مربای انجیر و طرز تهیه آن به روش های مختلف و آسان + خواص
طرز تهیه مربای انجیر به روش های مختلف و آسان + خواص
مربای انجیر نوعی مربا با ظاهری متنوع است که بسته به نوع انجیر و روش تهیه آن با عنوان مربـای انجیر سیاه، مربای انجیر سفید، مربای انجیر خشک، مربـای انجیر درسته و مربای انجیر له شده شناخته میشود.
۱. طرز تهیه مربای انجیر سیاه له شده
مواد لازم | |
انجیر رسیده | 1300 گرم |
شکر | 2 پیمانه |
لیمو | 1 عدد |
دستور تهیه:
- انجیرها را شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس دم آنها را کاملا جدا کرده و هر یک را به ۴ قسمت تقسیم کنید.
- لیمو را از وسط نصف کرده، آب آن را بگیرید و پوست آن را رنده کنید.
تکههای انجیر، شکر، آب لیمو و پوست لیموی رنده شده را در یک قابلمه یا شیر جوش بزرگ بریزید.
قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مواد شروع به حباب زدن کنند. درب قابلمه را بسته، حرارت را خیلی ملایم کنید و اجازه دهید انجیر یک ساعت بپزد، در این فاصله گاهی مربا را هم بزنید.
درب قابلمه را بردارید و یک دماسنج شیرینی پزی در قابمه قرار دهید، مراقب باشید ته دماسنج با ته قابلمه تماس نداشته باشد. اجازه دهید مربا همچنان بجوشد و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید تا مربا غلیظ شود. وقتی مربا غلیظ شد مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
به حرارت دادن مربا ادامه دهید تا دمای آن به ۲۲۰ درجه فارنهایت برسد، سپس حرارت را خاموش کنید. برای اطمینان از اینکه مربا به غلظت مناسب رسیده یا نه، یک نعلبکی را چند دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد شود، سپس نعلبکی را از فریزر خارج کرده و کمی مربا در آن بریزید. نعلبکی را دوباره یک دقیقه در فریزر قرار دهید، اگر مربا به غلظت مناسب رسیده باشد پس از خارج کردن نعلبکی از فریزر و فشار دادن مربا با پشت قاشق، سطح مربا چین خورده و مواج می شود.
پس از اینکه مربای انجیر آماده شد، بطری مخصوص مربا را آماده کنید. برای این منظور بطریهای شیشهای را در یک قابلمه آب جوش قرار دهید طوریکه تا نیمه در آب جوش قرار گیرند. حرارت را کم کنید و اجازه دهید بطریها در آب جوش بمانند.
در ظرف دیگر آب را به جوش آورده، دربهای بطریها را در آب جوش بریزید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید دربها تا زمان استفاده در آب جوش بمانند.
مرحله بعدی
بطریها را با مربای انجیر پر کنید طوریکه حدود ۳-۲ میلی متر سر بطریها خالی باشد. در صورت ریختن مربا روی لبههای بطری، آن را با یک دستمال تمیز پاک کنید. درب بطریها را گذاشته و محکم ببندید.
بطریهای شیشهای را در یک قابلمه آب جوش قرار دهید طوریکه ۳-۲ سانتیمتر روی آنها را آب جوش بگیرد. اجازه دهید بطریها ۱۰ دقیقه در آب در حال جوش بمانند.
بطریها را از آب جوش خارج کرده و روی یک دستمال تمیز قرار دهید.
اجازه دهید مربای انجیر در دمای محیط خنک شود و سپس آن را در محل تاریک و خنک نگهداری کنید.
مربای تهیه شده به این روش را میتوانید تا بیش از یک سال در خارج یخچال نگهداری کنید. در غیر اینصورت میتوانید پس از خنک شدن مربا آن را در ظرف دردار کاملا تمیز و استریل بریزید و برای بیش از یک هفته در یخچال یا بیش از یک ماه در فریزر نگهداری کنید.
۲. طرز تهیه مربای انجیر درسته
مواد لازم | |
انجیر | 1 کیلوگرم |
آب | 1-1.5 پیمانه |
شکر | 700 گرم |
آبلیموی تازه | 2 قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل یا گلاب | مقداری |
- شکر را در قابلمه بریزید، آب را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شده و کمی قوام آید.
- انجیر را در شربت حاصل بریزید و به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا انجیرها نرم شوند.
- در انتها مقداری عصاره وانیل یا گلاب به مربای انجیر اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
دو نکته:
- برای اینکه انجیرها موقع پختن له نشوند و شکل خود را حفظ کنند، دم آنها را از ته نگیرید.
- برای خوشرنگتر شدن مربای انجیر میتوانید ۳-۲ قاشق زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
۳. طرز تهیه مربای انجیر خشک
- ابتدا انجیر خشک را به مدت ۳ ساعت در آب سرد خیس کنید تا کاملا نرم شود.
نکته: از آنجا که انجیر جزو میوههای شیرین است میتوانید میزان شکر مورد استفاده در تهیه مربای انجیر را کمتر در نظر بگیرید. برای یک کیلوگرم مربا معمولا از ۷۰۰ گرم شکر استفاده میشود، ولی در صورت تمایل میتوانید مقدار آن را تا ۵۰۰ گرم نیز تقلیل دهید.
با خوردن انجیر سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشید:
انجیر یبوست را کاهش می دهد و سلامت کلی دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. برای خداحافظی از مشکلات گوارشی هر روز صبح انجیر بخورید.
انجیر برای بهبود سلامت قلب:
انجیر سطح تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و به بهبود سلامت قلب کمک می کند همچنین حاوی فنل و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است که خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.