سوهان کنجدی

سوهان کنجدی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ما ایرانیان است. این نوع سوهان را می‌توان به راحتی در منزل تهیه کرد.

سوهان کنجدی

مواد لازم:

مواد لازم
شکر یک سوم لیوان
کنجد نصف لیوان
کره یک چهارم قاشق غذاخوری
وانیل یا زعفران به میزان دلخواه


طرز تهیه:

  1. ابتدا شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید. ترجیحا از ظروف نچسب استفاده نمایید.
  2. زمانی که شکر تغییر رنگ داد، چند دفعه آن را بهم بزنید.
  3. اجازه دهید تا شکر آب شود و حالت کاراملی پیدا کند. رنگ شکر باید قهوه‌ای شود، اما نسوزد.
  4. اگر از کنجد بود داده استفاده نمی‌کنید، باید آن را از قبل تمیز کنید، بشویید و خامی آن را بگیرد. بو دادن کنجد بسیار ساده است، کافی است آن را در ماهیتابه ریخته روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا خامی آن از بین برود.
  5. زمانی که شکر حالت کاراملی پیدا کرده، کنجد را اضافه کنید.
  6. کره را بلافاصله بیفزایید و پس از آن زعفران پودر شده تا مقداری بسیار کمی وانیل اضافه کنید.
  7. سوهان را بهم بزنید تا کنجد و شکر کاملا مخلوط شده و شکر باز شود.
  8. اکنون سوهان آماده است و باید تا سرد نشده آن را پهن کنید. برای این منظور به دو شیوه می‌توانید عمل کنید، یک سینی را چرب کنید و با قاشق به صورت سکه‌ای سوهان را روی آن بریزید. به علاوه می‌توانید تمام مایه سوهان را روی یک کاغذ آلومینیوم چرب شده بریزید و با گوشتکوبی که آن را چرب کرده‌اید، روی آن بکوبید تا باز شود، سپس با یک چاقو آن را به شکل‌های مختلف برش بزنید.
  9. سوهان را به حال خود رها کنید تا خنک و سفت شود، آنگاه از سینی یا کاغذ آلومینیوم جدا کنید و در ظرف مناسب برای سرو قرار دهید.
به همین سادگی می‌توانید این سوهان را تهیه کنید و از میل کردن آن لذت ببرید.
چند نکته:
  • همیشه باید میزان کنجد بیشتر از شکر باشد.
  • حتما باید شکر حالت کاراملی پیدا کند و پس از آن کنجد را اضافه کنید.
  • برای آب شدن شکر، نیازی به اضافه کردن آب نخواهد بود.
  • بلافاصله پس از آنکه مایه سوهان را از روی حرارت برداشتید باید آن را به یکی از شیوه‌های یاد شده در سینی بریزید، در غیر اینصورت سفت می‌شود و پهن نخواهد شد.

این شیرینی به عنوان عصرانه همراه با چایی یا برای پذیرایی از میهمان استفاده می‌شود. به یاد داشته باشید که سوهان کنجدی حاوی مقادیر زیادی شکر است که چندان برای سلامتی مفید نیست، بنابراین در میل کردن این شیرینی سنتی افراط نکنید.

کنجد سرشار از ویتامین ها و اسیدهای چرب است. بنابراین ، اگر احساس ضعف می کنید یا فشار خون شما پایین است ، توصیه می کنیم تیغ کنجد را با شکلات یا شیرینی های حاوی مواد افزودنی شیمیایی جایگزین کنید. در واقع این مربای سنتی ایرانی با مواد مغذی به شما انرژی می دهد.

خواص سوهان کنجدی

کنجد و زعفران با هم ترکیبی فوق العاده برای درمان افسردگی هستند. در حقیقت ، افرادی که از افسردگی یا استرس رنج می برند ، کمبود ویتامین ، اسیدهای چرب امگا 3 ، آهن و مس دارند. اما کنجد و زعفران حاوی ترکیبات و ویتامین های مهم و مهمی هستند که به درمان افسردگی و کاهش استرس و اضطراب کمک می کنند. به همین دلیل ، کنجد سوهان انتخاب خوبی برای شما خواهد بود

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here