طرز تهیه حلوا سنتی،بخش سفره افطار در ماه رمضان
حلوا مجلسی سنتی
همانطور که میدانید حلوا یکی از غذاهای مناسب ماه رمضان و زینت بخش سفره های افطار است. می توان گفت تقریبا هیچکس ظاهر زیبا و منقش و طعم شیرین و فوق العاده حلوا را پس نمی زند. کوچک و بزرگ، مرد و زن و همه و همه این غذا را دوست دارند.
برای تهیه این غذا و دسر فوق العاده ابتدا باید شربت حلوا را درست کنید و بعد حلوا را تهیه کنید.
تهیه شربت برای حلوا مجلسی سنتی:
یک و نیم پیمانه آب را داخل قابلمه متوسط یا کوچک بریزید و همان مقدار (یک و نیم پیمانه) شکر به آن اضافه کرده و بگذارید روی شعله اجاق گاز تا حرارت ببیند و شکر در آب حل شود.
بعد از آب شدن شکر، یک و نیم پیمانه گلاب و یک قاشق چایخوری زعفران به آن اضافه کنید و بگذارید روی حرارت تا بجوشد و غلیظ شود. شعله را خاموش کرده و شربت را کنار بگذارید تا بعدا به حلوا اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوا:
آرد گندم سبوس دار (آرد سنگک): دو پیمانه
روغن جامد یا کره: دو قاشق غذا خوری
روغن مایع: یک و نیم پیمانه
خلال پسته یا بادام: به مقدار لازم
پودر هل: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوا مجلسی سنتی:
آرد را الک کرده و داخل تابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط یا ملایم بگذارید و مرتبا هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شده و طلایی رنگ شود. روغن جامد و مایع و پودر هل را وسط تابه ریخته و شروع به هم زدن و تفت دادن کنید.
آنقدر تفت بدهید تا به رنگ طلایی متمایل به قهوه ای درآید. در همین حین شربتی را که آماده کرده بودید به آن اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا شربت به خورد آرد برود و روغن بیندازد. شعله را خاموش کرده در ظزوف دلخواه بریزید و با خلال پسته یا بادام و پودر نارگیل تزئین کنید و نوش جان کنید.
نکاتی برای خوش طعم شدن حلوا
برای تزئین حلوا های خود می توانید از برش های بادام ، پودر نارگیل ، کنجد و پسته استفاده کنید که کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد.
رنگ حلوا معطر است ، اما اگر قهوه ای شود بهتر و باشکوه تر است.
اگر می توانید از آرد سبوس دار برای تهیه حلوا استفاده کنید ، این بهتر است زیرا آرد سبوس دار گلوتن کمتری دارد که باعث می شود اتاق حلوا آفتابی خوشمزه تر شود.
برای جلوگیری از ذوب شدن شکر ، نباید شهد خود را بجوشانید ، به محض حل شدن شکر در آن و گرم شدن آن را از گاز خارج کنید.