چرا ترش می کنیم؟ + علائم، علل و درمان ترش کردن معده
برای اینکه بدانیم چرا ترش میکنیم ابتدا باید علت آن را بیابیم. یکی از علت هایی که ترش میکنیم، این است که در موقعیتها و مواضع مختلف (مثلا هنگاه غذا خوردن) ترش می کنیم و با عصبانیت غذا میخوریم. پس برای اینکه ترش نکنیم، باید ترش نکنیم. اگر توام باغذا خوردن عصبانی بوده و مدام حرف بزنیم، همراه با غذا هوا را نیز میبلعیم و باعث تحریک معده و در نتیجه ترشح اسید معده و برگشت آن به داخل مری (ریفلاکس معده) میشویم.
زمانی که اسید معده بنا به دلایلی به داخل مری بر میگردد، شخص احساس میکند که سر دلش میسوزد و به اصطلاح، ترش کرده است. این عارضه که در علم پزشکی ریفلاکس معده نام دارد، گاهی اوقات با درد قفسه سینه همراه بوده و بعضا با درد قلبی اشتباه گرفته میشود. ریفلاکس یک عارضه شایع دستگاه گوارش فوقانی است و ممکن است در صورت عدم درمان، به سرطان بخش تحتانی مری نیز بینجامد.
علائم ریفلاکس معده
این بیماری علائمی دارد که عبارتند از: آروغ زدن، زیاد شدن ترشحات بزاق دهان، تهوع، تلخی و بوی بد دهان که غالبا صبح ها ایجاد می شود، سوزش سردل و ترش کردن.
علل ریفلاکس
اینکه چرا ترش میکنیم، شاید علل و عوامل مختلفی داشته باشد. عواملی که منجر به ابتلا به این بیماری میشود عبارتند از: کم تحرکی و ورزش نکردن، چاقی، مصرف غذاهای چرب و فست فودی، دراز کشیدن بعد از خوردن غذا، مصرف مایعات در بین غذا خوردن، مصرف نوشابه های گاز دار، غذا خوردن سریع توام با عصبانیت، در حال غذا خوردن حرف زدن و…
درمان ریفلاکس
در موارد غیر پیشرفته و غیر مزمن و در شرایطی که بیمار زیر 40 سال سن دارد، معمولا از داروهای آنتی اسید به مدت 4 تا 6 هفته و زیر نظر پزشک استفاده میشود. در موارد پیشرفته و مزمن (خصوص د موارد بالای 40 سال سن) از آزمایشات تشخیصی تخصصی مثل آندوسکوپی و غیره استفاده میشود.
کسانی که مدام میپرسند، چرا ترش میکنیم، به یاد داشته باشند که مصرف آبلیمو و آب زرشک ممکن است این بیماری را بدتر کند. بهتر است از میوه هایی که اسید کمتری دارند (مثل انبه، کدوتنبل و…) استفاده کنید. شیر و عسل را میتوانید مخلوط کرده و مصرف کنید چراکه شیر به تنهایی ممکن است مسکن سوزش معده باشد ولی در دراز مدت میتواند باعث افزایش ترشح اسید به معده شود.