قطاب را بگیرد سرخ کنید.
- روغن اضافی قطاب را با قرار دادن روی دستمال کاغذی بگیرید و پس از خنک شدن در پودر قند بغلتانید و با پودر پسته تزیین نمایید.
- در صورت تمایل میتوانید برای ایجاد عطر و طعم بهتر از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل برای غلتاندن قطابها استفاده نمایید.
مواد لازم جهت تهیه مواد میانی قطاب خانگی یزدی
بادام پرک |
100 گرم |
پودر قند |
100 گرم مطالب پیشنهادی فارسی کلاب
|
پودر پسته |
40 گرم |
هل سائیده شده |
1 قاشق چایخوری |
عسل |
2 قاشق غذاخوری |
گلاب |
2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه مواد میانی قطاب خانگی یزدی
- بادام پرک را به همراه پودر قند آسیاب کنید. سپس از الک ریز رد کنید.
- مخلوط بادام و پودر قند الک شده را به همراه پودر پسته، هل سائیده شده، عسل و گلاب در ظرف نسبتا گودی ترکیب کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
- در صورت تمایل میتوانید از پودر گردو و دارچین نیز بسته به ذائقه خود در تهیه مواد میانی قطاب استفاده نمایید.
طرز تهیه اسپرسو کدو حلوایی
بهترین اسپرسو که می توانید در پاییز امتحان کنید ، اسپرسوی کدو نوشیدنی بسیار محبوب در میان مردم ایران است. این یکی از نوشیدنی هایی است که در حال حاضر شمارش می کنید
مطالب پربازدید