طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر | رعایت نکات ضروری هنگام پخت کیک اسفنجی
طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر
آون توستر یا توستر یک وسیله پرکاربرد و مفید در آشپزخانه های امروزی می باشد. امروزه خانم های خانه دار بیشتر از گذشته از تجهیزات و وسایل مدرن برای آشپزخانه های خود استفاده می کنند چرا که امروزه خیلی از کیک های خوشمزه را با استفاده از این تجهیزات و وسایل به راحتی در منزل تهیه کرد یکی از این خوراکی های خوشمزه، کیک اسفنجی است که در این مطلب قصد داریم تا شما با طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر آشنا کنیم و دما و زمان لازم برای تهیه کیک در توستر را به طور خلاصه برای شما بیان کنیم.
توستر نسبت به اجاق گازهای فردار مزیت های بیشتری دارد، زیرا علاوه بر امکان پخت کیک و انواع غذا ها، مصرف انرژی کمتری دارد و در دمای آشپزخانه تغییری ایجاد نمی کند. امکان گرم کردن سریع غذا را برای شما فراهم می کند و کار با آن نیز ساده است.
برای پخت کیک اسفنجی در توستر رعایت نکات زیر ضروری است:
- قبل از شروع کار باید بدانید که زمان لازم برای پخت کیک در توستر نسبت به فر اجاق گاز بیشتر است در حالیکه درجه حرارت توستر باید کمتر از فر باشد.
- قبل از اینکه کیک را داخل توستر بگذارید لازم است حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قبل توستر را روشن کنید تا گرم شود.
- برای تنظیم دمای توستر باید از یک دماسنج مخصوص استفاده کنید که برای این کار دماسنج را باید داخل توستر قرار دهید.
- اندازه قالب کیک و میزان مواد کیک هم مهم است، معمولا برای پختن کیک های کوچک از توستر استفاده استفاده می کنند.
طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر
کیک اسفنجی در واقع به کیکی با بافت بسیار نرم و پف عالی می گویند که می توان با قرار دادن خامه در بین لایه های این کیک انواع کیک های خوشمزه را تهیه و مصرف کرد.
مواد لازم جهت تهیه کیک اسفنجی در توستر
- تخم مرغ: ۴ عدد که دمای اتاق رسیده است
- شکر: دو پیمانه
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- شیر: یک پیمانه
- کره:۴/۱ پیمانه
- آرد معمولی: ۲پیمانه
- بکینگ پودر: دو قاشق چایخوری
- نمک: ۴/۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک اسفنجی برای ۶نفر
قبل از اینکه شروع به تهیه مواد کیک کنید باید همه مواد کیک را آماده کنیم و اگر نیاز به رسیدن به دمای محیط دارند، به آن ها فرصت دهیم تا به دمای محیط برسند. برای پخت کیک اسفنجی با پف زیاد باید خیلی سریع مواد را با هم مخلوط کنیم تا حباب هایی که در مایع کیک ایجاد شده است از بین برود یعنی ما باید قبل از شروع به ساخت مواد کیک، قالب کیک را انتخاب و آماده کرده تا سریعتر کارمان انجام شود.
در ابتدا توستر را روی دمای۱۶۰ یا ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده تا کم کم گرم شود مواد خشک کیک مثل آرد، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده، و مخلوط حاصل را الک می کنیم. تخم مرغ ها را به مدت ۴ دقیقه، با همزن برقی هم می زنیم، دقت کنید کمتر از۴ دقیقه نباشد چرا که جزو مراحل مهم برای ایجاد پف کیک اسفنجی است.
اما اگر همزن برقی نداشتید با همزن دستی به مدت ۶ دقیقه هم بزنید، بعد از این هم زدن یک مایع کرم رنگ ایجاد می شود. شیر و کره را روی گاز گرم کرده و باهم مخلوط می کنیم تا خوب کره آب شود اما دقت کنید شیر نباید حوش بیاید.
ادامه پخت …
مخلوط آرد را از الک رد می کنیم و به این مایع اضافه می کنیم و با دور کند همزن چند ثانیه هم میزنیم تا آرد کاملا با مایع مخلوط شود، مخلوط شیر و کره که هنوز گرم است را به این مخلوط اضافه می کنیم و با دور کند همزن مخلوط می کنیم. مخلوط کیک اسفنجی ما حاضر است، این مخلوط را در قالبی که قبلا با روغن چرب کردیم و آرد پاشی کرده ایم می ریزیم و داخل توستر قرار می دهیم.
در ۲۵ دقیقه اول اصلا در توستر را باز نکنید، بعد از ۲۵ دقیقه کیک را بررسی کرده و با انگشت به وسط کیک ضربه می زنیم تا از پخت کامل کیک مطمئن شویم ، اگر آماده نشده ۱۰دقیقه دیگر به کیک فرصت می دهیم. سپس بعد از آماده شدن کیک ، کیک اسفنجی را از توستر خارج کرده و بعد از حدود یک ربع کیک را از قالب حدا کرده و برش می دهیم. بهتر است برش های کیک در یک پارچه در یخچال نگه داری شود.
نکات توستر
اولین نکته این است که باید قالب کیک را تا حد ممکن از عناصر پایین و بالا دور نگه دارید. بنابراین بهترین مکان برای قرار دادن قالب کیک در توستر جایی است که وقتی قالب کیک را درون آن قرار می دهید ، از قسمت بالا و پایین قالب فاصله داشته باشید.
لازم به ذکر است که فضای توستر کوچک است و برای پخت کیک های بزرگ و حجیم مناسب نیست. برای بزرگتر شدن کیک ، می توانید کیک ها را در 2 یا 3 مرحله درست کنید و با قرار دادن روی هم کیک بزرگی درست کنید.
بنابراین نباید از ظروف با قطر بزرگ در توستر استفاده کرد. زیرا بعد از باد كردن كیك به المان نزدیك می شود و روی كیك می سوزد.