هپاتیت ویروسی C و عواملی که باعث ایجاد آن میشود و پیشگیری از ویروس
هپاتیت ویروسی (C) معمولاً توسط سوزن های رایج در بین مصرف کنندگان مواد مخدر . انتقال خون . شستشوی خون و چوب سوزن منتشر می شود . تقریباً 75٪ -90٪ هپاتیت مربوط به انتقال خون ناشی از هپاتیت C است . انتقال جنسی ویروس گزارش شده . اما نادر تلقی می شود . تخمین زده می شود که 75 تا 85 درصد بیماران مبتلا به عفونت حاد هپاتیت HCV به عفونت مزمن مبتلا می شوند . بیماران مبتلا به عفونت هپاتیت ویروسی مزمن می توانند . دیگران را آلوده کنند . بیماران مبتلا به عفونت مزمن ویروس هپاتیت HCV در معرض خطر سیروز . نارسایی کبد و سرطان کبد قرار دارند .
هپاتیت C
هپاتیت C یک عفونت ویروسی است . که باعث التهاب و آسیب به کبد می شود. التهاب تورمی است . که وقتی بافت های بدن آلوده یا ملتهب می شوند . اتفاق می افتد. التهاب می تواند به اندام ها آسیب برساند .
ویروس ها یک پیوند خارجی برای حمله NIH به سلول های طبیعی بدن شما هستند . بسیاری از ویروس ها باعث عفونت هایی می شوند . که از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند . ویروس هپا تیت C از طریق تماس با خون فرد آلوده منتشر می شود .
هپاتیت C می تواند باعث عفونت حاد یا مزمن شود
اگرچه واکسن هپاتیت C در دسترس نیست ، شما می توانید برای محافظت از خود در برابر هپا تیت C اقدامات لازم را انجام دهید. اگر مبتلا به هپاتیت C هستید ، در مورد درمان با پزشک خود صحبت کنید. داروها می توانند بیشتر موارد هپاتیت C را درمان کنند.
هپاتیت HCV حاد
هپا تیت C حاد یک عفونت کوتاه مدت است . علائم می توانند تا 6 ماه ادامه داشته باشند . گاهی بدن شما قادر به مبارزه با عفونت است و ویروس پاک می شود .
هپاتیت HCV مزمن
هپاتیت C مزمن یک عفونت طولانی مدت است. هپا تیت C مزمن زمانی رخ می دهد . که بدن شما قادر به مبارزه با ویروس نباشد . حدود 75 تا 85 درصد افراد مبتلا به هپاتیت C به هپا تیت C مزمن مبتلا می شوند .
تشخیص و درمان به موقع هپا تیت C مزمن می تواند . از آسیب کبدی جلوگیری کند . بدون درمان . هپا تیت C مزمن می تواند باعث بیماری مزمن کبد ، سیروز ، نارسایی کبدی یا سرطان کبد شود . پیوند خارجی با موسسه ملی بهداشت .
بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت C هیچ علائمی ندارند و نمی دانند که به این عفونت مبتلا هستند .
از سال 2006 . تعداد عفونت های جدید هپا تیت C افزایش یافته است . به ویژه در افراد زیر 30 سال که تزریق هروئین به خارج از موسسه ملی بهداشت استفاده. و تزریق مواد افیونی تجویز شده به NIH انجام می دهند.
اقدامات غربالگری جدید و درمان های موثرتر هپا تیت C به پزشکان کمک می کند . تا افراد بیشتری را به این بیماری بشناسند . و معالجه کنند. با معاینه و درمان بیشتر ، ممکن است . در آینده هپا تیت C کمتر شود . محققان تخمین می زنند که هپا تیت C می تواند . یک بیماری نادر باشد .
چه کسانی بیشتر به هپاتیت C مبتلا می شوند؟
افرادی که به احتمال زیاد به هپاتیت C مبتلا می شوند کسانی هستند . که به این بیماری مبتلا می شوند .
قبل از ژوئیه 1992 . انتقال خون . پیوند خارجی با موسسه ملی بهداشت یا پیوند اعضا داشت .
آنها پیوند خارجی با هموفیلی موسسات ملی بهداشت دارند و فاکتور لخته شدن را قبل از 1987 دریافت کردند .
همودیالیز انجام شد .
شما در محل کار با خون یا سوزن آلوده در تماس بوده اید .
خال کوبی یا سوراخ کردن بدن داشت .
من در زندان کار می کرد یا زندگی می کرد .
از مادری مبتلا به هپا تیت C متولد شد .
افرادی که با HIV زندگی می کنند . پیوند خارجی با موسسه ملی بهداشت .
شما در شش ماه گذشته بیش از یک شریک جنسی داشته اید یا سابقه دارید .
آنها یی هستند که با کسانی رابطه جنسی داشته اند و یا آنها را داشته اند .
در ایالات متحده . تزریق دارو رایج ترین روش ابتلا به هپاتیتHCV است .
آیا باید از نظر هپاتیت C غربالگری شود؟
پزشکان معمولاً برای همه بزرگسالان بین 18 تا 79 سال یکبار . غربالگری برای غربالگری هپا تیت C را توصیه می کنند . غربالگری آزمایشی برای تشخیص بیماری در افرادی است . که هیچ علائمی ندارند. پزشکان از آزمایش خون برای تشخیص هپا تیت C استفاده می کنند . بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت HCV علائمی ندارند . و نمی دانند که هپا تیت C دارند. آزمایش های غربالگری می تواند به پزشکان کمک کند . قبل از اینکه هپاتیت C باعث بروز مشکلات جدی در سلامتی شود . آن را تشخیص و درمان کنند.
یک گروه بزرگ و چند فرهنگی از مردان و زنان در هر سنی .
پزشکان معمولاً برای همه بزرگسالان بین 18 تا 79 سال یکبار غربالگری برای غربالگری هپا تیت C را توصیه می کنند .
عوارض هپاتیت C چیست؟
بدون درمان ، هپاتیت C ممکن است منجر به سیروز ، نارسایی کبد و سرطان کبد شود. تشخیص و درمان به موقع هپاتیت C می تواند از بروز این عوارض جلوگیری کند.
سیروز
سیروز بیماری است که در آن کبد به آرامی فرو می ریزد و نمی تواند . عملکرد طبیعی داشته باشد . بافت اسکار جایگزین بافت سالم کبد شده . و تا حدی جریان خون را از طریق کبد مسدود می کند . در مراحل اولیه سیروز . کبد به عملکرد خود ادامه می دهد . با این حال ، با بدتر شدن سیروز ، کبد شروع به نارسایی می کند.
سیروز کبدی
بیماری کبدی مرحله آخر نیز نامیده می شود . نارسایی کبدی در طی ماه ها . سالها یا حتی دهه ها ایجاد می شود . با بیماری کبدی در مراحل آخر ، کبد دیگر نمی تواند. عملکردهای مهمی را انجام دهد . یا سلولهای آسیب دیده را جایگزین کنید.
سرطان کبد
ابتلا به هپا تیت C مزمن احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می دهد . اگر هپا تیت C مزمن قبل از دریافت درمان هپا تیت C باعث آسیب شدید کبدی یا سیروز شود . احتمال ابتلا به سرطان کبد حتی پس از درمان نیز افزایش می یابد . پزشک شما ممکن است آزمایش خون و سونوگرافی NIH خارجی یا نوع دیگری از آزمایش . تصویربرداری را برای بررسی سرطان کبد پیشنهاد دهد . تشخیص سرطان در مراحل اولیه احتمال بهبود سرطان را بهبود می بخشد .
علائم هپاتیت C چیست؟
بیشتر افراد مبتلا به هپاتیت C هیچ علائمی ندارند . برای برخی از افراد مبتلا به عفونت حاد هپاتیت HCV . علائم ممکن است در طی یک تا سه ماه پس از قرار گرفتن . در معرض ویروس ظاهر شود .
این علائم ممکن است باشد :
- ادرار زرد تیره
- احساس خستگی میکنم .
- تب .
- مدفوع خاکستری یا خاکستری رنگ .
- درد مفصل .
- بی اشتهایی .
- حالت تهوع .
- درد در معده .
- استفراغ .
- چشم ها و پوست مایل به زرد است و به آن زردی گفته می شود .
اگر به هپا تیت C مزمن مبتلا باشید . احتمالاً علائمی نخواهید داشت . تا زمانی که عوارضی ایجاد شود . که ممکن است ده ها سال پس از آلوده شدن شما بگذرد . به همین دلیل ، غربالگری هپا تیت C مهم است . حتی اگر علائمی نداشته باشید.
چه عواملی باعث هپاتیت C می شوند؟
ویروس هپاتیت C باعث هپاتیت HCV می شود . ویروس هپا تیت C از طریق تماس با خون فرد آلوده منتشر می شود . ارتباط می تواند از طریق رخ دهد .
- به اشتراک گذاشتن سوزن های دارویی یا سایر داروها با فرد آلوده .
- تهیه یک میله گاه به گاه با سوزنی که در فرد آلوده استفاده شده است .
- خال کوبی یا سوراخ شدن با وسایل یا جوهرهایی که عقیم نمانده باشند . عاری از هرگونه ویروس و سایر میکروارگانیسم ها . و قبل از استفاده از آن بر روی فرد آلوده استفاده می شود .
- تماس با خون یا زخم های باز فرد آلوده .
- استفاده از تیغ ، مسواک یا قیچی ناخن آلوده .
- به دنیا آوردن مادری مبتلا به هپا تیت C .
- داشتن رابطه جنسی بدون محافظت با فرد آلوده .
هپاتیت C را نمی توانید از آن دریافت کنید
- سرفه یا عطسه توسط فرد آلوده .
- آب بنوشید یا غذا بخورید .
- یک فرد آلوده را در آغوش بگیرید .
- دست دادن یا گرفتن فرد آلوده .
- قاشق ، چنگال و سایر وسایل غذا را به اشتراک بگذارید .
- نشستن در کنار یک فرد آسیب دیده .
- کودک نمی تواند از طریق شیر مادر به هپا تیت C مبتلا شود .
پزشکان چگونه هپاتیت C را تشخیص می دهند؟
پزشکان هپاتیت C را براساس سابقه پزشکی . معاینه فیزیکی و آزمایش خون تشخیص می دهند . در صورت ابتلا به هپاتیت C ، پزشک ممکن است آزمایشات دیگری را برای بررسی کبد انجام دهد .
منبع : niddk.nih