فارسی کلاب
پورتال خبری و مجله اینترنتی آنلاین

سه روش ساده برای تهیه خیار شور خانگی

خیارشور از جمله خوراکی های خوش طعمی است که جایگاهی ویژه در سفره ایرانی‌ها و طعمدار کردن غذاها دارد.
خیار شور
اگر میخواهید خیارشور خانگی خود را داشته باشید با ما همراه باشید.

روش اول: خیارشور یک روزه

این خیارشور مانند خیارشور‌های شرکتی موجود در بازار است با این تفاوت که سالم‌تر و بدون مواد نگهدارنده است.
مواد مورد نیاز:
خیار تازه: ۲ کیلو
ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
سیر: ۵ حبه
آب جوشیده خنک: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سرکه: نصف لیوان
روش تهیه:
ابتدا خیار‌ها را شسته و داخل یک شیشیه بزرگ می‌ریزیم.
سپس ترخون و سیر را داخل شیشه ریخته و آب جوشیده خنک را که از قبل با نمک و فلفل مخلوط نموده ایم به همراه نصف لیوان سرکه، روی خیار‌ها داخل شیشه ریخته و درب شیشه را محکم می‌بندیم
شیشه را وسط یک قابلمه قرار می‌دهیم و تا نیمه آب داخل آن ریخته، قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم. وقتی آب به جوش آمد، اجازه می‌دهیم شیشه به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. سپس شیشه را از قابلمه خارج می‌کنیم تا خنک شود. هنگامی که شیشه کاملا سرد شد، آن را داخل یخچال قرار می‌دهیم. پس از ۲۴ ساعت خیار شور ما آماده مصرف است.

روش دوم: خیار شور معمولی با نمک و سرکه

مواد لازم:
خیار قلمی: ۲ کیلو
نمک: ۱ لیوان
برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
فلفل سبز تند: ۵ عدد
ترخون: ۳۰۰ گرم
شوید: ۲۰۰گرم
سیر: ۱ بوته
تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
آب و سرکه: مقدار لازم
طرز تهیه:
خیار‌ها و سبزی هارا خوب شسته و خشک کنید تا کپک نزنند.
در ظرفی آب، سرکه و نمک را به جوش آورده و سپس از روی حرارت بردارید تا خنک شود. توجه داشته باشید که مقدار سرکه نصف آب باشد.
درون شیش‌های تمیز برگ کرفس خورد شده، شوید، فلفل سبز، سیر، تخم گشنیز و ترخون را به همراه خیار بریزید. محلول آب و سرکه را روی مواد ریخته تا سطح خیار‌ها کاملا پوشیده شود. درب شیشه را ببندید و در دمای محیط به مدت ۱ هفته قرار دهید. سپس خیارشور‌های آماده شده را داخل یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم:
۱. برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.
۲. دمای آب و سرکه‌ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید
۳. مقدار نمک بستگی به خودتان دارد، اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.
۴. توجه داشته باشید که این خیارشور پس از چند هفته نرم می‌شود پس بهتر است اگر تا چند هفته آینده این خیار شور را مصر می‌کنید از این روش استفاده نمایید.

روش سوم: خیار شور بدون سرکه با سنگ نمک و زاج ترشی

اگر میخواهید خیار شور را برای مدت زیادی نگه دارید این روش بهترین گزینه است:
مواد لازم:
خیار ریز قلمی: ۲ کیلو
برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
شوید: ۲۰۰ گرم
ترخون: یک کیلو
سنگ نمک: به میزان لازم
سیر: ۴ حبه بزرگ
فلفل سبز تند: ۴ عدد
زاج سفید: یک تکه کوچک (به بزرگی نخود)
روش تهیه:
سبزی و خیار‌ها را خوب بشویید و اجازه دهید خوب خشک شوند. (برای جلوگیری از کپک زدن لازم است که مواد گفته شده کاملا خشک باشند.)
آب و نمک را روی حرارت قرار داده تا به جوش آید. به ازای هر ۱۵ لیوان آب، یک لیوان سنگ نمک خورد شده لازم است. سپس زاج سفید را اضافه نموده و هنگامی که حل شد از روی حرارت بردارید.
خیار، سبزی‌ها، سیر و فلفل را به صورت لایه لایه در ظرف مورد نظر ریخته، آب و نمک را روی مواد بریزید تا سطح آن را بپوشاند. سپس درب آن را محکم بسته و بگذارید تا آماده شود.
نکات مهم:
۱. مدت زمان آماده شدن خیار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد.
۲. دمای آب و سرکه‌ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید
۳. میتوانید لابلای مواد، گوجه‌های رسیده سفت هم اضافه کنید تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید

منبع: پارسینه

آدرس کوتاه مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.