روش تهیه باسلوق انار لقمه ای برای شب یلدا
باسلوق انار لقمه ای
باسلوق یکی از سنتی ترین و قدیمی ترین دسرهای ایران است که بیشتر با نوشیدنی های گرم سرو می شود.
باسلوق انار لقمه ای یکی از شیرینیهای سنتی ایران است که می توانید به راحتی در منزل تهیه و با دوستان و آشنایان نوش جان کنید.
مواد لازم:
- رنگ خوراکی قرمز: به مقدار لازم
- روغن مایع: ۱ قاشق چای خوری
- پودر ژلاتین: ۱ قاشق چای خوری
- پودر نارگیل: ۲ پیمانه
- دانه انار: ۱/۴ پیمانه
- شکر: ۱/۲ پیمانه
- گلاب: ۱/۲ پیمانه
- نشاسته گل: ۵۰ گرم
- آب انار: ۱ پیمانه
طرز تهیه:
1. آب انار و نشاسته را در کاسهای ریخته و هم بزنید تا یکنواخت شود و کمی رنگ قرمز و گلاب اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید.
2. شکر را هم به دیگر مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و دائم هم بزنید تا کمکم به صورت یکنواخت غلیظ شود و گلوله نشود. بعد از غلیظ شدن از روی حرارت بردارید.
3. پودر ژلاتین را با دو قاشق سوپخوری آب انار مخلوط کنید و روی حرارت غیرمستقیم بگذارید و دائم هم بزنید تا پودر ژلاتین در آب انار حل شود. بعد از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید تا خنک شود.
4. ژلاتین را به مایه نشاسته اضافه کرده و مخلوط کنید. سینی ای را آماده کرده و کف آن کاغذ آلومینیوم پهن کنید. روی کاغذ را با یک لایه پودر نارگیل بپوشانید.
5. کف دست را چرب کرده، مایه باسلق را روی پودر نارگیل ریخته و با کف دست آن را به شکل لولهای درآورید، وقتی باسلق لولهای شد روی آن دانههای انار ریخته و فویل را به دور باسلق جمع کنید.
6. باسلق را به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید تا خوب سفت شود. بعد از این مدت آن را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.
7. بعد از آماده شدن باسلق آن را از کاغذ آلومینیوم بیرون آورید و روی سطحی صاف با چاقوی تیز برشهای عرضی بزنید.